Kurz pod szkłem latarki

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Argennto

Kurz pod szkłem latarki

Post autor: Argennto »

Witam,

Jak w temacie troszeczkę irytujący dla mnie problem. Jak bym nie czyścił szkiełka oczywiście wszystko delikatnie czy to woda z płynem czy izopropanol 99,99%, kilka sekund przed założeniem spręźone powietrze zawsze pod szkłem zostaje minimalna ilość kurzu. Jest ona niewidoczna gołym okiem od strony zewnętrznej, ale podczas włączenia widać, że od strony wewnętrznej nie jest idealnie. Może się czepiam, ale od nowości tak nie było. Czy trzeba by przeprowadzić tą operację w komorze bezpyłowej? :) Wszystko jest szczelne.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Niestety w pomieszczeniu jak się ma dobrego szperacza( albo jak słońce dobrze daje), to widać jak na dłoni ile drobinek się unosi w powietrzu :cry:
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Pomieszczeniem, w którym ilość kurzu w powietrzu jest znacznie ograniczona będzie łazienka zaraz po kąpieli. Niestety po złożeniu tam latarki, może wystąpić problem z parowaniem szybki.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Ale po co czyścić szkiełko latarki od wewnątrz? :)
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

pojedyncze kurzyki pod szkłem nie wpływają na jasność, barwę czy rozproszenie, a co najwyżej na nerwy perfekcjonisty, zwłaszcza że nie do końca widać czy są w środku czy na zewnątrz, a z zewnątrz zawsze się zakurzy.
Argennto

Post autor: Argennto »

Czemu w łazience po kompieli? Para wodna te wszystko drobinki podniesie do góry?
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

nie, znaczna część pyłków nasiąknie i opadnie, zaś wilgoć nie pozwoli poderwać nowych z podłogi.
ODPOWIEDZ