Zakup powerbanku dla aku?
Zakup powerbanku dla aku?
zastanawiam sie nad kupnem np. xiaomi power bank 10 000mah aby go rozlozyc na akumulatorki?
czy to dobry pomysl?
aku beda sie nadawac do Convoy S2+ ?
demontaz bedzie chyba prosty, a aku najwyzej jakosci no i nowe
ewentualnie co kupic - potrzebuje 1 aku, ale jakbym kupil takiego power banka (oryginal) to mialbym chyba 3-4 ogniwa
dobrze mysle, czy cos mozecie podpowiedziec
przepraszam, jesli dzial zly wybralem dla tego postu to go przeniose, ale nie wiem gdzie
czy to dobry pomysl?
aku beda sie nadawac do Convoy S2+ ?
demontaz bedzie chyba prosty, a aku najwyzej jakosci no i nowe
ewentualnie co kupic - potrzebuje 1 aku, ale jakbym kupil takiego power banka (oryginal) to mialbym chyba 3-4 ogniwa
dobrze mysle, czy cos mozecie podpowiedziec
przepraszam, jesli dzial zly wybralem dla tego postu to go przeniose, ale nie wiem gdzie
Ostatnio zmieniony poniedziałek 08 lut 2016, 21:07 przez omese, łącznie zmieniany 1 raz.
taki powerbank moge kupic za ok. 12$ z kuponem wiec to ok. 50zl. ogniw tam bedzie 3 lub 4 - nie wiem dokladnie - to daje 17zl za ogniwo, b. dobrej jakosci bo kupie oryginal - nowe
ewentualnie jakis inny pomysl co mozna np. z banggood kupic na ogniwa, bo przyznam sie, ze potrzebuje tylko do latarki, ale z drugiej strony takie ogniwa moga chyba pare lat przelezec i nie powinno sie nic nadwzyweczajnego im stac
poprawcie mnie prosze jesli cos zle planuje
tutaj koszt dobrego ogniwa to ile ? 10zl + wysylka z 8-10zl to mamy juz 20zl za ogniwo uzywane, dokladam te 30zl i mam spokoj i zapas na inne urzadzenia ewentualnie
ewentualnie jakis inny pomysl co mozna np. z banggood kupic na ogniwa, bo przyznam sie, ze potrzebuje tylko do latarki, ale z drugiej strony takie ogniwa moga chyba pare lat przelezec i nie powinno sie nic nadwzyweczajnego im stac
poprawcie mnie prosze jesli cos zle planuje
tutaj koszt dobrego ogniwa to ile ? 10zl + wysylka z 8-10zl to mamy juz 20zl za ogniwo uzywane, dokladam te 30zl i mam spokoj i zapas na inne urzadzenia ewentualnie
Ostatnio zmieniony poniedziałek 08 lut 2016, 21:11 przez omese, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.gearbest.com/batteries/pp_187046.html
http://www.gearbest.com/batteries/pp_186582.html
I nie ma sensu bawić się
http://www.gearbest.com/batteries/pp_186582.html
I nie ma sensu bawić się
dzieki za linki, nie wiedzialem, ze az takie roznice w tych sklepach
powiedzcie mi prosze czy taki aku przejda przez clo? bo baterie i aku to chyba nie zawsze przechodza, czy sie myle? zalezy od typu?
powiedzcie mi prosze czy taki aku przejda przez clo? bo baterie i aku to chyba nie zawsze przechodza, czy sie myle? zalezy od typu?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 08 lut 2016, 21:13 przez omese, łącznie zmieniany 1 raz.
-
W mi 10000 siedzą albo Lg ABF1L albo NCR18650B po trzy sztuki. Kadłubek po wydobyciu ogniw możesz przerobić do ładowania i będzie gratis ładowarka z powerbankiem. Jeśli będzie ładować jedno ogniwo [przy rozbiórce czujnik termiczny warto zachować nieruszany] to masz dwie zatoki na przechowywanie ogniw zapasowych w wytrzymałej obudowie. Teraz pytanie czy się to opłaca po tej cenie z banggooda czyli 68 zl. Swój na ogniwa kupiłem w przeliczeniu na jedno jakieś 10 zl, więc nie miałem takiego dylematu Wręcz grzechem byłoby nie kupić. Dostałem wersje z LG. W 10400 masz cztery ogniwa po jakieś 2600 mAh i tu już są chyba cztery marki pakowane...
mialem na mysli vat, napisalem clo - oczywiscie o vat chodzi i to, ze nie zatrzymia tego jako cos niebezpiecznego
dziekuje wszystkim za pomoc!
dziekuje wszystkim za pomoc!
Ostatnio zmieniony poniedziałek 08 lut 2016, 21:15 przez omese, łącznie zmieniany 1 raz.
Osobiście trochę mi by było żal rozebrać xiaomi (estetycznie wykonane), ale jeśli cena uświęca środki to czemu nie:). Kalkulacja prosta najtańszy sensowny powerbank to koszt 10pln i nie masz się co łudzić, że kupisz ogniwo za kolejne 10pln z rozbiórki i będzie porównywalne z nowym nawet z Chin. Rozbiórkowe ogniwa to zawsze jest jednak jakaś loteria możesz trafić dobre a czasami jest odrazu nadające się prawie do utylizacji ( koszt sprawdzonego ogniwa z wysyłką to około 20 pln tyle tylko , że masz blisko 3400 mAh a w xiaomi 1/3 mniej).