Punkt 2. Finalize Shopping Cart masz obraz jak to wygląda w koszyku zanim jeszcze zapłacisz. Poszczególne produkty są pogrupowane na magazyny, wysyłka z każdego magazynu to osobna paczka, nawet jeśli płacisz razem.
Ostatnio zmieniony wtorek 29 gru 2015, 11:02 przez piciex, łącznie zmieniany 1 raz.
W zależności od produktu ale myślę, że w granicach właśnie 45 euro aby uniknąć opłat. Nie wiem jak jest z granicą 150 euro ale wtedy VAT na 90% pewnie zapłacę. Raczej bym się trzymał kwoty do 45 euro.
Jak idzie zwykłą pocztą, widać, że produkty nie są bardzo drogie ( np. latarki w aluminiowych walizkach), paczka nie jest bardzo duża i biorąc pod uwagę że Chińczycy zaniżają wartość przesyłki to powinna przyjść bez opłat. Ale zdarza się, że przesyłka z zaniżoną wartością dostanie opłatę, a z normalną nie.
Upewniając się. Na produkty z Europy niema cła więc wysyłka z Europy "Ship From: EU Direct" przejdzie również bez VAT? Bez względu na wartość? (Mowa o kwocie do max 500zł-1000zł?)
W pacy zamawiałem z Europy różne produkty za kilka tys. euro i nigdy VATu nie było. Nie wiem tylko czy jest jakaś różnica czy zamawiającym jest osoba prywatna czy firma.
jeszcze chyba przez dwa dni będzie można zbierać. dziś jeszcze miałem możliwość zdobycia punktów, więc zakładam, że tak jak jest napisane - 31 to koniec akcji świątecznej.