Czołówka z szeroką wiązką, do 200zł
-
Czołówka z szeroką wiązką, do 200zł
To mój pierwszy post na tym forum, zatem WITAJCIE
Przekopuję forum od dwóch dni, i w sumie nadal nie mam jasności, jaką czołówkę wybrać.
Do czego potrzebna:
- Urbex/caching (nocny!), chodzenie po opuszczonych budynkach, piwnicach tunelach itp.
Wymagania:
- mocne i neutralne doświetlenie. Jak wchodzę do pomieszczenia, chciałbym je jak najlepiej doświetlić celem popodziwiania
- szeroka i w miarę równomierna wiązka - jak przeciskam się tunelem, chciałbym widzieć po czym idę i czego się łapię
- nie mam czasu na samodzielnie przeróbki (chyba ze drobne)
- budżet: raczej wolałbym nie przekroczyć 200zł.
Myslałem o SkillHunt H02, ale nie wiem czy nie ma zbyt wąskiej wiązki, poza tym w trybie turbo moc doswietlenia szybko spada
Co byście polecili ?
Przekopuję forum od dwóch dni, i w sumie nadal nie mam jasności, jaką czołówkę wybrać.
Do czego potrzebna:
- Urbex/caching (nocny!), chodzenie po opuszczonych budynkach, piwnicach tunelach itp.
Wymagania:
- mocne i neutralne doświetlenie. Jak wchodzę do pomieszczenia, chciałbym je jak najlepiej doświetlić celem popodziwiania
- szeroka i w miarę równomierna wiązka - jak przeciskam się tunelem, chciałbym widzieć po czym idę i czego się łapię
- nie mam czasu na samodzielnie przeróbki (chyba ze drobne)
- budżet: raczej wolałbym nie przekroczyć 200zł.
Myslałem o SkillHunt H02, ale nie wiem czy nie ma zbyt wąskiej wiązki, poza tym w trybie turbo moc doswietlenia szybko spada
Co byście polecili ?
-
Dzięki.
A tą Nitecore da się kupić w PL ?
A tą Nitecore da się kupić w PL ?
Ostatnio zmieniony środa 13 sty 2016, 23:47 przez greenender, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Dzięki wielkie. Zdecydowalem sie na Skilhunta. Ale na banggood odpisali, że dopiero za 2 tygodnie będą ją mieli.tiuro pisze:HC 30 zimny biały, wąski strumień światła
H02 New w wersji neutral white ma znacznie cieplejszą barwę niż powyższa oraz świeci oczywiście szerzej, szeroko wręcz
Obie czołówki bardzo fajne, ale zdecydowanie tylko ta 2 do polecenia do zastosowań autora
Jakieś alternatywy, na szybko ? Może być jakaś tania chińszczyzna, musi wystarczyć na jeden raz a później może paść ...
-
W Polsce nie kupisz, a w innych chińskich sklepach wychodzi znacznie drożej bo zarówno Gearbest jak i Aliexpress to wydatek ok. 50$. Zresztą jak byś zamówił na Gearbeście to pewnie lepiej byłoby poczekać te dwa tygodnie na wysyłkę z Banggood+ poczta, a i tak wyjdzie szybciej. Ostatnie 5 przesyłek nierejestrowanych z Banggood dostałem w 8-12 dni więc dość sprawnie ostatnio idzie.
-
Na Wizarda narzekają ostatnio: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13985
-
S2+ i kolimator 60'
Właśnie zakupiłem taką od Alienth i jest super. Szeroko, jasno, intensywnie. Mam HC30 i jest super ale nie tak równomiernie i nie tak szeroko.
Nie mniej HC30 jest ... ....
Właśnie zakupiłem taką od Alienth i jest super. Szeroko, jasno, intensywnie. Mam HC30 i jest super ale nie tak równomiernie i nie tak szeroko.
Nie mniej HC30 jest ... ....
Ostatnio zmieniony czwartek 14 sty 2016, 23:43 przez Polsky, łącznie zmieniany 1 raz.