Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

ElSor pisze:Niech tylko nie zapomni o akusach z odstającym +, bo się nie pobawisz ;)

Lepiej lutownice to będzie miał podwójną zabawę w szpitalu jak sobie plusa nie napawa to nie poświeci :mrgreen:

Pyra to 124?
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
ptja

Post autor: ptja »

KwasnyA pisze:No właśnie nie do końca tu jakby nie wypłaca ubezpieczyciel tylko fundusz ( nie wiem jak się to dokładnie odbywa), ale osoba pod wpływem alkoholu jest wyłączona z ochrony ubezpieczeniem jeśli jest sprawcą wypadku/kolizji.
to oczywista nieprawda!

Art. 43. [Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych]
Zakładowi ubezpieczeń oraz Ubezpieczeniowemu Funduszowi Gwarancyjnemu, w przypadkach określonych w art. 98 ust. 2 pkt 1, przysługuje prawo dochodzenia od kierującego pojazdem mechanicznym zwrotu wypłaconego z tytułu ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych odszkodowania, jeżeli kierujący:
1) wyrządził szkodę umyślnie, w stanie po użyciu alkoholu lub w stanie nietrzeźwości /.../
/.../
3) nie posiadał wymaganych uprawnień do kierowania pojazdem mechanicznym/.../
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

pier, lektura dla Ciebie: http://budgetlightforum.com/node/39119 :mrgreen:
kurdolf, 202...
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Już odpalałem Courui :twisted:. Ogniwa od Woytazo akurat się nadają. Trochę wiocha tak świecić po sali ale już widzę że driver trzeba tworzyć nowy bo ten nie daje 100% satysfakcji.
jaromas

Post autor: jaromas »

Upaliłem 3 xm-l... na raz, poszło przez przypadek ponad 20A w nie przy modowaniu latarki. Ma ktoś odsprzedać jakieś używane lub z wymiany? Neutralne lub zimne, byle jak najtaniej.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

A ja niedawno ukręciłem 3 XM-Lki refem od C8, trafił mi się jakiś dziwny z takim "dzyndzybołem" na końcu, i nie sposób założyć go tak aby dociskał diodę nie uszkadzając jej;/
LED1234

Post autor: LED1234 »

jaromas pisze:Upaliłem 3 xm-l... na raz, poszło przez przypadek ponad 20A w nie przy modowaniu latarki. Ma ktoś odsprzedać jakieś używane lub z wymiany? Neutralne lub zimne, byle jak najtaniej.
Jak to zrobiłeś?? :|
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Jak były podpięte równolegle to 20A powinny wytrzymać.
jaromas

Podpięte równolegle, 2ogniwa wysokoprądowe szeregowo i źle dobrany bocznik, to przepis na upalenie 3x XM—L
Ostatnio zmieniony środa 09 gru 2015, 16:54 przez jaromas, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

piciex pisze:Jak były podpięte równolegle to 20A powinny wytrzymać.
Pod warunkiem że były dobrane pod względem Vf, w innym przypadku w jedną mogło iść 10 A a w 2 pozostałe po 5 np, wtedy ta jedna na którą idzie 10A płonie, i zostaje 20 A na 2 diody które też muszą spłonąć.

Jak ogniwa wysoko prądowe to spokojnie mogły być równolegle.
jaromas

Sterownik jest z przetwornicą i działa od 1-3 ogniw, ale jak źle dobrałem bocznik to poszło jak DD.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Dwa dni w domu po operacji i znów szpital. Chyba trzeba powoli zaczynać się przyzwyczajać.
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

W firmie w której pracuje zmienia się właściciel (zbankrutował) nowy właściciel zatrudnia nas od 1 stycznia, zaś stary miał zatrudniać do 1 styczna (aby była zachowana ciągłość pracy) dodatkowo od poniedziałku zaiwaniamy po 12h aby przenieść całość firmy do budynku obok i przygotowujemy do remontu, dziś okazało się, że dotychczasowy szef zgłosił że pracujemy do 30 listopada i żeby skończyć remont (bo inaczej nowy właściciel nie przejmie firmy z początkiem stycznia tylko miesiąc później) robimy jeszcze następny tydzień, ale za darmoszkę i na czarno.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

endrju1, A co jakbyście nie pracowali?
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Oczywiście że możemy, ale wtedy nowy właściciel przejmie firmę miesiąc później a więc i wypłaty będą miesiąc później.
Ostatnio zmieniony sobota 12 gru 2015, 09:18 przez endrju1, łącznie zmieniany 2 razy.
Zablokowany