Wybór power banku
Właśnie pomierzyłem swojego Xiaomi 5000mAh i wyszło niezbyt fajnie. Oddał tylko 2300mAh z deklarowanych 3300mAh. Obciążenie 1,7A. Przy ładowaniu weszło w niego 3500mAh, więc albo mnie miernik z aliexpress oszukuje, albo po ~50 cyklach dzieje się coś niedobrego z powerbankiem.
Uprzedzając pytania - tak, oryginalny.
Uprzedzając pytania - tak, oryginalny.
Stwierdzam to samo.megabit pisze:Właśnie pomierzyłem swojego Xiaomi 5000mAh i wyszło niezbyt fajnie. Oddał tylko 2300mAh ...
Moje Mi4 ładowało do pełna i ciut zostawało (tak +5%) zapasu.
Po 3 miesiącach telefonik zaciąga do 60%.
Zbyt wysokie parametry prądowe dla tej małej bateryjki, In/Out chyba powyżej 2A (brak miernika).
Teraz zakupiłem QD-186 (wpisać w gogla), włożyłem na razie 3 panasoniki 3400mah.
Ładowanie podaje >3300mah na ogniwo
Rozładowanie 2600mah/ogniwo użytecznego
Jak się przyjmie 95% sprawności ład. i 80% rozładowania to wychodzi.
Przy 6 ogniwach realnie 15,4 Ah, marketingowo 20,4...
Ostatnio zmieniony niedziela 03 kwie 2016, 16:17 przez Friend, łącznie zmieniany 1 raz.
Poszukuję power banku do telefonu, żeby troszkę wspomóc telefon na wycieczkach rowerowych. Dobrze, gdyby nie był zbyt wielki i ciężki.
Początkowo myślałem o czymś na 18650 ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo nie chciałbym popsuć ogniwa przez nadmierne rozładowanie.
Macie może jakieś niezbyt drogie a sprawdzone typy?
Początkowo myślałem o czymś na 18650 ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo nie chciałbym popsuć ogniwa przez nadmierne rozładowanie.
Liitokale to na wycieczki trochę mało wygodne, i może wylecieć ogniwo na wertepach.
Ale xiaomi to jak najbardziej
Xiaomi Pocket 10000mAh + Xiaomi Battery Protective Cover
Ale xiaomi to jak najbardziej
Xiaomi Pocket 10000mAh + Xiaomi Battery Protective Cover
Powerbank na 18650 będzie jak najbardziej odpowiedni. Ja mam ten http://www.banggood.com/USB-Power-Bank- ... 61269.html do tego ogniwo 3500 mAh od Woytazo. Baterię w telefonie 2200 mAh ładuje od 10 do 100%. Nic mniejszego o rozsądnej pojemności nie znajdziesz.wwd pisze:Poszukuję power banku do telefonu, żeby troszkę wspomóc telefon na wycieczkach rowerowych. Dobrze, gdyby nie był zbyt wielki i ciężki.
Jak masz gdzieś w pobliżu sklep Aldi to w zeszłym tygodniu były tam te same powerbanki tylko z zainstalowanym akumulatorem 2200 mAh. po 18 zł.
Dziękuję wszystkim za odzew
Znalazłem na allegro Power Bank PLATINET 2200mAh za 16zł nie pisze czy to jest na 18650 ale zaraz dopytam, mam ogniwo panasonica niezabezpieczone, nie będzie z tym problemu?
Co do zapasu to wystarczyło by mi podtrzymanie na parę godzin - 1 ładowanie.
Zapisuję ślad z gps, robię zdjęia i w parę godzin bateria mi siada, na powrót z wycieczki już nie starcza.
Znalazłem na allegro Power Bank PLATINET 2200mAh za 16zł nie pisze czy to jest na 18650 ale zaraz dopytam, mam ogniwo panasonica niezabezpieczone, nie będzie z tym problemu?
Co do zapasu to wystarczyło by mi podtrzymanie na parę godzin - 1 ładowanie.
Zapisuję ślad z gps, robię zdjęia i w parę godzin bateria mi siada, na powrót z wycieczki już nie starcza.
Z jednego 18650 możesz liczyć na doładowanie baterii max o ok. 1500mAh, z tego platineta dużo mniej. Raczej potrzebujesz czegoś na 2 ogniwa 18650, jeśli chcesz naładować do pełna współczesny telefon. Ważny jest też temat prądu, powerbank musi oddawać ponad 1A,by telefon z nawigacją na rozjaśnionym ekranie nie rozładowywał się.