Program do wstawiania adnotacji w film.

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
paolo1976

Program do wstawiania adnotacji w film.

Post autor: paolo1976 »

Witajcie

Poszukuję jakiegoś prostego (mam słaby komputer Athlon 2,8GHz 64-bit jednordzeniowy/GeForce 6200 AGP/2GB RAM DDR1/dysk 160GB ATA - IDE) programu, w którym mógłbym wstawić w dowolnym momencie filmu i w dowolnym miejscu kadru jakiś napis, lub napisy.
Wszystkie wyszukiwane przeze mnie programy wstawiają napisy do filmu, ale w tym sensie, że zamiast lektora, mamy na dole ekranu napisy kwestii słownych.

Mam nadzieję, że nie zagmatwałem. Na przykład, mam film o jakiejś latarce, i w pewnym, określonym przeze mnie momencie i przedziale czasu, pojawiasię np. napis "tu należy dać pastę termo", po kilku kadrach następny napis "to jest dioda taka i taka".

Sądząc po krótkich filmikach na Youtube i CDA jest to proste i nie sądzę by to było robione w jakichś kombajnach typu Pinnacle Studio, Sony Vegas.

Liczę na Was i pozdrawiam :)
Kochający tata swojej najukochańszej na świecie córeczki ***** Latarka - obecnie 3W plastikowy "no name" na 3 xAAA za 6zł z Biedronki
Awatar użytkownika
supraz

Post autor: supraz »

Jeżeli film docelowo ma być na YouTube to możesz bezproblemowo dodawać tam adnotacje już po przesłaniu oryginalnego filmu. Sposób szybki i prosty, niewymagający ponownej konwersji filmu na słabym komputerze :-)
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Na komputerze masz taki program. Nazywa się Windows Movie Maker. W win7 na tyle go poprawili że da się z niego intuicyjnie i beznerwowo korzystać, obsługuje mp4.
Awatar użytkownika
paolo1976

Dziękuję koledzy za szybką odpowiedź. Windows Movie Makera, przyznam szczerze nie brałem pod uwagę. Widzę, że warto się nim pobawić :)
Sama edycja na Youtube raczej średnio mi pasuje, bo chciałbym, aby objaśnienia stanowiły integralną część z filmem.
Kochający tata swojej najukochańszej na świecie córeczki ***** Latarka - obecnie 3W plastikowy "no name" na 3 xAAA za 6zł z Biedronki
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Pamiętaj że movie maker nie wykorzystuje grafiki do obróbki filmu, co powoduje że wszystkim zajmuje się procesor, a to z kolei bardzo wydłuża czas edycji.
ILPT
Awatar użytkownika
paolo1976

Właśnie się dowiedziałem, że Windows Movie Maker nie jest składnikiem Windows 7 i muszę zainstalować oddzielny pakiet Windows Essentials 2012, aby posiadać Movie Makera. Na razie się ściąga :)
Awatar użytkownika
paolo1976

"Niestety nie mozna uruchomić programu Movie Maker. Aby skorzystać z programu, upewnij się, że komputer spełnia wymagania minimalne". :[ :[ :[ :[ :[
ODPOWIEDZ