Wielofunkcyjny laser do biura
Wielofunkcyjny laser do biura
Poszukuję porządnej monochromatycznej drukarki laserowej, a właściwie urządzenia wielofunkcyjnego.
Priorytety:
- tani druk - najlepiej koło 1gr/str A4 5% (nie mam nic przeciwko stosowaniu zamienników tonerów)
- skaner/ksero
- bezawaryjność +długa gwarancja
- zniesie przebiegi koło 7500str/mc
- wifi
- nie-lexmark
Budżet do 1000zł, w ostatecznej ostateczności do 1300zł
Ktoś ma rozeznanie w temacie i coś poleci?
Priorytety:
- tani druk - najlepiej koło 1gr/str A4 5% (nie mam nic przeciwko stosowaniu zamienników tonerów)
- skaner/ksero
- bezawaryjność +długa gwarancja
- zniesie przebiegi koło 7500str/mc
- wifi
- nie-lexmark
Budżet do 1000zł, w ostatecznej ostateczności do 1300zł
Ktoś ma rozeznanie w temacie i coś poleci?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 25 sty 2016, 16:23 przez megabit, łącznie zmieniany 1 raz.
LaserJet 4plus I wszystkie jej klony.Polsky pisze:Ja tam HP juz nigdy nie kupię. Miałem dwie i nie mogłem stosować zamiennych tonerów a oryginały wiadomo. Mam teraz jakiegoś Samsunga i spoko.
Wyciągnięta z kosza. Milion kartek wydrukowanych. Wymiana tonera i dalej. I dalej...
Jakby miała duplex jeszcze...
B
Te drukarki to już dinozaury. Mi drukują PDFy czasem, jak muszę coś na warsztacie złożyc.megabit pisze:belushi, Wszystko git, ale 98% drukarka będzie drukować PDFy a to katorga na tych drukarkach
W większości przypadków to zwykłe faktury i drobne pisma.
Co nie ujmując jej daje rade, choć już piszczy i sapie od dwóch lat prawie
Ale tematu nie było, nie ma skanera.
B
i skaner osobno (tez stary HP)
Zwykły laser bez skanera to polecam poleasingową hp laserjet 2420dn. W firmie używamy kupionych z allegro po 200 zł z pełnym tonerem z przebiegiem poniżej 10k i są mega. Pełen toner wystarcza na 10 tyś kartek i kosztuje 80zł. Nie ponosimy już więcej żadnych kosztów bo bęben światłoczuły jest zintegrowany z tonerem. Drukarka nie do zajechania, szybka, ma zintegrowany print serwer.
Z urządzeń wielofunkcyjnych zdecydowaliśmy się na atramentówkę brothera mfc-j6920dw - nowa około 1200 zł, tusze zamienniki - czarny na 2400 stron kosztuje 18 zł, kolor na 1200 stron kosztuje 9 zł. Drukarka szybka, ma dwa podajniki na łącznie 500 kartek, drukuje i skanuje w a3.
Wygrała z laserową kolorową hp kosztami eksploatacji.
I tu właśnie wyczulam - kupujcie tylko laserówki które mają bębny światłoczułe zintegrowane z kartridżem, a same kartridże są tanie, bo najczęściej w urządzeniach gdzie tonery kosztują grosze po 2 -3 tonerze trzeba wymienić bęben za grubą kasę. Oczywiście mówię to z doświadczenia firmowego gdzie drukuje się sporo, w użytku domowym może to się jeszcze kalkuluje.
Z urządzeń wielofunkcyjnych zdecydowaliśmy się na atramentówkę brothera mfc-j6920dw - nowa około 1200 zł, tusze zamienniki - czarny na 2400 stron kosztuje 18 zł, kolor na 1200 stron kosztuje 9 zł. Drukarka szybka, ma dwa podajniki na łącznie 500 kartek, drukuje i skanuje w a3.
Wygrała z laserową kolorową hp kosztami eksploatacji.
I tu właśnie wyczulam - kupujcie tylko laserówki które mają bębny światłoczułe zintegrowane z kartridżem, a same kartridże są tanie, bo najczęściej w urządzeniach gdzie tonery kosztują grosze po 2 -3 tonerze trzeba wymienić bęben za grubą kasę. Oczywiście mówię to z doświadczenia firmowego gdzie drukuje się sporo, w użytku domowym może to się jeszcze kalkuluje.