Czołówka do 100
Musisz monitorować napięcie ogniw multimetrem podczas ładowania w ładowarce, jak ładuje powyżej 4,25V to już będzie szybko szkodzić ogniwom ładowanym do 4,2V.
Ogniwa z laptopa nie mają zabezpieczenia ponieważ elektronika baterii dba o ich kondycję.
Ogniwa z laptopa nie mają zabezpieczenia ponieważ elektronika baterii dba o ich kondycję.
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Ogniwa z laptopa nie mają wbudowanego zabezpieczenia. Takie ogniwa z zabezpieczeniem są nieco droższe i trudniej dostępne, więc przeważnie stosuje się w latarkach sterowniki, które same monitorują stan ogniwa i w razie potrzeby odcinają zasilanie- latarka z Allegro oczywiście tego nie ma. Rozładowanie ogniw LiIon poniżej 2,5V prowadzi do ich szybkiej śmierci.
Jak sprawdzić, czy ładowaka kończy? Gdy pokaże konic ładowania, wyjmij ogniwo i jakimkolwiek dostępnym miernikiem napięcia sprawdzasz, czy wynik jest równy, lub mniejszy od 4,20V.
Jak sprawdzić, czy ładowaka kończy? Gdy pokaże konic ładowania, wyjmij ogniwo i jakimkolwiek dostępnym miernikiem napięcia sprawdzasz, czy wynik jest równy, lub mniejszy od 4,20V.
$10.56 z kodem xmas za 2 sztuki NCR18650B Protected 3400mAhEbola pisze:Z zabezpieczeniem? 40-50zł, choć może udać Ci się gdzieś taniej wyhaczyć.
W sumie nie wiem jak teraz, ale jakiś czas temu był duży problem z zakupem lionów z Chin.tiuro pisze:$10.56 z kodem xmas za 2 sztuki NCR18650B Protected 3400mAhEbola pisze:Z zabezpieczeniem? 40-50zł, choć może udać Ci się gdzieś taniej wyhaczyć.
Cenę podałem taką za jaką można nabyć w PL, ale jeśli coś zmieniło się ze sprowadzaniem aku z Chin to faktycznie nie ma sensu przepłacać.
Ładowarka ładuje mi do max 4.22V to chyba dobrze?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 14 gru 2015, 20:03 przez fedu, łącznie zmieniany 1 raz.