Power bank Forever 12000 zasilanie latarki czołowej 3x XML-T
Dobra,kabelki zlutowane i pierwszy test na dworze zaliczony.
Ogólne wrażenia świetlne mogę ocenić na duży + .Snop światła dobrze oświetla na 100/150m.
Świecenie tak na 50m - rewelacja Choć brakowało mi zooma.
Po 10min świecenia tak na maxa,natężenie z 3.79V i 3.76V spadło do 3.14V.
Czyli tak jak myślałem na tych 18650 nie poszaleje
Ogólne wrażenia świetlne mogę ocenić na duży + .Snop światła dobrze oświetla na 100/150m.
Świecenie tak na 50m - rewelacja Choć brakowało mi zooma.
Po 10min świecenia tak na maxa,natężenie z 3.79V i 3.76V spadło do 3.14V.
Czyli tak jak myślałem na tych 18650 nie poszaleje
fedu, No nie za bardzo bo nie posiadam odpowiedniego sprzętu
Mogę potwierdzić że w/w latarka świeci tak jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=1vGgWdSCxiA
Właśnie ładuję akumulatorki i w ciągu dnia przeprowadzę testa ile to pociągnie bo wczoraj to te 18650
padały z prędkością światła.
Latareczka potrafi zaświecić ale potrzebuje wydajnych ogniw.Myślę że warto kupić najtańszą wersję opisywaną jako 3x XM-L T6 (bo ja osobiście nie widzę różnicy miedzy latarką za 45/65 czy 120zł)
A różnicę w cenie przeznaczyć na zakup wydajnych markowych ogniw.
Tylko w tedy będziemy mieli gwarancję pożądanego świecenia tej czołóweczki
Mogę potwierdzić że w/w latarka świeci tak jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=1vGgWdSCxiA
Właśnie ładuję akumulatorki i w ciągu dnia przeprowadzę testa ile to pociągnie bo wczoraj to te 18650
padały z prędkością światła.
Latareczka potrafi zaświecić ale potrzebuje wydajnych ogniw.Myślę że warto kupić najtańszą wersję opisywaną jako 3x XM-L T6 (bo ja osobiście nie widzę różnicy miedzy latarką za 45/65 czy 120zł)
A różnicę w cenie przeznaczyć na zakup wydajnych markowych ogniw.
Tylko w tedy będziemy mieli gwarancję pożądanego świecenia tej czołóweczki
Witam
Podstawy pomiarów
Pozdrawiam
To nie jest natężenie tylko napięcie, ale fajnie by było, jak byś zmierzył natężenie prądu.qwerty35 pisze:Po 10min świecenia tak na maxa,natężenie z 3.79V i 3.76V spadło do 3.14V.
Podstawy pomiarów
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Pyra, Nie wiem czy ja to dobrze robię A robiłem to tak :
-włączona latareczka na max
- czarny przewód miernika do minusa jednej baterii
- czerwony do +
Na + obudowy z tego "aluminium" nie było żadnego odczytu Bateria po kilkunastu sekundach dosyć sporo
się nagrzała.Wynik początkowy wskazał +/- 15.00mA po czym zaczął spadać tak do 7.50mA.
Podkreślam że ogniwo dość mocno się nagrzało.
-włączona latareczka na max
- czarny przewód miernika do minusa jednej baterii
- czerwony do +
Na + obudowy z tego "aluminium" nie było żadnego odczytu Bateria po kilkunastu sekundach dosyć sporo
się nagrzała.Wynik początkowy wskazał +/- 15.00mA po czym zaczął spadać tak do 7.50mA.
Podkreślam że ogniwo dość mocno się nagrzało.
-
Zrobiłeś zwarcie co mogło doprowadzić do uszkodzenia ogniwa. Amperomierz wpina się w szereg z nie równolegle. Szczerze, to czytając poprzedni Twój post obawiałem się, że właśnie tak to będziesz chciał mierzyć. Jak to dokładnie zmierzyć jest pokazane na 10 obrazku w temacie z instrukcjami pomiarowymi.