Zebralight H52W - niemoc sterownika?

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
tomeksz68

Zebralight H52W - niemoc sterownika?

Post autor: tomeksz68 »

Witam
Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Zebry H52W. Zasilam ją z eneloopa i w żaden sposób nie mogę wywołać więcej niż po jednym pod trybie po dwu kliku. Udaje się to dopiero po 4 x dwu klikach. W poprzedniej wersji jaką miałem H51 nie było z tym najmniejszego problemu. Czy tak ma być czy szwankuje sterownik... <mysli>
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Tu mamy sterownie jak mniemam.
ŹRÓDŁO

Obrazek

2 klik to wejście w tryb MID

Wygląda mi na taką sprawę że trzeba 6-ciokrotnie wykonać 2 klik żeby wejść w tryb programowania, potem dwukilkami się zmienia tryby przy programowaniu.

"The second sub-level (H2, M2 and L2) of each main levels can be further programmed to different brightness levels. At a main level, double-click 6 times to start configuration. On subsequent double-clicks the light will cycle through different brightness levels. Short click to turn off the light when finishing configurations. The selections for the second sub-levels are memorized after the light is turned off and through battery changes."

Ale słaby z "inglisz" jestem więc proszę o wyrozumiałość :oops:
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Wczoraj przetłumaczyłem instrukcję obsługi ale nic na temat 6-cio kliku nie znalazłem. Jeśli sugerujesz, że do wejścia i zaprogramowania pod trybów trzeba wykonać te kliki to znaczy, że jest wszystko OK. Szkoda tylko, że w nowszym modelu zostało to bardziej skomplikowane niż w H51. Tam po wybraniu jednego z trzech głównych trybów H1, M1 czy L1 wystarczyło wykonać dwu klik aby przejść po pod trybach, wyłączenie latarki skutkowało jego zapisaniem. To ukrycie pod wieloklikiem ma chyba tylko na celu szybsze zużycie włącznika i jego gumki... :mrgreen: Dzięki za sugestie i pomoc...
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
ODPOWIEDZ