Jaki MULTIMETR - MIERNIK do 100zł
Chciałem dodać propo dyskusji kilka stron wcześniej, że w Uni-T UT139c można wyłączyć auto-off. Trzeba włączyć miernik z wciśniętym przyciskiem select, wtedy auto-off się wyłączy. Wtedy się sam nie wyłączy, tylko co 15 minut zapika, przypominając, że jest włączony (o tym czy auto-off jest włączony czy nie mówi ikonka w prawym górnym rogu ekranu).
Ostatnio zmieniony poniedziałek 29 lut 2016, 18:27 przez Pawelxqx, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam Uni-t M830buz, chciałbym kupić lepszy i dokładniejszy od niego.
Potrzebuję miernika do sprawdzania napięcia instalacji w domu, sprawdzania napięcia baterii,
pomiaru oporu - chodzi o sprawdzanie uziemienia ochronnego i pomiar zwarcia z sygnalizacją.
Po przeczytaniu tematu o miernikach myślę że UT139B byłby dobry ale chciałem się Was poradzić w tej kwestii. Czy jest sens zmieniać - jeżeli tak to czy UT139B będzie ok?
Potrzebuję miernika do sprawdzania napięcia instalacji w domu, sprawdzania napięcia baterii,
pomiaru oporu - chodzi o sprawdzanie uziemienia ochronnego i pomiar zwarcia z sygnalizacją.
Po przeczytaniu tematu o miernikach myślę że UT139B byłby dobry ale chciałem się Was poradzić w tej kwestii. Czy jest sens zmieniać - jeżeli tak to czy UT139B będzie ok?
Witam
Sonel MRU ale ceny nie są zachęcające...
Pozdrawiam
Do tego są specjalne mierniki, np.wwd pisze:chodzi o sprawdzanie uziemienia ochronnego
Sonel MRU ale ceny nie są zachęcające...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Właśnie widzę... nie byłem świadomy, że do tego potrzeba specjalnego miernika.
Niedawno elektryk wynosił u mnie w domu punkt dostępu do energii na zewnątrz budynku, przy okazji chciałem mieć w domu przewód ochronny więc zakopałem bednarkę,
elektryk podłączył i sprawdzał opór ale nie było mnie przy tym.
Myślałem że sprawdzę to zwykłym miernikiem no cóż... pomińmy kwestię uziemienia
Niedawno elektryk wynosił u mnie w domu punkt dostępu do energii na zewnątrz budynku, przy okazji chciałem mieć w domu przewód ochronny więc zakopałem bednarkę,
elektryk podłączył i sprawdzał opór ale nie było mnie przy tym.
Myślałem że sprawdzę to zwykłym miernikiem no cóż... pomińmy kwestię uziemienia
Ostatnio zmieniony niedziela 13 mar 2016, 20:01 przez wwd, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamówiłem w promocji za $19,56
Czy do kogoś już dotarł miernik?
Prz zamówieniu mam fejkowy numer trackingu.
Napisałem do sprzedającego, ale cisza.
HoldPeak HP-890CN
Czy do kogoś już dotarł miernik?
Prz zamówieniu mam fejkowy numer trackingu.
Napisałem do sprzedającego, ale cisza.
HoldPeak HP-890CN
Pocieszę was że też miałem numer typu Q.......XX, w trakingu jak dotarł do Szwecji zmienił się na RE831.....9SE i pod takim numerem odebrałem z poczty. Wysyłka z Chin 04.02.2016 a odebrane na poczcie 21.02.2016.
Zakupy były robione na GB
Tak coś kojarzę że zamawiałem latarkę i powerbank i z tym dziwnym numerem to poszedł powerbank a latarka czymś innym.
Ja ich nie prosiłem o rodzdzielenie przesyłek, sami to zrobili
A latarka dotarła tydzień później.
Zakupy były robione na GB
Tak coś kojarzę że zamawiałem latarkę i powerbank i z tym dziwnym numerem to poszedł powerbank a latarka czymś innym.
Ja ich nie prosiłem o rodzdzielenie przesyłek, sami to zrobili
A latarka dotarła tydzień później.
Zamówiłem ten miernik 20 lutego, potem była prośba o przedłużenie, fejkowy (nieaktywny) numer śledzenia. Miernika oczywiście ani śladu, wczoraj otworzyłem dysputę o zwrot pieniędzy.
W komentarzach sprzedawcy Sweet Home widzę że sporo osób spotkało się z podobnym traktowaniem.
Miernik można teraz kupić za $25 ale waham się z zakupem u niepoważnego sprzedawcy, który tylko nabija ilość zamówień blokując niepotrzebnie kasę klientów na wiele tygodni.
W komentarzach sprzedawcy Sweet Home widzę że sporo osób spotkało się z podobnym traktowaniem.
Miernik można teraz kupić za $25 ale waham się z zakupem u niepoważnego sprzedawcy, który tylko nabija ilość zamówień blokując niepotrzebnie kasę klientów na wiele tygodni.