Dzisiaj te swoje z 2011 przetestowałem, wszystkie równo trzymają po 2080-2200mAh. Jutro dopiszę jak te nowe bo się aktualnie testują w NC1000. BC700 padła po ponad 5 latach użytkowania.
EDIT: Nowe mają pojemność od 2080 do 2100mAh po kilku cyklach refresh w ładowarce.
Akumulatorki Kodak Pre Charged 2100mAh AA z Biedronki
Ostatnio zmieniony niedziela 28 gru 2014, 12:11 przez honor, łącznie zmieniany 2 razy.
Hej, pozwolę sobie odświeżyć temat, zastanawiam się nad zakupem tych aku do krótkofalówek- będę docelowo potrzebował aż 6 opakować (4 komplety po 6 ogniw) a widzę o nich bardzo dobre opinie łącznie z tymi że oficjalny dystrybutor Eneloopów w opisie Kodakowskich pisze o identycznej technologii co nowe Eneloop: http://bratex.org/sklep/bluzeczkaasd , i wyczytałem informację że to produkt robiony przez kogoś prawdopodobnie właśnie Panasonic Eneloop dla Kodaka. No i różnica ceny spora-te mam po20zl/4szt a Eneloopy najtaniej 30-32zł+wysyłka 5zł/komplet. Stąd pytanie czy to dobry wybór? Standardowo były tam ogniwa o łącznej mocy 600mAH i starczały na 2dni pracy nonstop, więc 2000mAH to będzie i tak nadto. Pytanie tylko czy prosta ładowarka(nie procesorowa) która zapewne wg. info daje 50-70mA nie zabije ich za szybko?
Ostatnio zmieniony sobota 12 gru 2015, 12:54 przez Zefir, łącznie zmieniany 1 raz.