Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

No ja też muszę zakupić ostrzałke. Mam Spyderco Triangle ale chcę coś bardziej profi z ustawianiem kąta. Podobno Ganzo jest dość spoko. I zamówiłem mojego pierwszego noża "edc" do moich dziwnych potrzeb :) u Sliwkowsky Knives.
A zakupiłem niedawno S2+ z kolimatorem 60' u alientha, jeśli ktoś potrzebuje taki rozrzucone to polecam, nie ma żadnej czarnej plamki w środku ;)
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

madkeinam pisze:
igi pisze:Doszła z ali lampa błyskowa pixel mago - auto z e-ttl, hss itd.
Dobra jest ta lampa? Mój Sunpak zdechł i niby dałbym już spokój ale jednak czasem potrzebuję lampy :neutral:
Na razie nie narzekam ale mam ją od paru dni i dobrze nie przetestowałem. Z minusów jest łasa na energię - jak przełożę z niej baterie na których nie chce już działać do yongnuo to mogę zrobić jeszcze sporo zdjęć.

Z plusów ma led do doświetlenia np podczas filmowania albo jak robię jakieś makro/zdjęcie z bliska.

Wcześniej używałem manualnej lampy i zakup tej był podyktowany tym, że nie zawsze mam czas bawić się w ustawienia ekspozycji, czas błysku itd na manualu. Czasami chcę zrobić szybko zdjęcie z lampą i tu się dobrze sprawdza.
No i hss mi brakowało w starej.

@Polsky - widzę, że Cię całkiem wciągnęło :P
Też na początku kupowałem co jakiś czas nowy nóż. Na szczęście po zakupie benchmade 710 już mi przeszło - ten mi mega podpasował :)
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

U mnie nowy mierniczek Mastech MS8229

Obrazek
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

A do mnie przyjechała wreszcie z dalekiego wschodu gałeczka zmiany biegów, która wreszcie nie będzie na mrozie przymarzać do ręki :razz:
Obrazek
Awatar użytkownika
Polsky

endrju1 pisze:A do mnie przyjechała wreszcie z dalekiego wschodu gałeczka zmiany biegów, która wreszcie nie będzie na mrozie przymarzać do ręki :razz:
Obrazek
Miałem kiedyś Golfa II G60 i tam miałem amelinową gałkę :) hehehe rzeczywiście była zimna :)
Awatar użytkownika
endrju1

Mając wilgotne ręce po odśnieżaniu przy -15st jak wrzucałem luz przed odpaleniem ręka mi raz przymarzła :razz:
Awatar użytkownika
zedart

Post autor: zedart »

Dojechał do mnie zamówiony minikomputerek - MeeGoPad T03 Pro.
Teraz mogę w nocy zasysać dystrybucje Linuxa bez hałasu wentylatorów i kosmocznych rachunków za prąd :)
Jeszcze tylko jakąś klawiaturkę i myszkę na BT muszę poszukać.
Obrazek
zed-art.co.uk
Awatar użytkownika
endrju1

Jak z wydajnością takiego sprzętu? Bo zastanawiałem się kiedyś nad takim do projektora.
Awatar użytkownika
zedart

Post autor: zedart »

endrju1 pisze:Jak z wydajnością takiego sprzętu? Bo zastanawiałem się kiedyś nad takim do projektora.
Jak na razie jestem zadowolony. Filmy z YT wyświetla w FHD bez zająknięcia.
Z pewnością korzystnie będzie zoptymalizować system dla uzyskania większej wydajności.
Na razie nie miałem czasu grzebać. Tylko w ustawieniach systemu włączyłem opcję maksymalnej wydajności. Nie potrzebuję wodotrysków.
zed-art.co.uk
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
W końcu kupiłem sobie nową latarkę, i... coś nieświatełkowego.
Obrazek

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

W piątek listonosz przyniósł takiego mikrusa Leatherman squirt ps4 takie maleństwo o cieszy ;)
Olight przyszedł też całkiem niedawno, no i te karabińczyki też z bg bardzo fajna sprawa, w końcu nie muszę się męczyć z wypinaniem z kółka.
http://www.banggood.com/EDC-Tool-Zinc-A ... 69484.html

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Yogi_

Post autor: Yogi_ »

kurdolf pisze:karabińczyki też z bg bardzo fajna sprawa, w końcu nie muszę się męczyć z wypinaniem z kółka.
http://www.banggood.com/EDC-Tool-Zinc-A ... 69484.html
Tu taniej: http://pl.aliexpress.com/item/5PCS-D-ty ... 48251.html
Pozdrawiam
Krzysiek
Awatar użytkownika
Polsky

Ja zakupiłem podróżną ostrzałkę Lansky o gradacji 1000 :smile: "motylek"

Kurdolf nie otwierają mnie się Twoje zdjęcia :-|
A co do karabińczykòw to Vic ma fajny patent, taki trzonek rozłączany i dwa kółeczka, taki breloczek no ale ...piiii... zapłaciłem chyba z 20zl za jedno. I dałem żonie :mrgreen:

Pyra co to, jakiś silnik?
Ostatnio zmieniony środa 27 sty 2016, 10:18 przez Polsky, łącznie zmieniany 1 raz.
ww296

Post autor: ww296 »

Pyra też jestem ciekawy - jakiś elektromagnes? - siłownik?
Kurdolf - własnie jestem na etapie multitoola - wiadomo - Spirit - ale wydaje mi się, że nie nadaje się na EDC. Odkąd mam porządny scyzoryk Victorinoxa (one hand z blokadami) to prawie nie używam innych narzędzi przy drobnych konserwacjach, ale brakuje kombinerek i nożyczek.
Na razie testowo zamówiłem GANZO (jeszcze nie przyszedł) aby sprawdzić, czy może zastąpić VICA. Niestety Scyzoryk z kombinerkami i nożyczkami jest już za duży a kombinerki malutkie.
PS4 wyrwałeś gdzieś w dobrej cenie czy z normalnej dystrybucji?
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Polsky może coś z serwerem było, bo ja widzę.
ww296 kupiłem na bazarku knives za 105 zł z przesyłką ale jest jak nówka z pudełkiem. Zobacz wave new nie jest taki duży a często go polecają. Na tym bazarku mają trochę tooli wystawionych to może coś znajdziesz ciekawego i w dobrej cenie. Ja jeszcze poluje na surge new ale nikt nie chce go dla mnie wystawić :mrgreen:
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Zablokowany