Telefony na raty w Orange.
Wybór abonamentu to inna bajka. W sumie przywykłem do opłat 200-250 zł miesięcznie za całe moje konto abonenckie, ale tam są rozmowy i SMSy bez limitu, 43GB internetu na całe konto, plus darmowe rozmowy w UE i jakiś tam mały paket internetu UE. Nie o to chodzi, bo każdy ma inne zapotrzebowanie. Chodzi o to, że za to co im płacisz cpt.Nemo, oczekiwałbym przynajmniej dwóch takich LG, jeśli nie trzech, bo zawsze tak było, ale widać czasy się zmieniły.
Kurcze, to naprawdę dobra oferta. Ja place 120 zł brutto za dwa abonamenty z 4G internetu czyli 2880 minus 800 za sprzedane tel. a mam tylko po 2 GB internetu tylko 2 karty. Jedyne co mam więcej to rozmowy w UE ale bez roamingu. Przy następnym przedłużaniu umowy muszę się bardziej postarać.cpt.Nemo pisze:Troszkę nie czytasz ze zrozumieniempiciex pisze: Czyli podsumowując: masz u nich 3 abonamenty za 88zł miesięcznie, do tego pojedyńcze złotówki co miesiąc, umowa zakładam na 24 miesiące i LG za którego będziesz musiał im płacić 5zł co miesiąc? W sumie prawie 2300zl Cię to wyniesie przez te dwa lata, a oni łaskawie dali Ci na trzy abonamenty jednego LG, który można kupić w sklepie za 388zł? Dobry deal.
Płacę brutto 88zl z mc. Zbiorczy rachunek za wszystko.
W tym mam 3 abonamenty bez ograniczeń z 6 Giga LTE internetu każdy.
Do tego dwa NaviExperty na dwu telefonach.
Do tego karta oddzielna SIM LTE na 2 giga samego internetu na każdy miesiąc, np do tabletu, laptopa, nawigacji czy tam co kto lubi.
W tej kwocie są raty za telefon którego i tak nie potrzebuję bo telefony zawsze kupuję sobie sam na wolnym rynku. Zatem mogę tego Leona sprzedać, podarować komuś itp.
W sumie nigdy nie zapłacę więcej niż 88zł/mc chyba że sobie podzwonię za granicę czy wyśle specjalne SMSy lub zamówię jakąś płatną oddzielnie usługę.
Za roczny abonament NaviExperta płaciłem zawsze na Allegro 40-60zł policzmy średnio 50zeta
Czyli odchodzi jeszcze 200 zeta za Navi.
Czyli na 24 m-ce 88x24=2112 zł - telefon do do sprzedania za 300zeta. czyli koszt 1812zł za 24 m-ce od tego jeszcze odejmuję 200zł za Navi czyli zostaje 1612 zł. No i za internet na dodatkowej karcie też trzeba by coś odjąć ale pomijam 67.17 brutto za trzy abonamenty bez ograniczeń na kraj miesięcznie, czyli 22,40 za jeden abonament. Nie jest tak źle.
A za internet na Tablet to i tak albo coś tam z ofert prepaidowych wybierałem, albo AERO2 z ich wkurzającą kapczą a teraz będzie w gratisie oddzielna karta SIM
Jak dla mnie to całkiem w porządku
Jest tyle bo to dla 3 abonamentów na raz Po za tym podpisałeś cyrograf i jesteś do nich przywiązany na kolejne 2 czy 3 lata jak burek do budy A w porównaniu z innymi tutaj przedstawionymi ofertami na abonament, ta oferta (virgin) wypada na prawdę ładnie. Zamówiłem od nich kartę w tej taryfie za 0zł i będę testował (m.in. zasięg, lte) i jak będzie ok to przeniosę nr z Play. Ale to tak w ramach offtopu...cpt.Nemo pisze:No to ja mam to samo za 22.40 z tym że nie 5 a 6 giga internetu LTEManekinen pisze:. Za 3 dyszki jest 5GB LTE a rozmowy itd nieograniczone.
Dla mnie Virgin wypada marnie bo tylko za trzy abonamenty musiałbym zapłacić 90 złotych.
W Orange mam dużo więcej za 88 zł.
A przywiązanie abonamentem dla mnie jest OK bo mam dwa lata spokoju i sporo dodatkowych usług za które do tej pory płaciłem oddzielnie. Sama czwarta karta SIM tylko z internetem też jest dla mnie cenna.
Tak że warunki mam lepsze wiecej i taniej niż w prepaidach to na co miałbym narzekać i przechodzić na droższe?
W Orange mam dużo więcej za 88 zł.
A przywiązanie abonamentem dla mnie jest OK bo mam dwa lata spokoju i sporo dodatkowych usług za które do tej pory płaciłem oddzielnie. Sama czwarta karta SIM tylko z internetem też jest dla mnie cenna.
Tak że warunki mam lepsze wiecej i taniej niż w prepaidach to na co miałbym narzekać i przechodzić na droższe?
Pozdrawiam, Leszek
piciex zerknij tutaj http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... start=6630 jest to forum dotyczące przedłużenia umowy w Orange. Przeczytaj kilkanaście stron wstecz i dowiesz się w jaki sposób uzyskać najlepsze warunki.
Podejrzewam, że teraz wszyscy operatorzy będą telefony oferować w systemie ratalnym.
http://antyweb.pl/sad-uznal-kary-za-zer ... -z-prawem/#
http://antyweb.pl/sad-uznal-kary-za-zer ... -z-prawem/#
Ja jeszcze mam 2 numery firmowe w Playu z telefonami - abonamenty w sumie ok 200zł - no limit + darmo w EU i chyba 5gb - później już takiej oferty nie mieli...
Teraz przechodzę na nju - 2 numery za 40zł - no limt + 6gb na 2 numery.
Do tego 2 telefony (Lumie) za w sumie 1600zł/24 = 66zł + 40zł na mc na 2 numery... jakoś przeżyję brak odpisu VATu
Teraz przechodzę na nju - 2 numery za 40zł - no limt + 6gb na 2 numery.
Do tego 2 telefony (Lumie) za w sumie 1600zł/24 = 66zł + 40zł na mc na 2 numery... jakoś przeżyję brak odpisu VATu
Dwa numery za 40zł w sumie, czy dwa numery za 40zł każdy ?zrazik pisze: 2 numery za 40zł - no limt + 6gb na 2 numery.
Masz wyjątkowy dar komplikacjizrazik pisze:
Do tego 2 telefony (Lumie) za w sumie 1600zł/24 = 66zł + 40zł na mc na 2 numery...
Tylko dzięki mojej przenikliwości sądzę że abonament jest dwuletni
Potem coś o Lumii tylko tyle że nie wiadomo o jakiej Bo nówki chodzą od 500zł do 2.890 zł
No i co to jest bo najpierw wygląda na użytkownika ? A potem już nie
Pozdrawiam, Leszek