A czego konkretnie szukasz? Na mojej wishliście mam takie dwie zabawki które czekają na ten kupon.Wojto pisze:Macie coś fajnego do kupienia za kupon 5$/10$?
Przetwornica buck-boost
Kit do budowy zasilacza liniowego
A czego konkretnie szukasz? Na mojej wishliście mam takie dwie zabawki które czekają na ten kupon.Wojto pisze:Macie coś fajnego do kupienia za kupon 5$/10$?
Jeśli powiąże kartę kredytową z kontem PP to zapłata za towar jest pobierana z karty od razu czy czeka się? Jest wtedy doliczana prowizja dla PP?wujek_red pisze:spokojnie można z karty, nie tylko kredytówki ale i debetówki z możliwością płacenia w sieci. co więcej, w banggoodzie możesz płacić w złotówkach z debetówki z pominięciem PP jeśli mnie pamięć nie myli. wtedy nie bawisz się w przewalutowanie. prościej już się nie da
ujmę to tak- w trybie pilnym. czyli może dojść za 5 sekund albo 5 godzinJimmy pisze: Jeśli powiąże kartę kredytową z kontem PP to zapłata za towar jest pobierana z karty od razu czy czeka się? Jest wtedy doliczana prowizja dla PP?
płacisz normalną cenę. pp się rozlicza ze sklepem. dodatkowo mają taki sobie przelicznik walut. pewnie na tym tez odrobinę zarabiająPłacąc kasą z konta na PP są pobierane prowizje? czytałem że nie, więc na czym zarabia PP? Na kursie walut?
zależy. płacąc Visa masz coś takiego jak charge back, czyli płatność zwrotna. wtedy gdy jest jakiś problem, dzwonisz do banku, oni się kontaktują z Visa, ci wysyłają swoich prawników do ich prawników i przy okazji jeszcze skubią ich za usługę. teraz pytanie, czy jeśli pp powie nie możesz cofnąć płatność w banku ano możesz.Jak zapłacę bezpośrednio kartą z pominięciem PP nie będe miał mozliwości zwrotu kasy jak nie dotrze....
Jimmy pisze:czyli powiązanie karty kredytowej jest wygodniejsze niż trzymanie kasy na PP, bo bez problemu płącę za towar a jednoczesnie nie musze trzymać kasy na koncie PP...
pytanie było o to kiedy kasa znika z konta i kiedy pojawia się w innym miejscu. więc nie myl autoryzacji z transakcja. czas zabezpieczenia kasy - pilny, a czas odpływu jej z konta i fizycznego rozliczenia jest różny i może trwać nawet do kilku dni. trudno tez nie rozumieć, że jeśli się nie ma środków na koncie to autoryzacja nie przejdzie z braku środków. więc nawet nie ma co rozważać takich kwestii.piciex pisze:wujek_red, a jak płacisz Swoją kartą w sklepie to też czekasz 5 sekund, albo 5 godzin na autoryzację? Straszne kolejki muszą się za Tobą robić.