Już to widzę przy lekkiej mgle - Obi Wan Kenobi ze swoim światełkiem może tylko zazdraszczaćdalu pisze:jest jest moc, co prawda warunki skrajnie niesprzyjające do testów - mnóstwo światła obok, ale i tak jest przedsmak tego co potrafi.
Poniżej krótki filmik
Nitecore TM16 vs TM16GT
Klika fotek z telefonu, lepszą sesję (także z pleneru) zrobię jak wróci mi lustrzanka + obiektyw z serwisu, pewnie dopiero za tydzień.
Też nie było czasu, okazji porównać TM16 z TM16GT, ta która przypadnie mi bardziej do gustu zostanie ze mną pewnie dłużej
Zdjęcie z refami to odpowiednio od lewej L2P, TM16, C8, TM16GT i S2+, oczywiście jest tam jakaś dystorsja zaburzająca lekko proporcje.
Też nie było czasu, okazji porównać TM16 z TM16GT, ta która przypadnie mi bardziej do gustu zostanie ze mną pewnie dłużej
Zdjęcie z refami to odpowiednio od lewej L2P, TM16, C8, TM16GT i S2+, oczywiście jest tam jakaś dystorsja zaburzająca lekko proporcje.
Jak tam Panowie, będą jakieś fotki z terenu? Sprawdzenie zasięgu itp?
Na BLF nie wszyscy są zadowoleni
Jest filmik gdzie wyciąga 900m
https://www.youtube.com/watch?v=e2GOzsk1f0Q&app=desktop
Na BLF nie wszyscy są zadowoleni
Jest filmik gdzie wyciąga 900m
https://www.youtube.com/watch?v=e2GOzsk1f0Q&app=desktop
Do 200m to lepszy nawet k40m by był, ja swoją sprzedałem ale kupiłem już drugą jak do końca miesiąca nie wyjdzie nowy maxtoch XN6X-2X to kupię k60m i porównam z 16gt. Jak na razie acebeam bardziej do mnie przemawia
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
czyli stwierdzasz to z pamięci? A teraz czekasz na nowo zamówieną K40M?kurdolf pisze:Do 200m to lepszy nawet k40m by był, ja swoją sprzedałem ale kupiłem już drugą
Na mojej wishlist jest:
TM06S (mega flooder z porządnym zasięgiem)
JM35 MT-G2 (udało Ci się ostatnio w sklepiku zakupić
EC4SW
C8 3*XPL
Będę bardzo ciekawy porównania z acebeamami. Szkoda, że nie masz TM16
Ciekawe, staram się znaleźć uzasadnienie / ideologię dla kupowania latarek i może przejdzie coś takiego, że jest to inwestycja jak w dzieła sztuki?
Czekam na lustrzankę, ale ostatnio porobilem kilka filmów w lesie...
Ooo, ja coś wczoraj pisałem nie pamiętam
Sprzedałem Nitecore ale już drugą zamówiłem
I chodziło mi o k60 nie k60m jak maxtoch nie wyjdzie do końca miesiąca to kupię k60 i porównam z tm16gt i zostawię lepszą.
A do 200m k40m napewno bardziej użyteczny rozkład ma niż Nitecore, bo będzie szeroko i mocno i o wiele przyjemniejsza barwa.
Sprzedałem Nitecore ale już drugą zamówiłem
I chodziło mi o k60 nie k60m jak maxtoch nie wyjdzie do końca miesiąca to kupię k60 i porównam z tm16gt i zostawię lepszą.
A do 200m k40m napewno bardziej użyteczny rozkład ma niż Nitecore, bo będzie szeroko i mocno i o wiele przyjemniejsza barwa.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Porównanie z k60 www.taschenlampen-forum.de/threads/nite ... 2ut.46628/
Zrobili samsungi 30Q z wystającym plusem z tym kodem 5364b4 za 4szt wychodzi 88zł.
www.banggood.com/1PCS-Samsung-INR18650- ... 06201403!A
Zrobili samsungi 30Q z wystającym plusem z tym kodem 5364b4 za 4szt wychodzi 88zł.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
miałem je zamawiać ale małe magnesy+NCR18650GA działają świetnie. Polecam takie rozwiązanie.kurdolf pisze:Porównanie z k60 www.taschenlampen-forum.de/threads/nite ... 2ut.46628/
Świetne te porównania. Wygląda na to, że K60 jest trochę lepsza. Większy hot spot, jaśniejszy i szerszy spill.kurdolf pisze:Porównanie z k60 www.taschenlampen-forum.de/threads/nite ... 2ut.46628/
Ponadto TM16GT i TM16 mają podobny spill, ale mniejszy i intensywniejszy hot spot TM16GT zmniejsza użyteczność tego spilla w przypadku GT.
Flashlights Nitecore TM16GT vs TM16 Comparison
https://www.youtube.com/watch?v=Na3JO8a_y3k&app=desktop
load6 pisze:Flashlights Nitecore TM16GT vs TM16 Comparison
To mój filmik, ale mi nie wyszedł za bardzo... to się nie chwaliłem, nawet muzykę mi YT wyciął
Ostatnio zmieniony środa 27 sty 2016, 20:16 przez tiuro, łącznie zmieniany 1 raz.
a mógłbyś zrobić na otwartym terenie z podaniem mniej więcej dystansu? takie porównanie w zamkniętym lesie to jest tak ciemno i krótka odległość strzału że różnicy prawie nie widze
Ostatnio zmieniony środa 27 sty 2016, 20:16 przez load6, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlatego mówię, że nie wyszedł niestety, to było z tydzień temu było chyba -6 C, później siedziałem parę godzin przy kompie, nie sprawdziłem na google maps żadnych odległości i nie wybrałem odpowiedniego miejsca, zresztą w Warszawie ciężko znaleźć ciemny otwarty teren.load6 pisze:a mógłbyś zrobić na otwartym terenie z podaniem mniej więcej dystansu? takie porównanie w zamkniętym lesie to jest tak ciemno i krótka odległość strzału że różnicy prawie nie widze
Teraz wiem, że całe przedsięwzięcie z filmem, fotkami, google maps, obróbką jest meeega czasochłonne. Właściwie pojechałem sobie popróbować latarki, w ostatniej chwili wziąłem kamerę, a później coś chciałem z tego sklecić. Nie było planowania żadnego.
Pewnie następne zrobię lepsze, ale nie wiem kiedy to nastąpi - idealne warunki będą na działeczce, ale sezon dopiero za pare miesięcy...