JKK35
- smokuxx1987
JKK35
Na forum nie ma recenzji więc może parę słów o latarce, później mod.
Wygląda to tak:
Latarka zakupiona na BG z kodem promocyjnym, ale teraz widzę że na KAI jest taniej niż na BG z kodem, tylko z Kai latarka bez pudełka przychodzi.
http://kaidomain.com/Product/Details.S023848
Zasilanie z 3 ogniw równolegle, ogniwa są w koszyku który pełni funkcję powerbanku oraz ładowarki.
2 wyjścia USB, jedno wejście mikro usb do ładowania oraz 3.5 mm.
Dodatkowo jest wskaźnik naładowania ogniw i włącznik ( tylko do powerbanku i wskaźnika napięcia )
Latarka posiada driver na AMC który jest podzielony na 3 sekcje po 6 AMC 0.38A na diodę.
W sumie 18 AMC-ków
Piguła solidna z jednego kawałka aluminium o grubości 1 cm.
Oryginalnie wkręcona w głowicę bez pasty termo, pod diodami dość gruba warstwa kleju,
Na powierzchni piguły widoczne ślady po obróbce tokarką.
Bardzo dobra jakość wykonania, obudowy, wszystko ładnie spasowane, nie ma ubytków w powłoce, ref bez zanieczyszczeń o średnicy 64 mm czyli 12 mm więcej niż w kingu, głębokość też większa ok 2x.
Modyfikacja standardowo obejmowała wyrównanie piguły w miejscu styku z podłożami diod, na gwint piguły dobra pasta termo, Diody przelutowane na noctigony 16 mm i oczywiście oskalpowane.
Gwinty pociągnięte smarem silikonowym, na sprężynkę plusową przylutowany mosiężny krążek, wiadomo po co.
Niżej kilka zdjęć.
Piguła przed wyrównaniem
I po
Zrobiłem jedną wersję na nichiach 219C z prądem 3A na leda, oraz jedną na fabrycznych oskalpowanych diodach.
Pomiary luxomierzem
Wersja fabryczna
51 kluxów
Wersja 3X Nichia 219C 3A
80 kluxów
Wersja 3X XM-L2 U2 skalp 2.3A
121 kluxów
Kiepska pogoda na zdjęcia więc bd tylko na krótkim dystansie do 150 m.
ISO 200
F 4
t 1.5 s
3x nichia po lewej, 3x XM-L2 U2 po prawej
Do stodoły 60 m
~150 m
Wygląda to tak:
Latarka zakupiona na BG z kodem promocyjnym, ale teraz widzę że na KAI jest taniej niż na BG z kodem, tylko z Kai latarka bez pudełka przychodzi.
http://kaidomain.com/Product/Details.S023848
Zasilanie z 3 ogniw równolegle, ogniwa są w koszyku który pełni funkcję powerbanku oraz ładowarki.
2 wyjścia USB, jedno wejście mikro usb do ładowania oraz 3.5 mm.
Dodatkowo jest wskaźnik naładowania ogniw i włącznik ( tylko do powerbanku i wskaźnika napięcia )
Latarka posiada driver na AMC który jest podzielony na 3 sekcje po 6 AMC 0.38A na diodę.
W sumie 18 AMC-ków
Piguła solidna z jednego kawałka aluminium o grubości 1 cm.
Oryginalnie wkręcona w głowicę bez pasty termo, pod diodami dość gruba warstwa kleju,
Na powierzchni piguły widoczne ślady po obróbce tokarką.
Bardzo dobra jakość wykonania, obudowy, wszystko ładnie spasowane, nie ma ubytków w powłoce, ref bez zanieczyszczeń o średnicy 64 mm czyli 12 mm więcej niż w kingu, głębokość też większa ok 2x.
Modyfikacja standardowo obejmowała wyrównanie piguły w miejscu styku z podłożami diod, na gwint piguły dobra pasta termo, Diody przelutowane na noctigony 16 mm i oczywiście oskalpowane.
Gwinty pociągnięte smarem silikonowym, na sprężynkę plusową przylutowany mosiężny krążek, wiadomo po co.
Niżej kilka zdjęć.
Piguła przed wyrównaniem
I po
Zrobiłem jedną wersję na nichiach 219C z prądem 3A na leda, oraz jedną na fabrycznych oskalpowanych diodach.
Pomiary luxomierzem
Wersja fabryczna
51 kluxów
Wersja 3X Nichia 219C 3A
80 kluxów
Wersja 3X XM-L2 U2 skalp 2.3A
121 kluxów
Kiepska pogoda na zdjęcia więc bd tylko na krótkim dystansie do 150 m.
ISO 200
F 4
t 1.5 s
3x nichia po lewej, 3x XM-L2 U2 po prawej
Do stodoły 60 m
~150 m
Ostatnio zmieniony wtorek 16 lut 2016, 18:49 przez smokuxx1987, łącznie zmieniany 2 razy.
- smokuxx1987
Całkiem niezła aleternatywa, K40M 65 kluxów, JKK35 po modzie 121kluxów.
Tryby producent podaje 10-30-100% ale mi po podpięciu do miernika wyszły 5-20-100% i ukryty pod szybkim dwuklikiem stroboskop i sos.
0.3-1.3-6A w max powinno być 6.8A ale może mój zasilacz nie wyrabia przy takim niskim napięciu.
Mogło by być więcej stałych w takiej latarce, ale te obecne są sensownie podzielone.
Włączanie latarki i zmiana trybów klikiem, wyłączenie po dłuższym przytrzymaniu mikrostyku.
Zabezpieczenia termicznego raczej nie ma, zabezpieczenie przed rozładowaniem ogniw wygląda tak:
przy napięciu 3V jest pierwsza redukcja prądu w diody, następna przy 2.9V i kolejna przy 2.8V.
Latarka nie wyłącza się całkowicie sama, no chyba że ktoś zjedzie z napięciem do 2V.
Po 3 redukcji trzeba wyłączyć latarkę i naładować ogniwa.
Tryby producent podaje 10-30-100% ale mi po podpięciu do miernika wyszły 5-20-100% i ukryty pod szybkim dwuklikiem stroboskop i sos.
0.3-1.3-6A w max powinno być 6.8A ale może mój zasilacz nie wyrabia przy takim niskim napięciu.
Mogło by być więcej stałych w takiej latarce, ale te obecne są sensownie podzielone.
Włączanie latarki i zmiana trybów klikiem, wyłączenie po dłuższym przytrzymaniu mikrostyku.
Zabezpieczenia termicznego raczej nie ma, zabezpieczenie przed rozładowaniem ogniw wygląda tak:
przy napięciu 3V jest pierwsza redukcja prądu w diody, następna przy 2.9V i kolejna przy 2.8V.
Latarka nie wyłącza się całkowicie sama, no chyba że ktoś zjedzie z napięciem do 2V.
Po 3 redukcji trzeba wyłączyć latarkę i naładować ogniwa.
- smokuxx1987
Nie sprawdzałem ile można korzystać z trybu 100% zanim zacznie parzyć.
Latarka bez baterii waży 450 gram, dodatkowo solidny aluminiowy koszyk też bierze udział w transporcie ciepła z drivera na obudowę.
Wczoraj skończyłem składać a pogoda była taka że tylko na 200 m było coś widać więc zdjęć nie robiłem.
Jak się uda to dzisiaj zrobię zdjęcia i przetestuje nagrzewanie się obudowy.
Ewentualnie jutro mogę zrobić pomiar kamerą termowizyjną.
Latarka bez baterii waży 450 gram, dodatkowo solidny aluminiowy koszyk też bierze udział w transporcie ciepła z drivera na obudowę.
Wczoraj skończyłem składać a pogoda była taka że tylko na 200 m było coś widać więc zdjęć nie robiłem.
Jak się uda to dzisiaj zrobię zdjęcia i przetestuje nagrzewanie się obudowy.
Ewentualnie jutro mogę zrobić pomiar kamerą termowizyjną.
- smokuxx1987
- smokuxx1987
Re: JKK35
Test już był, tylko że w wersji na 1 XM-L i w innej obudowie Nawet widać przy sprężynce w głowicy, że firma ta sama - JingHengsmokuxx1987 pisze:Na forum nie ma recenzji więc może parę słów o latarce, później mod.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=9134
ILPT
- smokuxx1987
Teraz jest podobna do 12A nazywa się JKK 18 http://kaidomain.com/product/details.S024699
- smokuxx1987
- smokuxx1987