Świecidło pod dynamo.

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
mkarweta
Kontakt:

Świecidło pod dynamo.

Post autor: mkarweta »

Witam!

Nazywam się Wojtek i też mam 12 lat! ;-)
A tak poważnie: na imię mam Marek, jestem studentem, który trochę jeździ na rowerze, a że zdarza mi się też jeździć nocą to piszę ten oto pierwszy post.

W garażu stoi rower. Całkiem fajny. Ostatniej zimy dostał ode mnie w prezencie nową przednią piastę z 3-watowym dynamem. Myślałem, że to rozwiąże problem kiepsko świecącej lampki Busch&Mueller Lumtec Oval N.
Ideałem jest dla mnie lampka Supernova E3 z asymetryczną soczewką, o takie coś. Problemem jest jednak mocno zaporowa cena...

Zwracam się zatem do Szanownych Dyskutantów z pytaniem: co zrobić, żeby mój marny B&M świecił przykładem niczym Supernova a nie kosztował tyle? Z góry dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Witamy.

Supernova E3 z tego co widze posiada zwykły kolimator. Nic nie stoi na przeszkodzie bys przeprowadził sekcje lumteca i pokazał czy da sie cos tam upchnąć w środku. Na forum jest sporo tematów co i jak można poskładać. Wszystko kwestia ile masz kasy i chęci (umiejętności same przyjdą). Poczytaj dokładnie to pod-forum o lampkach rowerowych. Pozdrawiam
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
mkarweta
Kontakt:

Post autor: mkarweta »

W obudowie jest niewiele miejsca, bo większość zajmuje klosz (de facto - odblask).

Kasa... No, powiedzmy delikatnie na razie: ograniczona (gdyby taką nie była to bym bez ceregieli kupił Supernovą), chęci - duże, bo bardzo lubię jeździć w nocy.

Poczytam. Dzięki wielkie!
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

A jak Ci powiem że ta Supernova świeci pewnie słabiej od najprostszego kwadraciaka którego za 100zł poskładasz? :) Tylko nie jestem w temacie czy juz Edim dopracował driverek pod takie zasilanie. Tutaj masz kopalnie wiedzy wystarczy sie w nią zagłębić.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
SzymonHK

Post autor: SzymonHK »

EdiM zrobił juz jakiś driverek pod dynamo i ma go w e-sklepie.
czarny_kruk

Post autor: czarny_kruk »

SzymonHK pisze:EdiM zrobił juz jakiś driverek pod dynamo i ma go w e-sklepie.
Warto byloby dobrze sprawdzic jak sie pisze takie rzeczy, tego sterownika EdiM nie ma bowiem jeszcze w sprzedazy. Wiem, bo monituje jego e-sklep i aukcje regularnie.
SzymonHK

Czarny_kruk, fakt, nie ma jeszcze tego driverka w e-sklepie, ale sam driver jest u Edima. Wystarczy kliknąć szukaj w temacie "dynamo" i zagadnąć do Edima na PW.
czarny_kruk

Post autor: czarny_kruk »

SzymonHK pisze:Czarny_kruk, fakt, nie ma jeszcze tego driverka w e-sklepie, ale sam driver jest u Edima. Wystarczy kliknąć szukaj w temacie "dynamo" i zagadnąć do Edima na PW.
Dzieki za oswiecenia;) EdiM nie ma tego ukladu jeszcze w sprzedazy, nawet przez PW.
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Dziwne bo miałem ten driver w ręce :wink: z tydzień temu.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
SzymonHK

Tymbardziej warto użyć opcji szukaj, zamiast zakładać nowy wątek. Dyskusja o takim driwerze do dynama w piaście toczyła się dość długo.
Awatar użytkownika
EdiM
Kontakt:

Post autor: EdiM »

Witam
Prototypy już są, w poniedziałek pierwsze wysyłki.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=20762#20762

Jeszcze jest szansa na zakup promocyjny :)
Pozdrawiam
--
EdiM
Zapraszam do sklepu http://sklep.ledim.pl/
Zapytaj jak zdobyć dodatkowy rabat 15-20%
ODPOWIEDZ