Gwarancja na latarki z Banggood

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
widmo82

Gwarancja na latarki z Banggood

Post autor: widmo82 »

Witam. Zakupiłem HC30 na Banggood i dostałem kartę gawarancyjną. Jest na niej info, ze jest na caly swiat i na 5lat - czy mozna ja gdzies realizowac? Pytam tak informacyjnie bo latareczka dziala super ;)
michal1

Post autor: michal1 »

To jest gwarancja od Nitecore?
hoka

Post autor: hoka »

Skoro zakupiłeś na Banggood to czemu pytasz w dziale sklepu Kaliber.pl?
widmo82

Post autor: widmo82 »

Pytam jednego ze sprzedawców i być może ewentualną firmę w realizacji gwarancji, która wg. deklaracji na załączonej karcie gwarancyjnej ma działać na całym świecie. Nie interesuje mnie odpowiedź o gwarancję w samym banggood tylko w którymś z naszych rodzimych sklepów. Tak więc pierwotne pytanie jest było skierowane we właściwym dziale. Gdybym chciał reklamować w banggod to bym się ich zapytał jak to zrobić. Nie wiem w czym to nie jest logiczne.
Ostatnio zmieniony czwartek 25 lut 2016, 15:53 przez widmo82, łącznie zmieniany 1 raz.
max4max

Post autor: max4max »

Gwarancja jest dobrowolna w świetle naszych przepisów, daje ją producent więc skoro chcesz reklamować z tytułu gwarancji latarkę Nitecore co ma do tego Banggood a zwłaszczaa latarki innych producentów?
Tytuł wprowadza w błąd i n ie jest logiczny.
Powinieneś napisać tytuł tematu - reklamacja latarek Nitecore w Polsce u przedstawiciela czyli firmy Kaliber.
Awatar użytkownika
Kaliber.pl
Kontakt:

Post autor: Kaliber.pl »

Poczuliśmy się wywołani do tablicy.

Co jakiś czas dostajemy wiadomości dotyczące reklamacji niedziałających latarek kupionych w Banggood, Aliexpress i innych. Nie prowadzimy tych reklamacji. Zawsze prosimy o kontaktowanie się bezpośrednio ze sprzedawcą.

Pozdrawiamy i zapraszamy!

Zespół Kaliber.
www.kaliber.pl - dystrybutor Nitecore, Surefire, First Tactical, Walther, Swedteam, Beretta, Glock, SAKO, CRKT, Steiner, Burris i wielu, wielu innych...

Zapraszamy na nasz profil na FB - https://www.facebook.com/kaliberpl
arekm

Post autor: arekm »

Zapytaj bezpośrednio nitecore kto w ich imieniu w PL realizuje gwarancje "światową" (może być, że nikt).
arkus

Post autor: arkus »

Latarka Nitecore Tube zakupiona w BG.
Zgłoszona reklamacja do BG.
Odpowiedź BG, że po czasie (chyba ok 1msc po dostawie) w jakim rozpatrują takie przypadki.
Nitecore chwali się na swojej stronie, że na latarki mają gwarancje 60msc a z akumulatorkami 12msc.
Napisałem emila do service@nitecore.com. Czekam już ok 3msc na odpowiedź. Chyba się nie doczekam.
Na szczęście NT naprawiłem sam (zimny lut na LEDzie).
pzdr
a

PS
Gwarancja Nitecore
arekm

Wg tej gwarancji to autoryzowani dystrybutorzy nitecore (np kaliber) realizują gwarancję pod warunkiem, że sprzęt zakupiono u dowolnego autoryzowanego dystrubutora nitecore. Inna bajka, że kaliber się wypiera i odrzuca wszystkich "zagranicznych". Ciekawe.

Tak czy siak musiał byś ustalić czy BG jest oficjalnym dystrybutorem nitecore.

Niestety gamonie z nitecore nie publikują na stronie listy autoryzowanych dystrybutorów. Gamonie do kwadratu. W ogóle podejrzewam, że nie pilnują za bardzo kwestii gwarancji, dyscyplinowania dystrybutorów itd.
Awatar użytkownika
Kaliber.pl
Kontakt:

Post autor: Kaliber.pl »

Z naszego punktu widzenia nieważne jest czy dany sklep zagraniczny jest autoryzowanym dealerem, czy też nie. Kwestię nieprzyjmowania reklamacji latarek kupionych poza granicami Polski mamy ustaloną z producentem.

Klienci, którzy zdecydowali się na zakup w Polsce mogą liczyć na rozpatrzenie reklamacji i pomoc, gdy latarka nie działa tak jak powinna.

Pozdrawiamy i zapraszamy :)
www.kaliber.pl - dystrybutor Nitecore, Surefire, First Tactical, Walther, Swedteam, Beretta, Glock, SAKO, CRKT, Steiner, Burris i wielu, wielu innych...

Zapraszamy na nasz profil na FB - https://www.facebook.com/kaliberpl
arekm

Ok, czyli pozostaje gonić gamoni w centrali by wskazali kto najbliżej realizuje ich własną gwarancję.
wujek_red

Post autor: wujek_red »

Trochę to dziwne, bo kupując różny sprzęt firm oferujących się na cały świat... Wiem, że jadąc gdzieś mogę liczyć na gwarancję producenta w danym kraju co oszczędza mój czas i tworzy markę... Pozostaje kupować albo inne latarki albo w kraju albo też nauczyć się samemu je naprawiać.
ODPOWIEDZ