Romisen RC-G2, a możliwość modyfikacji przycisku zasilania
Romisen RC-G2, a możliwość modyfikacji przycisku zasilania
Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj.
Szukam ostatnio dla siebie jakiejś małej uniwersalnej i jednocześnie wydajnej latarki, którą mogę bez problemu wrzucić do kieszeni, do schowka w aucie czy na kierownicę roweru.
Po przekopaniu masy informacji w internecie i jeszcze większego zamieszania od tego w głowie wygląda na to, że padnie na latareczkę z tematu + mod.
Zastanawia mnie jeszcze tylko, czy jest w niej możliwość głębszego ukrycia przycisku power, tak aby można było ją stawiać na tylnej zakrętce? Ktoś to może przerabiał?
Szukam ostatnio dla siebie jakiejś małej uniwersalnej i jednocześnie wydajnej latarki, którą mogę bez problemu wrzucić do kieszeni, do schowka w aucie czy na kierownicę roweru.
Po przekopaniu masy informacji w internecie i jeszcze większego zamieszania od tego w głowie wygląda na to, że padnie na latareczkę z tematu + mod.
Zastanawia mnie jeszcze tylko, czy jest w niej możliwość głębszego ukrycia przycisku power, tak aby można było ją stawiać na tylnej zakrętce? Ktoś to może przerabiał?
-
Zastanawiałeś się nad zasilaniem z akumulatorków Li-Ion 18650? Z jednego AA raczej długo i mocno nie poświeci, akumulatorek 18650 ma ok. 2-3 razy więcej energii niż AA. Latarka rozmiarami niewiele będzie się różnić a czas działania będzie napewno dłuższy.LKK pisze:małej uniwersalnej i jednocześnie wydajnej latarki, którą mogę bez problemu wrzucić do kieszeni, do schowka w aucie czy na kierownicę roweru.
Mam u siebie cały czas latarkę zasilaną 2xCR123A i takie rozwiązanie się właśnie nie sprawdziło w moim wypadku. Mam całą szufladę ładowarek do różnych sprzętów i nie chcę kolejnej. Długość świecenia na AA to nie problem, bo najwyżej jak będzie potrzeba, to weźmie się więcej naładowanych akumulatorów ze sobą. Grunt, żeby z tego AA było jak najwięcej światłaPiotrek K. pisze: Zastanawiałeś się nad zasilaniem z akumulatorków Li-Ion 18650? Z jednego AA raczej długo i mocno nie poświeci, akumulatorek 18650 ma ok. 2-3 razy więcej energii niż AA. Latarka rozmiarami niewiele będzie się różnić a czas działania będzie napewno dłuższy.
-
Żeby było więcej światła w RC-G2 to trzeba zmienić sterownik (standardowy ma podobno żenującą sprawność i mały prąd w diodę)LKK pisze:Grunt, żeby z tego AA było jak najwięcej światła
Więcej o tej latarce tutaj: Romisen RC-G2 dobra baza do mofyfikacji różnych.
Przeczytałem wzdłuż i wszerz i... kupiłem od jednego z kolegów z forum, po modyfikacji Sam nie mam takich zdolności manualnych, pomimo że czasem się lutownicą bawię..Piotrek K. pisze: Żeby było więcej światła w RC-G2 to trzeba zmienić sterownik (standardowy ma podobno żenującą sprawność i mały prąd w diodę)
Więcej o tej latarce tutaj: Romisen RC-G2 dobra baza do mofyfikacji różnych.
No i ciekawy jestem niezmiernie jak wypadnie w porównaniu do latarki z Luxeonem 1W, bo taką na CR123A mam aktualnie.
-