Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

a do mnie przyszła ładnie zmodowana convoy s2+ i dodatkowy sterownik nanjg 105c którym chcę wskrzesić chińskiego zooma.
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

ww296 pisze:
Wsiąknąłeś mocno :)
Ja na szczęście, zatrzymałem się na Sanremu i dwóch Victorinoxach ;) (no i jeszcze kilku kompletach OLFY - "tapeciaki" )
Tylko trochę :mrgreen:

PS. Zaraz przyjdą kolejne paczki z nożami :mrgreen: ale to się pochwalę osobno ;) no a żeby była zachowana równowaga to w środę odbieram od Grega L2 Convoy i jeszcze z jakiś tydzień temu S2+ do firmy zakupiłem :mrgreen:

Auto mi się ostatnio nie psuje to zaoszczędzić można :mrgreen:
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Pod wpływem impulsu (przez który będę miał pewno kłopoty finansowe później :D) kupiłem sobie quadcopter...
Nazywa się toto "Drone Squad Phantom X5". Nawet lata, choć na razie kiepsko idzie sterowanie :D
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

FreeMagenta pisze:Pod wpływem impulsu (przez który będę miał pewno kłopoty finansowe później :D) kupiłem sobie quadcopter...
Nazywa się toto "Drone Squad Phantom X5". Nawet lata, choć na razie kiepsko idzie sterowanie :D
Wygląda poważnie i profesjonalnie. Też mi się marzy Dron kiedyś ale wydałem tyle kasy na noże, że teraz mam post :mrgreen: i to dluuugi :mrgreen:
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Może i wygląda poważnie, ale co jakiś czas (tzn po każdym "dynamicznym" lądowaniu - czytaj: gdzieś co minutę) wariuje i lekkie pchnięcie gazu z pozycji zerowej powoduje, że nagle jeden bok startuje z pełną mocą i dron robi fikołka. Pomaga ponowne sparowanie drona z odbiornikiem. Do następnego lądowania :)

Edit: Dron wleciał mi na dach i wywalił śmigiełkami do dołu. Połączenie z nadajnikiem przerwane. Wyłączyłem więc nadajnik i po zlepieniu kilku tyczek strąciłem drona na dół. Wyciągam ręce by złapać a on nagle, w tej do góry podwoziem pozycji, odpalił wszystkie śmigiełka na pełen gaz... a jako że był skierowany w dół, rozpędził się i - pierdut w beton. Jakiś niespełniony kamikaze go projektował czy co...

Wyleciała śrubka która mocowała płytkę. Rozkręciłem. Nosz... żeby dostać się do środka trzeba odkręcić 8 śrubek osłon na śmigła, 6 śrubek szkieletu, następnie 4śrubki śmigieł (małe jak diabli...) i w końcu 8 śrubek mocujących osie śmigieł. Przykręcić jedną śrubkę w środku a następnie pozostałe 26...

Jakimś cudem wciąż działa. Nawet chyba lepiej niż poprzednio, bo rzadziej zdarza mu się fikać koziołki...
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

W niełatwym temacie robienia sobie kosztów w końcówce roku :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Sometimes darkness can show you the light
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Olight I3E

Obrazek

+ mała, ładna, lekka, tania
- zdecydowanie zbyt mocna, tylko jeden tryb
Ostatnio zmieniony poniedziałek 28 gru 2015, 16:58 przez rafalklis, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Najnowszy zakup:
Obrazek
:mrgreen: :razz:

Do tego modem LTE, "hłałej" E3372s + starter z "enerdżi drinkiem". Może wreszcie się coś zmieni, bo Netia z obiecanych 50Mbit daje max 27, w telefonie mam 55Mbit :roll: Na szczęście umowa kończy się niebawem.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Ooo żelazko, idealnie będzie się lutowało diody :mrgreen:
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

Niespecjalnie, bo to parą wodną grzeje :) Ale dobra rzecz.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Mam w domu to samo, tylko bez tego pokrętła. Temperatura reguluje się sama co sprawia, że do lutowania jest bezużyteczne. Ku uciesze żony... :mrgreen:
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

To moje też jest dla przyszłej żony. Miała sobie coś wybrać na prezent z allegro (na Mikołaja byliśmy w centrum handlowym). No i chciała wpierw biżuterię więc jej wyjaśniłem co może dostać w przesyłce, no to może książkę ... powiedziałem, że ma wybrać coś pożytecznego, np wiertarkę, wkrętarkę a nie jakieś bzdury ... no i wymyśliła żelazko a raczej stację parową ale przynajmniej będzie z tego jakiś pożytek, przynajmniej dla niej, bo osobiście koszule ubieram w ostateczności.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

ElSor pisze: powiedziałem, że ma wybrać coś pożytecznego, np wiertarkę, wkrętarkę a nie jakieś bzdury
Ha! Dobre :) No i masz stację hot air :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Manekinen pisze:No i masz stację hot air
Raczej termo parę <lol>
Jacekkg

Post autor: Jacekkg »

ElSor pisze:Najnowszy zakup:
Obrazek
:mrgreen: :razz:

.
Jak sie sprawuje? Bo z promocynych punktow zamowilem taki lub podobny
Do tego odkurzacz pioracy karchera , mikrofale, parowar, odkurzacz zwykly, 5 lamp przenosnych lena, ekspres krupsa, plecak turystyczny i chyba cos tam jeszcze
Ostatnio zmieniony poniedziałek 28 gru 2015, 22:39 przez Jacekkg, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany