Jakie dobre ogniwa do Fenix TK35 UE
Jakie dobre ogniwa do Fenix TK35 UE
Właściwie to mój taki pierwszy prawdziwy post na tym forum
Skończyłem kiedyś dawno temu szkołę średnią o profilu elektrycznym to prąd nie jest mi obcy.
Latarki od zawsze były w moim domu - były bo były, zazwyczaj Megalite na baterie R20 i starsze, rodzimej produkcji na płaskie baterie 3R12
Kiedyś kupiłem małą latarkę UltraFire z diodą i zobaczyłem jak technika poszła do przodu - spodobało mi się i to bardzo
Następnym zakupem była JETBeam PC10 + ogniwo AW ICR123 750mAh + ładowarka Xtar MC0
i znowu zachwyt z ilości światła z tak małej latareczki...
Jestem teraz na etapie zakupu czegoś większego i mocniejszego:
- latarka Fenix TK35 UE
- ładowarka Opus BT-C3100 V2.2
I tu mam teraz do was pytanie jakie kupić dobre ogniwa do tej latarki i żeby współgrały z ładowarką.
Olight 18650 3400mAh 3.6V czy coś innego a może z forumowego sklepiku ?
Skończyłem kiedyś dawno temu szkołę średnią o profilu elektrycznym to prąd nie jest mi obcy.
Latarki od zawsze były w moim domu - były bo były, zazwyczaj Megalite na baterie R20 i starsze, rodzimej produkcji na płaskie baterie 3R12
Kiedyś kupiłem małą latarkę UltraFire z diodą i zobaczyłem jak technika poszła do przodu - spodobało mi się i to bardzo
Następnym zakupem była JETBeam PC10 + ogniwo AW ICR123 750mAh + ładowarka Xtar MC0
i znowu zachwyt z ilości światła z tak małej latareczki...
Jestem teraz na etapie zakupu czegoś większego i mocniejszego:
- latarka Fenix TK35 UE
- ładowarka Opus BT-C3100 V2.2
I tu mam teraz do was pytanie jakie kupić dobre ogniwa do tej latarki i żeby współgrały z ładowarką.
Olight 18650 3400mAh 3.6V czy coś innego a może z forumowego sklepiku ?
Ostatnio zmieniony sobota 26 gru 2015, 15:04 przez Dzidekgb, łącznie zmieniany 1 raz.
Od woytazo bierz 3500mAh i nie przepłacaj Olightowi za akusy, które nówki kupisz za połowę ceny, tylko bez koszulki Olight a w oryginalnych Panasonicka ( http://www.hurt.com.pl/akumulator-18650 ... 11456.html przykładowy link)
Witaj!
Olight 18650 3400mAh to panasonic z nalepką olight która dodaje 100% ceny
Bierz ze sklepiku, nie ma lepszej oferty.
Olight 18650 3400mAh to panasonic z nalepką olight która dodaje 100% ceny
Bierz ze sklepiku, nie ma lepszej oferty.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Zainteresuj się produktami tego forumowicza http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=17585
dokładnie też tak zrobięplecho1 pisze:Zainteresuj się produktami tego forumowicza
Tylko jak to jest z tym zabezpieczeniem elektronicznym baterii ?
Na przykład Panasonic NCR18650B
Środki ostrożności:
•do ładowania akumulatora należy stosować wysokiej jakości ładowarki z odcięciem ładowania przy napięciu nie wyższym niż 4,2V.
•nie należy dopuszczać do rozładowania akumulatora poniżej napięcia 2,5V
•nie należy rozładowywać akumulatora prądami wyższymi niż podanymi w specyfikacji
•nie należy ładować akumulatora prądami wyższymi niż podanymi w specyfikacji
-------------------------------------------------------------------------------------------
Niekiedy bywa że latarka jest u mnie wykorzystana do minimum napięcia i mogę ją dopiero naładować na drugi dzień albo i lepiej - świeci póki nie zgaśnie... takie życie
I też tak zrobiłem - fajna sprawa na AliEx że można zrezygnować z zakupu przez pierwsze dwa czy trzy dnimichal1 pisze:JA wybrałbym Lii-300 albo Lii-500 zamiast Opusa
Po 10 dniach listonosz doręczył Lii-500 całkiem ładna maszyneria
Baterie się ładują i rozładowują a jakie a z pakietu laptopa Toshiba...
Fenix dobrze że nie kupiony wcześniej bo wczoraj nabyłem na eBay używkę ( idealny stan - rekwizyt z teatru ) w 100% oryginał ze sklepu Fenixa i to w rewelacyjnej cenie 280zł