Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
komor

Post autor: komor »

W moim dopiero co niedawno kupionym D.Q.G Spy przestał działać tryb High. :( Sprawdziłem, że blaszka w głowicy latarki wgina się na drugi klik, więc ta część mechaniki jest OK, ale najwyraźniej akumulatorek 10180 jest na tyle miękki, że mu się cycek dodatni nieco wgiął do środka i nie naciska wystarczająco mocno na blaszkę, która jest otulona gąbką (w ramach mechanicznego zabezpieczenia przed odwrotną polaryzacją).
Przyczyną wgięcia cycka plusowego w akumulatorku jest prawdopodobnie zbyt mocne dokręcenie do modułu ładującego, w którym styk do tego plusa jest twardy i bez sprężyny. Muszę na przyszłość uważać, a teraz chyba kapnąć cynę delikatnie na +.
Olight R50, S30R II, S15R, Skillhunt H03, Led Lenser P2 BM, D.Q.G Spy
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Mała bzdura, a wkurza, że byłem taki głupi i zamówiłem z allegro Pendrive zwykłym listem... 5 dni temu wysłany i nie ma..., to już wątpię, że dojdzie. Głupie 23zł, a wkurza. Bym płacił PayPalem, to by mi oddali kasę, a tak, to se mogę... Płaciłem przelewem przez PayU, bez ubezpieczeń...

Nie raz za kilka-kilkanaście złotych od sprawdzonych sprzedawców brałem listami zwykłymi przesyłki i w sumie pierwszy raz się naciąłem. A sprzedawca same 5.0 i 99,7% (najwięcej z oferujących pendrive który chciałem - metalowy, brelokowy).

Stary człowiek a głupi, i się jeszcze bzdurami przejmuje.

Innym, życzę, by się uczyli na moich błędach ;P
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
ptja

Post autor: ptja »

--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Vigo

Post autor: Vigo »

Osobiście nigdy, ale to absolutnie nigdy nie wybieram przesyłki czegokolwiek listem zwykłym (nierejestrowanym) zarówno do mnie, a tym bardziej nie wysyłam niczego takim listem do kogoś, nawet jeżeli adresat taką formę wybierze, z własnej inicjatywy wysyłam poleconym (rejestrowanym), dopłacam te kilka złotych dla własnego spokoju, który jest dla mnie bezcenny, a jeszcze cenniejsze jest moje dobre imię, którego nie mogę powierzyć dostarczycielowi ulotnej i nienamierzalnej przesyłki nierejestrowanej.

___
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

ptja: dzięki.

Vigo: No właśnie ja też nigdy nie wysyłam zwykłym listem z tych samych powodów, a zwykłym zamawiałem tylko od imolpl bateryjki, gdy ich wartość nie przekracza 10zł. Jakaś pomroczność mi się włączyła, że tym razem chciałem przyoszczędzić. Właśnie dlatego na siebie jestem wkurzony.
Z Azji kilka razy coś nierejestrowanymi wziąłem, ale też żałowałem (na szczęście zwrot od PayPal) i staram się robić większe zamówienia, albo dopłacać do rejestrowanych.

Jeszcze poczekam, a potem pomęczę sprzedawcę.

Pozdrawiam, Kuba
Tekst podpisu:
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

marmez, mnie też poniosła fantazja oszczędności, i zamówiłem zasilacz do della z wysyłką inpostem za 3.95... zasilacz leży teraz w jakimś warzywniaku na drugim końcu miasta otwartym w takich godzinach że nie mam jak odebrać. Ciekawe czy lenie przyjdą z nim drugi raz. Echh człowiek to jednak głupi jest :D
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Manekinen pisze:marmez, mnie też poniosła fantazja oszczędności, i zamówiłem zasilacz do della z wysyłką inpostem za 3.95... zasilacz leży teraz w jakimś warzywniaku na drugim końcu miasta otwartym w takich godzinach że nie mam jak odebrać. Ciekawe czy lenie przyjdą z nim drugi raz. Echh człowiek to jednak głupi jest :D
Z tego, co wiem, to drugi raz nie przyjdą.

Akurat te polecone to zamawiam dość często i na to zbytnio nie narzekam, bo punkt odbioru mam w podobnej odległości jak mam pocztę, a otwarty dłużej, bo teraz to monopolowy, wcześniej był kiosk do 18 i był problem.

Za to raz chciałem wysłać przez "Allegro Polecony Inpost" wydrukowałem etykietę, opłaciłem zawiozłem i mi powiadziała, że oni tylko wydają, a nie przyjmują... Mimo, że na mapie na www jak byk, że punkt obioru i przyjmnowania... Wtedy mnie wkurzyli, bo BOK też olał moje zgłoszenie...
Wysłałem PP.
Tekst podpisu:
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

marmez, No sorry, ale jeśli świadomie wybrałeś taką formę wysyłki, to honorowo powinieneś przełknąć stratę i sprzedawcy nie męczyć. Tak moim zdaniem...
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Ebola, no właśnie ta świadomość była jakaś ułomna i nie jestem do niej przekonany :P :wink:

A na poważnie, to kochajmy nasze żony/nieżony za ich wady, bo za zalety wszyscy je kochają...

Przesyłka leżała sobie w stercie rzeczy żony, była wyjęta ze skrzynki przez żonę właśnie... Nigdy więcej nie kupie nic z allegro zwykłym listem!!!

Pozdrawiam :)
Tekst podpisu:
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Teraz już zawsze jak Ci coś zginie ze skrzynki, nawet gazetka z Biedronki, to będziesz krzywo na nią patrzył. ;)
Ostatnio zmieniony niedziela 24 sty 2016, 19:00 przez piciex, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepky

Post autor: Lepky »

Patyczaki mi zdychają i nie wiem czemu... :(

A tak w ogóle to witam w pierwszym poście ;)
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

Może za sucho mają, teraz sezon grzewczy?
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Lepky pisze:Patyczaki mi zdychają i nie wiem czemu... :(
A mnie od kilku lat się mnożą jak głupie...
Nie dostały może czegoś innego do żarcia, ja karmię świeżymi liśćmi jeżyn, w sezonie dąb i maliny.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Voit

Post autor: Voit »

Manekinen pisze:marmez, mnie też poniosła fantazja oszczędności, i zamówiłem zasilacz do della z wysyłką inpostem za 3.95... zasilacz leży teraz w jakimś warzywniaku na drugim końcu miasta otwartym w takich godzinach że nie mam jak odebrać. Ciekawe czy lenie przyjdą z nim drugi raz. Echh człowiek to jednak głupi jest :D

Ja świadomie wybieram tylko te oferty, w których dostawa nie odbywa się za pośrednictwem Poczty Polskiej, ze wskazaniem na InPost. Nawet jeśli jest drożej.
Przede wszystkim z powodu chronicznej niechęci do instytucji Poczty Polskiej, która według mnie nie ma racji bytu na nowoczesnym rynku usług pocztowych.
Nie cierpię stać po odbiór przesyłki w kilometrowym ogonie ludzi którzy robią opłaty, do okienka w którym sprzedaje się znicze, rajstopy, kolorowanki i krzyżówki.
Listonosz nigdy nie przyniósł paczki do domu, nawet jak czekałem cały dzień. Ta leniwa i niereformowalna kreatura windy używa wyłącznie przy dostarczaniu rent i emerytur, bo dostaje tzw. "obrywki". Po polecone i paczki trzeba udać się osobiście na pocztę. Pani naczelnik urzędu pocztowego na skargi wzrusza ramionami i mówi, że nic się nie da zrobić, bo za te pieniądze nikogo innego nie znajdzie. Oczywiście, jeśli znajdę w skrzynce awizo o przesyłce, na którą czekam, to jej odbiór tego samego dnia z poczty nie jest możliwy, bo po odstaniu swojego w kolejce dowiaduję się, że listonosz wprawdzie wrócił z rejonu, ale jeszcze nie rozliczył paczek i trzeba przyjść następnego dnia.
Czekam niecierpliwie na dzień, kiedy to wszystko runie i będzie spokój.
Jeśli chodzi o InPost, to do paczkomatu ma trzy minuty drogi (na pocztę dokładnie tyle samo) Tylko że paczkomat jest czynny 24/7 i nigdy nie ma przy nim kolejki.
InPost przesyłki dostarcza szybko i sprawnie, nigdy nie miałem jakiegokolwiek problemu. W okresie świątecznym obłożenie paczkomatu było takie, ze InPost podstawił paczkomat mobilny - busa z paczkami, które wydawał pracownik firmy.
Jeśli chodzi o odbiór przesyłek z warzywniaka, to nie ma z tym problemu. Tam też jest szybko, sprawnie i bez kolejki. Przez pewoien czas przesyłki były wydawane w placówce SKOKu i tam były problemy, które wynikały z bajzlu, panującego w tej instytucji. Pani, która zajmowała się wydawaniem przesyłek miała bałagan i nie potrafiła sobie zorganizować pracy. Cały czas marudziła "Nie podoba mi się pomysł, żeby bank wydawał przesyłki, bank powinien zajmować się czymś innym". Uspokoiła się gdy zauważyłem, że owszem, ale najpierw musieli by być bankiem... Chyba były skargi, bo InPost przeniósł punkt odbioru do sklepiku obok, czynnego w godzinach 6-22. I znowu jest OK.
Za komfort nie dostarczenia zakupów przez Pocztę Polską, jestem gotowy wybrać droższą ofertę. Jeśli mam wybór, wybieram dostawę przez InPost.
Awatar użytkownika
przemek1602

Post autor: przemek1602 »

wręcz przeciwnie, mieszkam niedaleko Wrocławia i tu poczta działa bez zarzutu, wolę ją a nie kurierów bo listonosz jest miły, zawsze paczki są na czas ( jeśli wysłane do 15:00 to na drugi dzień jest u mnie, chodzi o pakę priorytetową)
Zablokowany