Problem z convoy s2+

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
rychu147

Problem z convoy s2+

Post autor: rychu147 »

Witam kupilem latarkę na bangood m.banggood.com/Convoy-S2-Blue-CREE-XM-L2-71358-35-Modes-EDC-LED-Flashlight-p-994206.html?p=IO0117468906201403!A .
Dzisiaj ją dostałem ale ledwo świeci ,nagralem film

Kod: Zaznacz cały

https://m.youtube.com/watch?v=lvHSl2QNWvQ&feature=em-upload_owner
Może ja źle przelaczam tryby trudno mi powiedziec , a i jeszcze widać ciemną plamkę na diodzie.
Licze na waszą pomoc.
Ostatnio zmieniony wtorek 05 sty 2016, 21:37 przez rychu147, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Wygląda jakby coś "nie łączyło". W pierwszej kolejności sprawdź włącznik, zewrzyj na chwilkę jakimś kabelkiem minus baterii z gwintem. Jeśli zaświeci wyraźnie mocniej to włącznik jest winny, ale najlepiej wyślij filmik sprzedawcy.
Ostatnio zmieniony wtorek 05 sty 2016, 21:38 przez Ebola, łącznie zmieniany 1 raz.
rychu147

Dziękuję za szybką odpowiedź , użyłem wyłącznika z czarnej latarki ,dzieje się to samo co na orginalnym wyłączniku .Film na pewno wyśle , tylko żeby znowu czekać miesiąc na latarkę :/ może dałoby się , jakoś naprawić.
max4max

Post autor: max4max »

rychu147,
A rozkręć głowicę od korpusu i skręć ponownie - czasem nie łączy na gwincie.
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Zobacz jak masz montowany sterownik. Jeśli jest przykręcony pierścieniem to tu może mieć luzy i nie łączyć odpowiednio. Jeśli jest zalutowany trzeba szukać dalej/
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Pokaż zdjęcie tej ciemnej plamki na diodzie. No i pisz do sprzedawcy, pewnie zwrócą część pieniędzy. Napisz skąd jesteś, może znajdzie się w pobliżu ktoś, kto będzie w stanie pomóc jeżeli sobie nie poradzisz.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

rychu147, odkręć ta tubę od głowicy i wkręć ją odwrotnie, tak, żeby napis Convoy był czytany od głowicy do włącznika, teraz masz odwrotnie i na 99% to jest problemem.

PS Kto się tam tak maluje?
PS2 Filmy kręć w poziomie a nie w pionie.
rychu147

A żona hehe , no faktycznie możliwe ,że źle zlozylem teraz normalnie świeci .(a to jest ciekawe , bo tak do mnie przyjechała wsadzilem tylko baterię i od początku tak świeciła,rozkrecalem ją tylko ,ale składalem tak jak przyjechała.
Ciężko nagrywać i rozkładać latarkę jedną ręką ,ale następnym razem się poprawie.:)
Ale dziękuję za waszą pomoc .Ja za żadne skarby bym się nie domyślił że taka ,niby odwrócona obudowa ,może powodować takie problemy.
Ostatnio zmieniony środa 06 sty 2016, 13:34 przez rychu147, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Sprawa anodyzowanego gwintu i kiepski kontakt elektryczny :mrgreen:

Raz mi się zdażyło że od strony włącznika zbyt głęboko zafrezowana była część gdzie pierścień dociska płytkę włącznika i dopiero dwie krople cyny po oby stronach i turbo topnik "radziecki" pomogły ...
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
max4max

Post autor: max4max »

A dyć pisałem o tym wyżej :mrgreen:
Tylko filmu nie oglądałem, więc nie przyszło mi do głowy, że korpus odwrotnie skręcony.
Ostatnio zmieniony środa 06 sty 2016, 13:35 przez max4max, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

rychu147 pisze:no faktycznie możliwe ,że źle zlozylem teraz normalnie świeci .(a to jest ciekawe jest, bo tak do mnie przyjechała wsadzilem tylko baterię i od początku tak świeciła,rozkrecalem ją tylko ,ale składalem tak jak przyjechała.
Może fabrycznie było winne akurat coś innego (jakiś luz, brud ... czyli brak styku) a może i przyjechała tak skręcona. Kiedyś też miałem zagadkę czemu tak przerywa aż zauważyłem, że tuba na końcach się różni, tzn z 1 strony ma anodę a z 2giej nie ma no i z głowicą łączy się przez gwint a z włącznikiem przez krawędź. Taki mały detal a tyle problemów ;)

Pozdrowienia dla żony w takim razie.
rychu147

ElSor pisze:
rychu147 pisze:no faktycznie możliwe ,że źle zlozylem teraz normalnie świeci .(a to jest ciekawe jest, bo tak do mnie przyjechała wsadzilem tylko baterię i od początku tak świeciła,rozkrecalem ją tylko ,ale składalem tak jak przyjechała.
Może fabrycznie było winne akurat coś innego (jakiś luz, brud ... czyli brak styku) a może i przyjechała tak skręcona. Kiedyś też miałem zagadkę czemu tak przerywa aż zauważyłem, że tuba na końcach się różni, tzn z 1 strony ma anodę a z 2giej nie ma no i z głowicą łączy się przez gwint a z włącznikiem przez krawędź. Taki mały detal a tyle problemów ;)

Pozdrowienia dla żony w takim razie.
Pozdrowię pozdrowię , ale możliwe że za szybko wysłałem reklamację do Banggood bo już od nich dostałem odpowiedź i już wczoraj wysłałem, że próbowałem z innym wyłącznikiem i baterią.

Kod: Zaznacz cały

Dear Sir:
We are sorry for the inconvenience and I am the professional guy.From the video it seems that the inside driver was broken.Can you please try the other full charged 18650 battery for the flashlight?And use a metal click on the battery side to see if the light could working normal.
Hope you will try again.
ODPOWIEDZ