Surefira L1 - pytanie o zasilanie

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
jmarcinkowski

Surefira L1 - pytanie o zasilanie

Post autor: jmarcinkowski »

Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym zacnym forum chciałbym się grzecznie z wszystkimi przywitać :) A więc :

Witam wszystkich serdecznie :)

Od jakiś 10 lat jestem szczęśliwym posiadaczem latarki Surefire L1 Digital zasilanej jedną baterią CR 123A. I tu mam do szacownego grona pytanie - czy da radę toto zasilić akumulatorkiem RCR 123A ? Jak ją kupowałem, to otrzymałem informację, że ta latareczka trawi tylko baterie :(

Ostatnio "wycyganił" ją ode mnie mój nastoletni syn i używa ją z taką częstotliwością, że musiał bym pracować tylko na baterie ;)

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam - Jacek
michal1

Post autor: michal1 »

Te CR123 A to są na 3V?
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Surefire nie śmiga z akusami. Niestety zostają tylko CR-ki. Tak swoją drogą zabierz synowi swoją latarkę, a na otarcie łez kup mu jakiegoś convoya, wtedy oboje powinniście być zadowoleni:)
Pozdrawiam
jmarcinkowski

Post autor: jmarcinkowski »

Bardzo dziękuję za odpowiedź :) Kupiłem sobie Nitecore SRT6 dlatego Młody dostał moją "starą" latarkę.

Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozostaje mu kupić co innego a tą traktować jako zapas na wypadek godziny "W" :)

Pozdrawiam - Jacek
ermi1

Post autor: ermi1 »

cześć Jacuś :mrgreen: bardzo miło Ciebie widzieć na forum - Cicho!!! - następny zarażony iliminacją :mrgreen:
ebola - czy jest jakaś możliwość przerobienia elektroniki aby "trawił" inne źródełka zasilania?
Najpierw długo radzą mędrce - potem kleci się naprędce.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

ermi1, Z pewnością jest, ale to już wyższa szkoła jazdy. Jednak polecam zapoznać się tym wątkiem: http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,58232.0.html i ewentualnie pytać tutaj, może ktoś mądrzejszy niż ja Ci odpowie :)
Pozdro
ermi1

Post autor: ermi1 »

Bardzo Ci dziękuję.
Najpierw długo radzą mędrce - potem kleci się naprędce.
ODPOWIEDZ