Maxtoch M24 Sniper
- smokuxx1987
Latarkę mam oryginalna, nie rozkręcaną i taka zostanie (na razie). Poza tym nie dłubie przy latarkach .
Smokuxx przerabia swoją "stock'ową", ale juz napisał powyżej.
Z drugiej strony po co mi jeszcze większy zasięg jeśli bez lunety nie widzę dalej niż ok 500m . Wiadomo że jest chęć uzyskania jeszcze wiekszego zasięgu itp... Kiedyś bawiłem się w podkręcanie porcesorów, teraz naszło mnie na latarki... ale to już
W praktyce spot M24 jest niestety za mały - gdyby mieć 4 diody o tami zasięgu z 4x większym spotem, to byłoby spoko. Teraz jak chodzę obserwować dziczyznę, to biorę coś z szerszym spotem i mniejszym zasięgiem, a M24 świecę w środek - widać dalej, bez ostrego przejścia z jasnego w ciemne. Przy samej M24 to przejście z jasnego w ciemne wg mnie powoduje że gorzej widać coś w oddali.
Smokuxx ile lx wyszło Ci na Twojej przy 4.3A - tyle samo?
Smokuxx przerabia swoją "stock'ową", ale juz napisał powyżej.
Z drugiej strony po co mi jeszcze większy zasięg jeśli bez lunety nie widzę dalej niż ok 500m . Wiadomo że jest chęć uzyskania jeszcze wiekszego zasięgu itp... Kiedyś bawiłem się w podkręcanie porcesorów, teraz naszło mnie na latarki... ale to już
W praktyce spot M24 jest niestety za mały - gdyby mieć 4 diody o tami zasięgu z 4x większym spotem, to byłoby spoko. Teraz jak chodzę obserwować dziczyznę, to biorę coś z szerszym spotem i mniejszym zasięgiem, a M24 świecę w środek - widać dalej, bez ostrego przejścia z jasnego w ciemne. Przy samej M24 to przejście z jasnego w ciemne wg mnie powoduje że gorzej widać coś w oddali.
Smokuxx ile lx wyszło Ci na Twojej przy 4.3A - tyle samo?
- smokuxx1987
102 klux z 1 m i 187 klux z 5 m.
Czyli można powiedzieć że tyle samo.
Z tym że nie mierzyłem prądu bo aktualnie nie mam wiarygodnego miernika.
Rezystor został obliczony dla prądu 4.26 A przyjmując że wcześniej było 3A.
W praktyce nie sprawdzałem jaki był prąd w diodę, ale skoro wcześniej przy 3A było 170 kluxów to z prądem 4.3 powinno być jakieś 220.
Czyli można powiedzieć że tyle samo.
Z tym że nie mierzyłem prądu bo aktualnie nie mam wiarygodnego miernika.
Rezystor został obliczony dla prądu 4.26 A przyjmując że wcześniej było 3A.
W praktyce nie sprawdzałem jaki był prąd w diodę, ale skoro wcześniej przy 3A było 170 kluxów to z prądem 4.3 powinno być jakieś 220.
Nitecore TM16GTJimmy pisze:
W praktyce spot M24 jest niestety za mały - gdyby mieć 4 diody o tami zasięgu z 4x większym spotem, to byłoby spoko.
http://flashlight.nitecore.com/product/tm16gt
się kłania
Nie szkoda Ci limitowanej wersji zrobili ich niewiele ponad 100szt.kurdolf pisze:Dzięki Smokuxx zakupiłem od kolegi z forum i będę wrzucał xp-g2 s4 po skalpie to zobaczycie jak to świeci i może zrobię porównanie z btu
Nie wiem czy byłoby to samo co 4x M24 w GT refy są na pewno mniejsze i pewnie tryb turbo jest ograniczony czasowo.rafalklis pisze:Nitecore TM16GTJimmy pisze:
W praktyce spot M24 jest niestety za mały - gdyby mieć 4 diody o tami zasięgu z 4x większym spotem, to byłoby spoko.
http://flashlight.nitecore.com/product/tm16gt
się kłania
Ciekawość jest silniejsza zawsze mogę powrócić do XP-l HI
Edit: Przejrzałem ten wątek jeszcze raz dokładnie i jednak faworytem jest XN6X-2X.
Smokuxx ty jesteś na bieżąco jak się pojawi w sprzedaży to informuj mnie
Edit: Przejrzałem ten wątek jeszcze raz dokładnie i jednak faworytem jest XN6X-2X.
Smokuxx ty jesteś na bieżąco jak się pojawi w sprzedaży to informuj mnie
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
- smokuxx1987
Sciemniło się i odpaliłem maxtocha, skupienie i zasięg zdecydowanie lepsze w btu no i barwa ładniejsza ze skalpowanego 2b.
Ostatnio zmieniony czwartek 31 gru 2015, 17:46 przez kurdolf, łącznie zmieniany 1 raz.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
- smokuxx1987
Start jest zawsze od 100%? Nawet, jeśli wyłączymy latarkę i od razu w ułamku sekundy odpalimy ponownie? Wydaje mi się to dziwne, gdyż wtedy podczas próby zmiany trybu ( odcięcie zasilania ) było by to nie możliwe, za każdym razem odpalał by się tryb 100%. Jeśli tak nie jest ( a podejrzewam, że tak nie powinno być ), to na jaki czas musi zostać odcięte zasilanie, aby sterownik rozpoznał, że trzeba odpalić 100%?
Nie wiem czy wyraziłem się dosyć jasno, w każdym wypadku inaczej tego napisać chyba nie umiem.
Nie wiem czy wyraziłem się dosyć jasno, w każdym wypadku inaczej tego napisać chyba nie umiem.