dobra zdecydowałem,choć wyboru w tym segmencie cenowym nie ma za dużo na ZHAOXIN 936D
mam nadzieje że to dobry wybór ,prosiłbym ewentualnie o uwagi oraz praktyków o poradzenie jakie groty mam dokupić na początek, bo jest dość duży wybór.Czytam że ten który jest w zestawie do niczego się nie nadaje.
Ale jak już kupować tanio, to po co przepłacać względem http://www.hotair.pl/pl/sklep/stacje-lu ... -937d.html ?
Groty ... na ebayu kiedyś kupiłem komplet 10szt za ~15zł, teraz zakupiłem właśnie tą stację i groty goota, po ~100zł/szt + 3 kolby na BG
ElSor pisze:Ale jak już kupować tanio, to po co przepłacać względem http://www.hotair.pl/pl/sklep/stacje-lu ... -937d.html ?
Groty ... na ebayu kiedyś kupiłem komplet 10szt za ~15zł, teraz zakupiłem właśnie tą stację i groty goota, po ~100zł/szt + 3 kolby na BG
dzięki za tańszego linka
groty po ~100zł/szt ,to nie moja liga, widziałem komplety w tej cenie podrzuć jakiś przykład lub powiedz jak rozpoznać czy będzie pasował do tej lutownicy .
Pyra pisze:Witam
A może takie cosik Groty wyglądają obiecująco, a ich komplet można kupić w cenie do przełknięcia...
Pozdrawiam
PS: O stacjach WEP, czytałem sporo negatywnych opinii...
widzisz nie zauważyłem że w linku podesłanym przez ElSora to WEP ,też czytałem mnóstwo negatywnych informacji na temat tej firmy i jeszcze jednej produkującej klony Hakko Yicha czy jakoś tak ,dlatego wybrałem ZHAOXIN bo podobno lepsza jakość.
Odnośnie Twojej propozycji,to mam pytanie czy to jest oryginalny zestaw Hakko no i co do tego jeszcze trzeba doliczyć obudowę i co jeszcze
1 grot Hakko kosztuje 35$ także już nasz odpowiedź. Do zestawu potrzeba zasilacza DC 18-24V, może być z laptopa ale moc >60-70W.
Szukaj grotów pod nazwą "907 soldering tip" itp.
dobra ,to zbyt wiele komplikacji zostaję przy poprzednim wyborze, ElSor znając życie pewnie rozebrałeś i obejrzałeś wnętrze swojego Wep a ,jak oceniasz , zasadność złych opinii w internecie
sunkist pisze:Odnośnie Twojej propozycji,to mam pytanie czy to jest oryginalny zestaw Hakko no i co do tego jeszcze trzeba doliczyć obudowę i co jeszcze
No niestety, obudowa i zasilacz...
Banggood, dał się poznać raczej jako dystrybutor oryginalnych podzespołów i urządzeń, ale pewności nigdy mieć nie można.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
Niby tak... W przypadku kompletu, to może być możliwe, ale te pojedyncze... opakowania wyglądają na oryginalne.
Ciekawe co może nie pasować, termopara połączona odwrotnie
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.