Convoy-owe s-ki ;)
-
Convoy-owe s-ki ;)
Siemka. To znowu ją z swoimi problemami . Mam pytanko jaki można dać max prąd na s8 po poprawieniu termiki oraz wymianie drivera i kabelków ? Latarka wydaje mi się że powinna lepiej oddawać ciepło od s2+ . Czy tylko mi się wydaje ? Co lepiej wybrać s8 czy polecaną każdemu s2-s2+?
Convoy c8 ,Convoy S2+,metabo ule led, chiński zoom przerobiony na 18650
W planach szperacz hid !!
W planach szperacz hid !!
-
Różnią się wydajnością, czyli ilością światła z np 1W.
Pobaw się kalkulatorem http://ledcalc.fonarevka.ru/?led=XML2
Pobaw się kalkulatorem http://ledcalc.fonarevka.ru/?led=XML2
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
-
http://cree.com/LED-Components-and-Modules
W lewym górnym rogu klikasz "products", wybierasz diodę, która Cię interesuje (np. XM-L2), na górze tabeli masz "Data Sheet (pdf)" - otwierasz i na trzeciej stronie Twym oczom ukazuje się tabela ze wszystkimi odmianami wybranej diody podzielona na biny i pogrupowane w barwach. W prawej części widać ile lumenów jest w stanie dać poszczególna dioda przy danym prądzie
W lewym górnym rogu klikasz "products", wybierasz diodę, która Cię interesuje (np. XM-L2), na górze tabeli masz "Data Sheet (pdf)" - otwierasz i na trzeciej stronie Twym oczom ukazuje się tabela ze wszystkimi odmianami wybranej diody podzielona na biny i pogrupowane w barwach. W prawej części widać ile lumenów jest w stanie dać poszczególna dioda przy danym prądzie
Witam wszystkich serdecznie i z góry przepraszam że w pierwszym poście od razu chcę wykorzystać waszą wiedzę nie dając nic od siebie. Jestem zupełnym amatorem jeśli chodzi o oświetlenie, nie chciałem więc na siłę nabijać postów dla stwarzania pozoru aktywności.
Zgodnie z tym co u was wyczytałem latarki convoy s2 i s2+ polecacie do rowerów jako jedne z najlepszych w tym przedziale cenowym, natomiast stronę fasttech jako miejsce w którym można taką latarkę pozyskać w dobrej cenie. Niestety latarek (zapewne ze względu na rodzaj żarówki) jest tyle, że zupełnie nie mam pojęcia która jest ,,najlepsza". Jeżdżę głównie po mieście i przedmieściach, czasami zdarza mi się zapuścić kilka kilometrów za miasto i wracać poboczem w zupełnym mroku, czy mogli byście polecić żarówkę z konkretnym ,,wsadem" pod takie (myślę niewygórowane) potrzeby + ładowarkę, uchwyt z fasttecha?
Był bym bardzo wdzięczny.
Z góry dziękuję,
Karol
Zgodnie z tym co u was wyczytałem latarki convoy s2 i s2+ polecacie do rowerów jako jedne z najlepszych w tym przedziale cenowym, natomiast stronę fasttech jako miejsce w którym można taką latarkę pozyskać w dobrej cenie. Niestety latarek (zapewne ze względu na rodzaj żarówki) jest tyle, że zupełnie nie mam pojęcia która jest ,,najlepsza". Jeżdżę głównie po mieście i przedmieściach, czasami zdarza mi się zapuścić kilka kilometrów za miasto i wracać poboczem w zupełnym mroku, czy mogli byście polecić żarówkę z konkretnym ,,wsadem" pod takie (myślę niewygórowane) potrzeby + ładowarkę, uchwyt z fasttecha?
Był bym bardzo wdzięczny.
Z góry dziękuję,
Karol