Latarki cree

....nie pasujące gdzie indziej...
piklo
Kontakt:

Latarki cree

Post autor: piklo »

Co myślicie o latarkach cree? Mam dosyć dobry dostęp do nich i kupiłem domenę pod sklep internetowy, chciałbym je sobie sprowadzać z zagranicy i sprzedawać bo na allegro widziałem, że ogólnie idą. Ja sam mam 3 modele i jestem z nich zadowolony, a Wy jakie macie opinie? Myślicie, że to może być dobry "biznes" ?
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

To może pochwal się jakie to konkretnie latarki. :???:
Vigo

Post autor: Vigo »

CREE to ceniony, amerykański producent diod mocy, zaś latarki z napisem "Cree" na obudowie, to najczęściej chińszczyzna najniższego sortu i jakości, oryginalnych diod Cree najczęściej w środku nie uświadczysz tylko ich podróbki w najlepszym wypadku odpadowe oryginały.
Latarki takie nie cieszą się poważaniem na naszym forum i nie są polecane (wręcz przeciwnie), ponieważ jak pisałem wyżej są przeważnie bardzo lichej jakości, a parametry podawane przez Chińczyków są wyssane z palca, zawyżane i kłamliwe, to samo tyczy się ogniw zasilających, które są często dołączane w komplecie z takimi lampkami.

Co do interesu to może się udać, jeżeli będziesz miał konkurencyjne ceny, ludzie u nas naiwni i łatwowierni, kupią wszystko i uwierzą w bzdury podawane w chińskich opisach parametrów i na korpusach latarek. Byle było tanio i było napisane, że sprzęt jest super, hiper. :neutral:

___
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Mamy nawet wątek o tego typu latarkach (i innych produktach podobnej jakości (i opisów)):
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... &start=840

Z hasłem "Cree" często też wiąże się hasło "Zoom", który bardzo rzadko jest dobrym wyborem konstrukcji latarki.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13246

Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Ty im będziesz sprzedawał a oni będą do nas przychodzić i się żalić jakie to g...o kupili.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Ja tu próbuję za język nieco pociągnąć, a wy do gościa z grubej rury i chyba się spłoszył. :hyhy:
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Cóż. Ja tam spłoszyć nie chciałem. Tylko tak, żeby wiedział, co z czym. Jeszcze nawet kolega nie dostał krechy za brak przywitania w pierwszym poście, choć zgodnie z regulaminem się należy ;)

Z latarkami CREEEEEE na allegro i tak nie wygramy, ale opinia w ich sprawie na forum jest dość *jasna*.

Pozdrawiam :)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
hoka

Post autor: hoka »

Szczerze mówiąc pewnie nikt się żalić nie będzie bo zazwyczaj ludzie "nie w temacie" bardzo sobie chwalą allegrowe latarki CREE. Faktem jednak jest że kolega @piklo chyba wybrał sobie złe forum na takie biznesowe rozważania ... ;-)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

marmez pisze:Jeszcze nawet kolega nie dostał krechy za brak przywitania w pierwszym poście, choć zgodnie z regulaminem się należy ;)
Z pracy niestety wchodzę tylko na przerwie na forum ale czuwam 24h/dobę ;)
ODPOWIEDZ