Power bank Forever 12000 zasilanie latarki czołowej 3x XML-T
Power bank Forever 12000 zasilanie latarki czołowej 3x XML-T
Na początek że jest to mój pierwszy post chciałbym się przywitać i wszystkim powiedzieć dzień dobry, cześć i czołem jestem wesoły Tomek
Słuchajcie kochani kupiłem sobie hita z allegro,latarkę czołową 3x XML-T6 http://hurtmania.pl/glowna/726-latarka- ... x-aku.html
Jeszcze nie przyszła a ja już chciałbym ją troszeczkę usprawnić bo jak wiadomo na tych akumulatorkach ultrafire 18650 to ta latareczka długo nie poświeci.
Mam power bank Forever 12000 http://powerbank.edu.pl/forever-12000/ ,którego chciałbym wykorzystać do zasilania w/w 3x XML-T.
Powiedzie mi czy mogę jednocześni przewodem zasilającym podłączyć zasilanie z power banku do gniazda ładowania baterii w czasie ich użytkowania w czołówce???
Czy coś się może uszkodzić?
No i bateryjki chciałbym wymienić na Li-ion 18650 PANASONIC 3400mAh
Dziękuje za cenne opinie i pozdrawiam
Słuchajcie kochani kupiłem sobie hita z allegro,latarkę czołową 3x XML-T6 http://hurtmania.pl/glowna/726-latarka- ... x-aku.html
Jeszcze nie przyszła a ja już chciałbym ją troszeczkę usprawnić bo jak wiadomo na tych akumulatorkach ultrafire 18650 to ta latareczka długo nie poświeci.
Mam power bank Forever 12000 http://powerbank.edu.pl/forever-12000/ ,którego chciałbym wykorzystać do zasilania w/w 3x XML-T.
Powiedzie mi czy mogę jednocześni przewodem zasilającym podłączyć zasilanie z power banku do gniazda ładowania baterii w czasie ich użytkowania w czołówce???
Czy coś się może uszkodzić?
No i bateryjki chciałbym wymienić na Li-ion 18650 PANASONIC 3400mAh
Dziękuje za cenne opinie i pozdrawiam
Cześć qwerty35, ja tam w opisie tej latarki nie widzę, żeby ona miała w sobie ładowarkę. W tej cenie to wątpię by miała wejście na 5V, ale mogę się mylić. Może też mieć układ ładujący w zewnętrznej ładowarce i wtedy podłącznie z PB będzie niemożliwe, bo musi być układ kontrolujący ładowanie (kończenie ładowania na 4,2V).
Jak przyjdzie latarka to napisz kilka słów, co o niej sądzisz i pamiętaj, że w ciągu 14 dni możesz odesłać! Choć nie mówię, że odsyłać powinieneś, ale miej świadomość, że może roku nie wytrzymać
Pozdrawiam, Kuba
Jak przyjdzie latarka to napisz kilka słów, co o niej sądzisz i pamiętaj, że w ciągu 14 dni możesz odesłać! Choć nie mówię, że odsyłać powinieneś, ale miej świadomość, że może roku nie wytrzymać
Pozdrawiam, Kuba
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Witam
Gdzieś po głowie, mi się kołacze, że ta lampka nie ma 3 x XML, tylko 2xXPG z optyką TIR oraz XML z reflektorem... ale mogę się mylić...
Pierwsze co należy w tej lampce poprawić, to odprowadzanie ciepła z diod, potem driver, a na końcu można kombinować z zasilaniem.
Pozdrawiam
Jaki regulator masz na myśli?qwerty35 pisze:...dokupienia i zainstalowania takiego regulatora...
Gdzieś po głowie, mi się kołacze, że ta lampka nie ma 3 x XML, tylko 2xXPG z optyką TIR oraz XML z reflektorem... ale mogę się mylić...
Pierwsze co należy w tej lampce poprawić, to odprowadzanie ciepła z diod, potem driver, a na końcu można kombinować z zasilaniem.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wtorek 22 gru 2015, 09:15 przez Pyra, łącznie zmieniany 1 raz.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Są dostępne kompaktowe układy ładowania Li-Ion na bazie układów TP4056, ALE naprawdę weź pod uwagę. To co napisał powyżej Pyra. Osobiście w ręce takiej czołówki nie trzymałem, ale wielokrotnie czytałem na forum prośby o pomoc, bo diody się przegrzały (przepaliły) w różnych tanich latarkach na 18650.
Pozdrawiam, Kuba
Pozdrawiam, Kuba
Tekst podpisu:
marmez, Spróbuje zrobić taki kabel "zasilający" z tym układem TP4056.Umieszczę go obudowie starego
pendrivie i wyjdę kablem z drugiej strony
Pyra, Pewnie masz rację i zamierzam również skorzystać z kolegi rad,ale tak dla ciekawości
mógłbyś podać linka do w/w optyki 3 x XML.Chciałbym porównać z tą,którą dostane
pendrivie i wyjdę kablem z drugiej strony
Pyra, Pewnie masz rację i zamierzam również skorzystać z kolegi rad,ale tak dla ciekawości
mógłbyś podać linka do w/w optyki 3 x XML.Chciałbym porównać z tą,którą dostane
qwerty35, jak do Ciebie dotrze to rozbierz i prześlij fotki wnętrza, bo tak jak Koledzy piszą może być pod ledami pusto i to od tego trzeba będzie zacząć usprawnianie światełka
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Witam
Znalazłem Twoją lampkę, i okazało się, że się pomyliłem... To ni są diody XPG tylko XPE.
BORUiT
Polskiemu sprzedawcy się cyferki poprzestawiały, bo zamiast 1200lm napisał 2100lm, ale kłamstwo i oszukiwanie klienta, w naszym kraju, jest na porządku dziennym. Dokładnie widać na fotkach, że główna dioda ma reflektor, a boczne mają optyki TIR.
Tutaj jest pierwowzór.
Pozdrawiam
A gdzie ja coś takiego napisałem?qwerty35 pisze:...,ale tak dla ciekawości
mógłbyś podać linka do w/w optyki 3 x XML.
Znalazłem Twoją lampkę, i okazało się, że się pomyliłem... To ni są diody XPG tylko XPE.
BORUiT
Polskiemu sprzedawcy się cyferki poprzestawiały, bo zamiast 1200lm napisał 2100lm, ale kłamstwo i oszukiwanie klienta, w naszym kraju, jest na porządku dziennym. Dokładnie widać na fotkach, że główna dioda ma reflektor, a boczne mają optyki TIR.
Tutaj jest pierwowzór.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Nie wspomniałem o tym wcześniej ale miałem świadomość tego że są to wartości zawyżone.Pyra pisze: Polskiemu sprzedawcy się cyferki poprzestawiały, bo zamiast 1200lm napisał 2100lm, ale kłamstwo i oszukiwanie klienta, w naszym kraju, jest na porządku dziennym. Dokładnie widać na fotkach, że główna dioda ma reflektor, a boczne mają optyki TIR.
Nie mniej jednak te 1200lm w zupełności powinno mi wystarczyć.
Jak przyjdzie to przetestuje,zrobię zdjęcia i będziemy się w tedy dalej martwić
Zdrowych i Wesołych Świąt!