Shadow JM35

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
tiuro

Shadow JM35

Post autor: tiuro »

Czy latarka Shadow JM35 wymaga jakiś poprawek? Świeci godnie?
Z kodem kosztuje nie tak dużo, plus ogniwa keeppower około 100
Ostatnio zmieniony poniedziałek 27 mar 2017, 11:09 przez tiuro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Mam JM30, która wygląda na tą samą konstrukcję. Ref w JM30 wygląda na głębszy ale nie mam pewności. Sterowniki będą chyba identyczne, bo w moim jest miejsce na switcha i kilka niezbędnych elementów RC. MTG2 świeciła fabrycznie dosyć ładnie ale jak na tą wielkość latarki niejako jest mały niedosyt mocy. Po zmianie na XHP70 i podkręceniu drivera jest dobrze. Wadą MTG2 połączonego z 2S jest krótki czas świecenia z max mocą ze względu na wysokie napięcie diody. Fabryczna cewka raczej nie lubi >3A. Generalnie poprawiać nic nie trzeba, jeśli fabryczne osiągi będą zadowalające.
Awatar użytkownika
tiuro

Obecnie jest też do wyboru wersja z XHP-50 - ale chyba jest tylko minimalnie mocniejsza od MTG2, czy czas świecenie będzie dłuższy?

Dzięki
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

XHP ma ciut niższe napięcie przewodzenia więc prąd max będzie płynał nieco dłużej więc i katarka zaświeci nieco krócej. Ważniejszy jest tu chyba wybór barwy - zimna vs neutralna oraz ew dziury w spocie. MTG2 chyba jest lepszym wyborem a XHP70 zawsze później można dołożyć. :razz:
NEU

Post autor: NEU »

Witam wszystkich świecący chłopaków. Moja Shadow JM 35 to właśnie wyszła z Chin za miesiąc powinna być u mnie wtedy dam znać jak iskrzy. Troszkę kiepski kurs dolara na zakupy w Chinach ale prawie rok bez nowej latarki to istna męczarnia.Pozdrawiam
Moje świecidełka Thrunite TN4A, Nitecore EA4W, Fenix HL50, Coast HL8, Coast HP7 i inne ;-)
Awatar użytkownika
rc.poznan

Post autor: rc.poznan »

Czy ktoś już dostał tą latarkę? Przeglądam sobie BG i zastanawiam się czy warto wydać na nią kasę :)
Świeć przykładem i nie tylko ;)
Awatar użytkownika
tiuro

Polecam zajrzeć do galerii http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=19277 ogólnie to fajne światełko.
ODPOWIEDZ