Witajcie.
Podepnę się z pytaniami.
Potrzebuję uniwersalnej ładowarki do AA, AAA i 18650
Znalazłem takie: Nitecore Digicharger, Xtar VC4, lub właśnie LII 500.
Którą wybrać?
Nie musi być to coś wyszukanego. Poprostu dobra uniwersalna do wszystkiego. Nie musi ładować super szybko, może długo ładować. Ale interesuje mnie ile ładowane ogniwo/akumulatorek ma pojemności, ile zostało czasu, żeby była dobra, nie spaliła się i domu przy okazji. Do zastosowań amatorskich.
Takie głupie pytanie, czy tymi ładowarkami można ładować tylko 2 lub 4 ogniwa, czy można także 1 lub 3 - moje pytanie stąd bo na zdjęciach powyżej są 2 lub 4 włożone.
Dzięki za pomoc.
Poszkiwania ładowarki do NiMH, Lion 18650 i 26650
no popatrz ty sokole oko. to klient ma się domyślać co tam jest na obrazku bo choćby najmniejszego opisu tego produktu już nie znajduje? chyba przywykliśmy do innych informacji na stronach producentów.Lampek pisze: A w czym baterie siedzą?
wymiennik - z tych trzech to albo Xtar VC4 albo LII 500
za lii500 przemawia to, że ma pomiar ogniwa. wg mnie mało użyteczny bo przy rozładowaniu 250 albo 500mA. i nic więcej. jeśli pakujesz do latarki ogniwo to drastycznie może różnić się owa pojemność przy użyciu prądów 2 i więcej A. ale ma taką funkcję. nie ma jej xtar. więc wybór masz prosty jeśli musi to być.
za xtarem przynajmniej u mnie przemawiało wyprowadzenie zasilania poza ładowarkę, co daje zawsze chłodne ogniwa, nigdy nieprzeładowująca i za tym bezpieczna, prosta w użytkowaniu dla każdego oraz faktyczny pokaz różnicy w działaniu wzbudzenia mocno wyładowanego ogniwa gdzie inne nie radziły sobie. no i cena, swojego kupiłem za niewiele ponad 80zł, zasilacz 3A od nasa sporadycznie używanego... za tą cenę cacuszko.
ładuje prądami 500 przy komorach 1,2,3,4 i 1A przy komorach 1,4. można ładować 1/2/3/4 do wyboru ile się chce. ładuje wszystko. kończy ładowanie, odłącza, świeci na zielono i na ekranie full. pokazuje ile weszło w ogniwo. wymaga dobrego zasilacza 2,1A aby jechać na 1A i utrzymać 0,5A dla wszystkich.