Liitokala Lii-300/Lii-500
-
http://lygte-info.dk/review/Review%20Ch ... %20UK.html
Czy dane, które zostały wykorzystane do zrobienia wykresów można jakoś "wyciągnąć" z ładowarki? Bo chyba autor nie siedział non stop przy ładowarce z zeszytem?
Czy dane, które zostały wykorzystane do zrobienia wykresów można jakoś "wyciągnąć" z ładowarki? Bo chyba autor nie siedział non stop przy ładowarce z zeszytem?
U mnie z trzeciego slotu poleciał dym i już nie działa , na szczęście 1 2 4 slot jeszcze działa. Na dobre wyszło bo chinczyk wyślę nową ładowarkę , ale tłumaczenie mu 5 dni że 3 slot się zjarał , aż się wkurzyłem i zrobiłem dispute z filmem , to jeszcze 2 dni się męczył i pisał że nie może obejrzeć tego filmu z względu że mają jakieś ograniczenia na internet...
Hej, a po jakim czasie i jak mocno użytkowanyrychu147 pisze:U mnie z trzeciego slotu poleciał dym i już nie działa , na szczęście 1 2 4 slot jeszcze działa. Na dobre wyszło bo chinczyk wyślę nową ładowarkę , ale tłumaczenie mu 5 dni że 3 slot się zjarał , aż się wkurzyłem i zrobiłem dispute z filmem , to jeszcze 2 dni się męczył i pisał że nie może obejrzeć tego filmu z względu że mają jakieś ograniczenia na internet...
-
Autor pewnie ma jakieś urządzenie do pomiarów które podłącza pod komputer.pawello786 pisze:Czy dane, które zostały wykorzystane do zrobienia wykresów można jakoś "wyciągnąć" z ładowarki? Bo chyba autor nie siedział non stop przy ładowarce z zeszytem
To ja jeszcze dopisze, żebyś w razie możliwości rozkręcił i zobaczył co się wykopciło albo porobił zdjęcia.rychu147 pisze:U mnie z trzeciego slotu poleciał dym i już nie działa
No niestety od razu jak ją rozpakowałem , wkładam ogniwa pierwsze ok ładuje drugie ok trzecie ogniwo coś zaiskrzyło i dym poleciał szybko z prądu wyłączyłem... no i teraz ładuje cały czas pod nadzorem, szkoda byłoby spalić cały dom.Ogniwo ma się dobrze ,ale to jest ciekawe wkładam do trzeciego slotu niby pokazuje że ładuje a nawet że naładował, ale niestety tak nie jest po przełożeniu ogniwa do pierwszego slotu zaczyna ładować od 3,6...pawello786 pisze:Właśnie napisz w jakich okolicznościach to się stało? Czy były zajęte wszystkie sloty? Jakim prądem ładowałeś/rozładowywałeś? To były ogniwa czy jakieś akumulatorki?
Dziś przyszła mi lii-500. Mam takie pytanie odnośnie NOR TEST'u.
Wrzuciłem 4 x 18650 dla sprawdzenia pojemności. Wybrałem NORTEST prąd 1A.
Ogniwa doładowały się do 4,23V po czym po kilku minutach spadły do 4,21V. Po 5-7 minutach w dwóch zaczął się test. Opór pokazuje 29 i 30. Na pozostałych dwóch opór 66 i 80 i od 15 minut stoi na 4,21 V i nic.
Czy ten moment przejścia z ładowania na rozładowywanie trwa tak długo w zależności od oporu czy powinno to stać się odrazu po skończeniu ładowania?
Wrzuciłem 4 x 18650 dla sprawdzenia pojemności. Wybrałem NORTEST prąd 1A.
Ogniwa doładowały się do 4,23V po czym po kilku minutach spadły do 4,21V. Po 5-7 minutach w dwóch zaczął się test. Opór pokazuje 29 i 30. Na pozostałych dwóch opór 66 i 80 i od 15 minut stoi na 4,21 V i nic.
Czy ten moment przejścia z ładowania na rozładowywanie trwa tak długo w zależności od oporu czy powinno to stać się odrazu po skończeniu ładowania?