Mactronic Epic - czy jest coś lepszego do 155zł?
-
Mactronic Epic - czy jest coś lepszego do 155zł?
Serdecznie Witam Szanownych Forumowiczów
Mam na imię Wojtek i od pewnego czasu zaglądam na to forum w celu zaczerpnięcia "informacji praktycznych".
Z racji nadchodzących urodzin chcę sobie sprawić w końcu latarkę czołową i właściwie jestem zdecydowany na model Mactronic Epic. Jednak z powodu lekkich wątpliwości chciałbym zapytać bardziej doświadczonych Forumowiczów czy można znaleźć coś lepszego w kategorii do 155 zł? Czołówka będzie służyła podczas wypraw w góry, nocnych biegów na orientację i wycieczek zagranicznych.
Z zalet jakie dostrzegam to długi czas świecenia, mały korpus na czole oraz zasilanie z AA (choć szkoda że z 3 a nie z 2 lub 4) oraz trwałość
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie
Mam na imię Wojtek i od pewnego czasu zaglądam na to forum w celu zaczerpnięcia "informacji praktycznych".
Z racji nadchodzących urodzin chcę sobie sprawić w końcu latarkę czołową i właściwie jestem zdecydowany na model Mactronic Epic. Jednak z powodu lekkich wątpliwości chciałbym zapytać bardziej doświadczonych Forumowiczów czy można znaleźć coś lepszego w kategorii do 155 zł? Czołówka będzie służyła podczas wypraw w góry, nocnych biegów na orientację i wycieczek zagranicznych.
Z zalet jakie dostrzegam to długi czas świecenia, mały korpus na czole oraz zasilanie z AA (choć szkoda że z 3 a nie z 2 lub 4) oraz trwałość
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie
Myślę, że przebić Mactronica to nie jest wyczyn.
Zwróć choćby uwagę na Skilhunta.
Do tego dochodzą różne kody zniżkowe, które wpisujesz w koszyku jak np. BLF, który odejmie Ci 8%, albo BGLFC- nawet więcej (chyba 10% nie pamiętam).
Ewentualnie moim zdaniem najlepszą opcją byłby Skilhunt H02R i jeśli kod SKH02R jeszcze działa to cena ostateczna wychodziła ok. 160zl- przesyłka oczywiście gratis.
Zwróć choćby uwagę na Skilhunta.
Do tego dochodzą różne kody zniżkowe, które wpisujesz w koszyku jak np. BLF, który odejmie Ci 8%, albo BGLFC- nawet więcej (chyba 10% nie pamiętam).
Ewentualnie moim zdaniem najlepszą opcją byłby Skilhunt H02R i jeśli kod SKH02R jeszcze działa to cena ostateczna wychodziła ok. 160zl- przesyłka oczywiście gratis.
-
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Kody działają - rewelacja
Trochę nie jestem przekonany do tego typu budowy latarki czołówki choć pewnie w takiej formie ma więcej zastosowań. Czy w zimie przy mrozach również będzie ok ten skilhunt?
Mam jeszcze pytanie - czy jeśli dzisiaj zamówię tego H02R to jest szansa, że przed świętami dotrze do Polski?
Kody działają - rewelacja
Trochę nie jestem przekonany do tego typu budowy latarki czołówki choć pewnie w takiej formie ma więcej zastosowań. Czy w zimie przy mrozach również będzie ok ten skilhunt?
Mam jeszcze pytanie - czy jeśli dzisiaj zamówię tego H02R to jest szansa, że przed świętami dotrze do Polski?
Tak jak kolega powyżej wsomniał masz 100%, że do świąt nie dotrze i może 50%, że do Sylwestra się uda. Normalnie większość paczek idzie ok. 14 dni, ale w związku ze świątecznym zamieszaniem trzeba się liczyć z opóźnieniami.
Latarka jest zasilana ogniwami LiIon 18650. Jeśli takim nie dysponujesz to bez problemu zakupisz je w forumowym sklepiku, a za ładowarkę do niego może posłużyć choćby taki, sprawdzony już power bank.
Polskie mrozy nie mają większego znaczenia, a czołówka, jak czołówka- zakładasz na głowę i świecisz, z tym że tą jakieś 4 razy mocniej niż Mactronikiem.
Latarka jest zasilana ogniwami LiIon 18650. Jeśli takim nie dysponujesz to bez problemu zakupisz je w forumowym sklepiku, a za ładowarkę do niego może posłużyć choćby taki, sprawdzony już power bank.
Polskie mrozy nie mają większego znaczenia, a czołówka, jak czołówka- zakładasz na głowę i świecisz, z tym że tą jakieś 4 razy mocniej niż Mactronikiem.
-
Dziękuję bardzo za liczne i konkretne odpowiedzi.
Jednak wezmę tego skilhunta
Mam nadzieję, że nie nadużyję cierpliwości ale mam jeszcze kilka pytań:
Które konkretnie akumulatory wybrać, żeby nie wybuchły podczas ładowania oraz pozwalały na długie świecenie?
Rozumiem, że ładowarka z powerbankiem pozwala na optymalne ładowanie akumulatora?
Czy podczas zamawiania z banggood trzeba zwrócić uwagę na coś szczególnego aby przesyłka dotarła bez przeszkód? (rozumiem, że docelowo w Polsce przyniesie paczkę listonosz z PP?)
Dziękuję za rozwianie ostatnich wątpliwości
A i czy podczas płatności wypukłą kartą debetową z Mbanku będą doliczone jakieś dodatkowe koszty za przewalutowanie?
Jednak wezmę tego skilhunta
Mam nadzieję, że nie nadużyję cierpliwości ale mam jeszcze kilka pytań:
Które konkretnie akumulatory wybrać, żeby nie wybuchły podczas ładowania oraz pozwalały na długie świecenie?
Rozumiem, że ładowarka z powerbankiem pozwala na optymalne ładowanie akumulatora?
Czy podczas zamawiania z banggood trzeba zwrócić uwagę na coś szczególnego aby przesyłka dotarła bez przeszkód? (rozumiem, że docelowo w Polsce przyniesie paczkę listonosz z PP?)
Dziękuję za rozwianie ostatnich wątpliwości
A i czy podczas płatności wypukłą kartą debetową z Mbanku będą doliczone jakieś dodatkowe koszty za przewalutowanie?
Ogniwa kupuj tylko marek które znasz (Panasonic, Sanyo, itp.)
Wszystkie nonamy, xxxFire i Bailongi to szmelc.
Najpotężniejsze obecnie produkowane ogniwo 18650 ma w swojej ofercie Panasonic- 3500mAh. Jak ktoś pisze, że ma więcej (5000, 6000, a nawet 8800mAh na allegro się znajdą) to bzdura.
Dobre, sprawdzone ogniwa sprzedaje w naszym sklepiku kolega woytazo- http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=17585
Power bank, który podałem wcześniej jest OK- ładuje jak należy.
Wybierasz płatność w złotówkach i nie ma żadnego przewalutowania, ale lepiej żebyś płacił tą kartą przez PayPala, bo mają tam bardzo rozbudowaną ochronę kupujących. W razie jakby poczta zgubiła Twoją paczkę, zakładasz spór na PayPalu i bez problemu oddadzą kasę.
Paczkę przynosi listonosz poleconym do rąk własnych.
Przy takiej kwocie zakupu nr śledzenia przesyłki jest gratis.
Śledzisz sobie np. tutaj.
Wszystkie nonamy, xxxFire i Bailongi to szmelc.
Najpotężniejsze obecnie produkowane ogniwo 18650 ma w swojej ofercie Panasonic- 3500mAh. Jak ktoś pisze, że ma więcej (5000, 6000, a nawet 8800mAh na allegro się znajdą) to bzdura.
Dobre, sprawdzone ogniwa sprzedaje w naszym sklepiku kolega woytazo- http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=17585
Power bank, który podałem wcześniej jest OK- ładuje jak należy.
Wybierasz płatność w złotówkach i nie ma żadnego przewalutowania, ale lepiej żebyś płacił tą kartą przez PayPala, bo mają tam bardzo rozbudowaną ochronę kupujących. W razie jakby poczta zgubiła Twoją paczkę, zakładasz spór na PayPalu i bez problemu oddadzą kasę.
Paczkę przynosi listonosz poleconym do rąk własnych.
Przy takiej kwocie zakupu nr śledzenia przesyłki jest gratis.
Śledzisz sobie np. tutaj.
-
Musisz założyć PayPal. Następnie musisz zweryfikować kartę po przez jakąś drobną płatność. Jeżeli masz kartę walutową to wcześniej trzeba się skontaktować z Paypal, żeby obciążyli ją w walucie.
Jak wprowadzałem swoją kartę USD, to kasę pobrali w PLN (bank przewalutował po słabym kursie) i znowu zwrócili PLNy na konto w USD. straciłem z 2zł
Jak wprowadzałem swoją kartę USD, to kasę pobrali w PLN (bank przewalutował po słabym kursie) i znowu zwrócili PLNy na konto w USD. straciłem z 2zł
-
Możesz zapłacić kartą , ale nie masz wtedy ochrony paypal ale też i prowizji przewalutowywania od paypal ( chyba ze masz kartę walutową podpięta w paypal - wtedy nie ma prowizji).koncentrator pisze:Jeszcze ostatnie pytanie - czy mogę zapłacić od razu w tym sklepie kartą przez PayPala
Ochronę w tym przypadku zapewnia tylko usługa chargeback z karty.
-
Wtedy nie, bo walutę masz złotówki i tu i tu, a przewalutowanie robi bangood, ale np. mając konto w kantorze walutowym aliora i darmową kartę w usd dolary kupisz po lepszym kursie, czyli de facto jest też przewalutowanie w banggood, choć jest i tak korzystniejsze niż w paypal.koncentrator pisze:Czyli jeśli podepnę kartę w złotówkach i na banggood też jest w złotówkach to przez Paypala i tak będzie prowizja za przewalutowanie, tak?
Akurat banggood jako jeden z nielicznych ma to przeliczanie na inne waluty, co bywa korzystne, choć najlepszym wyjściem jest darmowa karta w usd podpięta do paypal i płatność w paypal wtedy zupełnie bez prowizji.
Masz normalną kartę w złotówkach, płacisz przez PayPala na Banggood wybierając walutę PLN- przewalutowania i dodatkowych opłat nie ma. Wszystko działa tak jak byś płacił na Allegro, tylko zamiast PayU jest PayPal.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 14 gru 2015, 23:57 przez piciex, łącznie zmieniany 1 raz.
-