No właśnie, ja będąc u Edima widziałem taki driver co ponad 5A w diodę dawał więc nie przypuszczam żeby kwestia zasilanie tego leda była większym problemem, zresztą i Arek już coś tam chyba w głowie zrodził patrząc wyżej . Skupienie w refach o średnicy 25-30mm może nie będzie imponujące ale bynajmniej nie będzie dziury w środku beamu co pozwoli na zbudowanie fajnych latarek świecących dość szeroko. W momencie gdy oczekujemy mocnego skupienia i sporego zasięgu według mnie należy użyć dużego szerokiego reflektora który powinien sobie poradzić z taką powierzchnią leda, tyle tylko ze takie refy nie są ogólnie dostępne. Mam małą nadzieje iż ref od V65C lub ten od DBS'a da rade.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Rowniez mam nadzieje na to, ze sobie poradzi. Chcialbym takiego throwerka zobaczyc a akcji
Midi, ta diodka na EDC to chyba nie jest najlepszy pomysl...9A z jednego 18650? :green:
Chyba ze o mniejszych pradach myslisz.
Pozdrawiam
DNF
Ja bym jeszcze zwrócił przy doborze refka uwage na rozmiary tej diodki - sama podstawa (substrate) ma bok o długości 1x1,1 cm a diodka (lens) średnicę 0,8 cm - nie we wszystko da się to wcisnąć.
He he, no ale można przecież troszkę rozwiercić taki ref .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
czarny_kruk pisze:najmocniejszy driver w PL ma na wyjsciu oferuje 2.5A, troche slabo jak na ta diode.
rozumiem, że to oficjalny werdykt ?
Nie podpuszczaj. Dobrze wiesz co mam na mysli
Wiem, ze drv CaliDF mozna podciagnac >3A, ale chyba nie powiesz mi, ze na peczki jest gotowych sterowniczow w Polsce lub na swiecie, ktore oferuja na wyjsciu wiecej niz 1A. Tak, jeden, nie szesc czy dziewiec amper przy jakich pelna moc wyciagaja diody Luminusa. Takich nie znam zadnych, a te powyzej dwoch A w ogolnodostepnej sprzedazy mozna policzyc na palcach jeden reki.