Nie mogłem też odpalić OCCT, pokazuje że niby coś z directxem11, no ale wgrałem najnowsze(ze strony msi) sterowniki do grafiki(msi r9 270), a system pokazuje że mam dx11...
Ten dysk jest sprawny?: http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... 922962.jpgJest też problem z automatyczną aktualizacją godziny i daty, ustawiłem taką opcje ale wyskakuję błąd timeout'a, oczywiście stery od mb od łącza zainstalowane......
Przeglądarka i automatyczne aktualizacje działają.
Chłodnica jak chłodnica, wiele tu spaprać nie można, wprawdzie blok na cpu nie ma porzadnych mikro kanalików ale jest za to z miedzi.Rysiu. pisze:I do tego ThermalTake który ma świetne obudowy ale w chłodzeniu wodnym ma za małe doświadczenie i są problemy z nimi.
Ciekawe i nie drogie chłodzenie.Rysiu. pisze:Polecił bym jednak "SilentiumPC Fortis 3 HE1425", nie jest kosmicznie drogi a naprawdę wydajny.
Ale raczej nie dorówna chłodzeniu wodnym na chłodnicy 240mm?
Ja tego xeona chce kręcić do 4-4,2ghz, napięcie pewnie będzie trzeba na 1,39V, myślałem też by dać peltiera, wtedy taki fortis zionął by ogniem po całej obudowie, a chłodnica na topie by to od razu na zewnątrz wywalała.
A jakiej by trzeba było?Rysiu. pisze:Nie powstrzyma, UV ze zwykłej 5mm ma za małą moc i nie do końca odpowiednią długość fali.
Top bloku jest z przeźroczystej plexi.
Oby nie...Rysiu. pisze:Nie będzie, jak pojawi się wyciek przy bloku i zaleje sekcje to oprócz procesora leci ram, i grafika.
No ale z czym ma się zmieszać dokładnie?Rysiu. pisze:W momencie wycieku woda zmiesza się z tym co jest na płycie i będzie przewodzić prąd.
No to fajnie, chociaż raczej nie planuję robić nic z tych rzeczy.Rysiu. pisze:Przykłady...
Co do chłodzenia wodnego to wycieki najczęściej występują w przypadku AIO z zintegrowanym z pompką z blokiem z plastiku i obrotowymi przewodami.
Albo przy tych bajeranckich szybkozłączkach.
Te używane od TT ma połączenia na wcisk, chyba to się nazywają "barb".
A co powiesz Rysiu. na olej transformatorowy w tym chłodzeniu wodnym?
Wtedy chyba pompka miała by ciężej no ale przez nią przecież też leci chłodziwo...
Jakto, przecież transfer dotyczy interfejsu wewnętrznego i dla sata2 wynosi 3gbs.Rysiu. pisze:Powszechny błąd, prędkość ta dotyczy głównie transferu wewnętrznego a nie zewnętrznego zwłaszcza w przypadku HDD.
No ale inny identyczny dysk(tylko inna firma i kilka bad sektorów) osiąga na tym samym teście 100/100mbs...Rysiu. pisze:Testy sekwencyjne zawsze mają najniższe prędkości niezależnie czy to HDD czy SSD.