Gdzie kupić tanio nowe 18650 w dużej ilości?
Gdzie kupić tanio nowe 18650 w dużej ilości?
Cześć,
Mam pytanko, czy ktoś z Was kupował może większe ilości ogniw 18650 w jakimś chińskim wysyłkowym? Nie potrzebuję specjalnych cudów, wystarczy mi realne 2000-2200mAh, prąd rozładowania spokojnie wystarczy 1C. Byle dużo i tanio? Jakie realne ceny da się uzyskać? Gdzieś czytałem że $1/ogniwo. Realne to?
Mam pytanko, czy ktoś z Was kupował może większe ilości ogniw 18650 w jakimś chińskim wysyłkowym? Nie potrzebuję specjalnych cudów, wystarczy mi realne 2000-2200mAh, prąd rozładowania spokojnie wystarczy 1C. Byle dużo i tanio? Jakie realne ceny da się uzyskać? Gdzieś czytałem że $1/ogniwo. Realne to?
Z poważaniem
Tomasz Stiller
Tomasz Stiller
Heh 1$ za sztukę nowego ogniwa... to sam bym kupił 100szt od ręki. Niestety nie da się. Zrobiłem małe rozeznanie na ebay i nic takiego ciekawego nie ma. Za markowe ogniwo takiej przeciętnej pojemności trzeba zapłacić te 4$, wszystko co poniżej to jakiś badziew lub podejrzani sprzedawcy. Tzn są sprzedawcy co mają np ogniwa samsunga 2900 za 3,4$ przy 100szt ale jakoś nie budzą zaufania, no i to kupa kasy bo 1300zł. Na aliexpress wcale nie lepiej. W sklepach typu banggood jeszcze drożej. Za 1$ to można kupić tylko jakiś badziew typu 9900mAh.
A nie pytałeś w sklepiku u nas?
A nie pytałeś w sklepiku u nas?
Ja nigdy nie potrzebowałem tylu ogniw, ale gdybym chcial sobie zrobić baterię akumulatorów do rowerów elektrycznych to może i bym potrzebował.
Inna sprawa, że wielu właścicieli firm kupuje pod płaszczykiem firmy rzeczy dla siebie i VAT odlicza. Nie jest to nieznane zjawisko w Polsce
Inna sprawa, że wielu właścicieli firm kupuje pod płaszczykiem firmy rzeczy dla siebie i VAT odlicza. Nie jest to nieznane zjawisko w Polsce
Pozdrawiam, Leszek