Jaki szperacz?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

Kanghoy pisze: No ja czapki z daszkiem nie noszę, więc u mnie koncepcja tego jako czołówki jest niestety słaba. Tj fajnie że jest taka możliwość, ale musiałbym specjalnie czapkę nosić,
Przecież za małe pieniążki można kupić obroże na głowę właśnie dla czołówki, bokówki czy co tam kto lubi :)
Pozdrawiam, Leszek
Kanghoy

Post autor: Kanghoy »

Nawet taką mam do skillhunta, są mocowania na 3 dodatkowe latarki, tylko że i tak 100razy wygodniej zapiać po prostu skilhunta H02 do tego i nie być skazanym na jedyny możliwy do ustawienia kąt jak w przypadku zwykłych latarek ;).
Lord Vaako

Post autor: Lord Vaako »

Latarka EDC dla każdego może być inna. Dlatego jest to temat rzeka. Indywidualne potrzeby każdego z nas mogą się różnić.

Troszkę offtop nam się zrobił Panowie. Wracamy do tematu.
Podałem wcześniej 4 modele, który byście polecili?
- ACEBeam T25
- ACEBeam K40M
- Olight M3XS-UT na XP-L
- Maxtoch
Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę...
michal1

Post autor: michal1 »

Może jeszcze BTU STR01?
Awatar użytkownika
load6

Post autor: load6 »

Witam wszystkich serdecznie , mój pierwszy post na forum.
Od dłuższego czasu szukam latarki, przyznam się szczerze nie spodziewałem się że to takie skomplikowane i ogrom informacji i materiału z jakim sie spotkałem trochę mnie przygniótł i tak od miesiąca czytam, szukam i jestem pod wrażeniem ... a miałem kupic niby tylko latarkę.

Ale do rzeczy , także szukam szperacza i na dzień dzisiejszy mój wybór to maxtoch ale nie ostateczny.

Co myślicie o tym szperaczu ?
"Latarka Fenix TK61 poraża swoim zasięgiem – 824 metry to niekwestionowany rekord w tej klasie"

http://latarki-fenix.pl/pl/p/Latarka-di ... x-TK61/628
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

Coś więcej niż szperacz? Do czego będzie używany,co oczekujesz?
1984

Post autor: 1984 »

load6 pisze:Witam wszystkich serdecznie , mój pierwszy post na forum.
Od dłuższego czasu szukam latarki, przyznam się szczerze nie spodziewałem się że to takie skomplikowane i ogrom informacji i materiału z jakim sie spotkałem trochę mnie przygniótł i tak od miesiąca czytam, szukam i jestem pod wrażeniem ... a miałem kupic niby tylko latarkę.

Ale do rzeczy , także szukam szperacza i na dzień dzisiejszy mój wybór to maxtoch ale nie ostateczny.

Co myślicie o tym szperaczu ?
"Latarka Fenix TK61 poraża swoim zasięgiem – 824 metry to niekwestionowany rekord w tej klasie"

http://latarki-fenix.pl/pl/p/Latarka-di ... x-TK61/628
Jak ma to być szperacz pełną gębą to szukaj czegoś na XP-L HI albo z oskalpowaną diodą

A jak wpadł Ci w oko tk61 to zerknij na to :twisted: :
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... TS-RUNTIME

Zwróć uwagę na gifa na którym jest porównanie z fabryczną wersją :przestraszony:
Awatar użytkownika
load6

Za przeróbki zabierał się jeszcze nie będę .
Szukałem coś na diodzie XP-L HI i znalazłem Fenix FD40 , Convoy L2 . Czytam o tym i nawet OK.

Szperacz ma być do lasu i podświetlanie dystansów w celu poszukiwania dzikiej zwierzyny do 500m (więcej to nie wiem czy ja coś zobaczę xD)
1984

Producenci podają wyliczony zasięg, niewiele ma on wspólnego z realnymi warunkami atmosferycznymi. Jak chcesz z 500m zobaczyć zwierze (możliwe chyba tylko jak mu zaświecisz w oczy) to szukaj czegoś z zasięgiem 1000m.
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
1984

Z tm16gt z pewnością coś wypatrzy z 500m. I niekoniecznie będzie to duży, biały dom :wink:
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

I takiego klocka będzie nosił jak Nitecore? Zostań przy maxtochu jest dość mały lekki i zasięg w zupełności ci z niego wystarczy.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
load6

Podoba mi się ten Maxtoch . Ale przyznam się szczerze nigdy nie kupowałem na Aliexpress i trochę się tego zakupu obawiam. Jak nic sensownego nie znajdę do dostania w PL to może się skuszę na takie zakupy. Z Waszą pomoca na pewno wszystko się uda :)

Zastanawiam się nad Convoy L2 od grega .
http://allegro.pl/latarka-convoy-l2-xp- ... 99219.html

Jak tak patrzę to cenowo wyjdzie podobnie a convoy dostępny w PL a moc jeżeli wierzyć to i chyba nawet lepsza ? Co sądzicie ? :roll:
Ostatnio zmieniony środa 20 sty 2016, 16:23 przez load6, łącznie zmieniany 1 raz.
revolta

Post autor: revolta »

-------------------------------

Jacek
Awatar użytkownika
load6

revolta, no właśnie tam ją znalazłem dlatego proszę Was co o tym sądzicie :-) w związku z tym maxtochem
ODPOWIEDZ