JD.com - informacje o zakupach, promocjach itp
Dostałem tą kamerkę inspekcyjną na USB. Ale chłam Kupa pikseli i tyle. A ta kątowa przystawka to nie wiem z czego zrobiona, powierzchnia porysowała się przy próbie przetarcia dołączoną szmatką, ale i tak nic przez to nie widać. Dosłownie nic. Kabel we wtyczce USB lata sobie luźno, jak by zaraz miał się ukręcić. No ale ok dam temu szansę... wsadzę w jakąś rurę
Na tej kątowej przystawce miałem folię ochronną. Może to ona się zmatowiła? Myślałem że na samej kamerze jest folia, ale chyba nie. Najwyraźniej jest jakiś odprysk na optyce, ale na szczęście trochę z boku. Ogólnie jak to traktuję jako taką zabawkę, a nie jakieś poważne narzędzie.
Przyszła mi też paczka z Nitecore Tube. Całkiem nieźle się prezentuje. Świeci też dość mocno (jak na taką diodę). Kółko do kluczy jest bardzo mocne.
Przyszła mi też paczka z Nitecore Tube. Całkiem nieźle się prezentuje. Świeci też dość mocno (jak na taką diodę). Kółko do kluczy jest bardzo mocne.
piciex pisze:PayPal ma opcję zwrotu kosztów odesłania towaru.
Ale by się Chińczyk zdziwił.
Sprzedawałem troszke rzeczy do UK i znam temat PP zwraca koszty przesyłki zwrotnej, ale do 150 pln - co powyżej to nie. I dodatkowo to PP bierze na siebie a nie na sklep przerzuca...
A i co jeszcze nie na wszystkie sklepy to działa muszą mieć taką umowę, mają na całego ebay ( ale to oczywiste bo do nie dawna to 1 firma była) a nie wiem jak z innymi sklepami - może gdzieś jest jakaś lista
Faktycznie była jakaś folia. Kiedyś kupiłem jakąś tanią cyfrówkę (aparat) i używałem go dobre dwa lata zanim odkryłem że na obiektywie była folia... a odkryłem to podczas robienia zdjęć ogniska z bliska No ale już nie sprawdzę czy zerwanie folii coś pomogło, bo już drugie podłączenie tego ustrojstwa do portu dało "nie rozpoznano urządzenia usb". Założę się że ułamały się kable we wtyczyce... chociaż w ogóle tego nie używałem po za wyjęciem z pudełka i sprawdzeniem...rafalzaq pisze:Na tej kątowej przystawce miałem folię ochronną. Może to ona się zmatowiła? Myślałem że na samej kamerze jest folia, ale chyba nie. Najwyraźniej jest jakiś odprysk na optyce, ale na szczęście trochę z boku. Ogólnie jak to traktuję jako taką zabawkę, a nie jakieś poważne narzędzie.
Rozłupałem wtyczkę i to co tam w środku zobaczyłem... w sumie się tego spodziewałem. Tak, ułamał się kabelek. W ogóle ten cały przewód to jakaś słabizna, nie nadaje się do penetracji, trzeba by do kamerki przykleić jakiś długi sprężysty drut co by ją prowadzić. Sam przewód ciągle się skręca i zawija.
5, czyli USB + oświetlenie. Żadnego ekranowania ani nic, przy 10 metrach lepiej pomyśl o lepszym kablu. Tak żeby jeszcze linie data były ze sobą skręcone, no ale niekoniecznie. Może nawet zwykła skrętka da radę, jest sztywna i powinna się ładnie układać.piciex pisze:A ile tam jest żył? Bo ja odrazu planowałem z tego 10m zrobić.
Dostałem dzisiaj to: http://en.jd.com/product/Save-8-10-with ... 61104.html
Po włączeniu zaczęło gadać do mnie po chińsku
Ok wygląda na to że radio kompletnie nic nie warte. Głośność bardzo mizerna, ten JEDEN głośnik ledwie tam gra. Największa wada to gadanie w języku chinglish przy zmianie trybów. No i miga wbudowanymi w przód diodami jak wariat. W rytm muzyki. Odtwarza pliki z karty ale można je przełączać tylko po kolei. Radio tylko szumi, pewnie trzeba podłączyć coś pod wejście AUX. W środku jakieś zakoszulkowane 18650, i jedna płytka z jednym prockiem (drugi układ to jakaś pamięć szeregowa chyba), więc nawet dawcą części nie będzie bo nie da się wydzielić z tego BT. Gdyby jeszcze ktoś odkrył jak wyłączyć to gadanie (brak jakiejkolwiek instrukcji), to radio bym komuś oddał, a tak to wstyd, za darmo nikt nie weźmie Wieczorem wrzucę jakieś foto.
//jeszcze jeden edit
Ktoś zamawiał kartę z JD? http://www.wykop.pl/artykul/2898427/co- ... -z-jd-com/
-
A do mnie dotarł ten pen:
http://en.jd.com/product/841866.html
32gb, zapakowany fabrycznie w blister i z danymi na nim.
Oraz karta 16gb OV, zapakowana, z danymi
Innego wytłumaczenia jak to, że to jest czarny rynek kart kradzionych to nie ma.
Przemalować kradzioną kartę, dać do pudełka i mamy
http://en.jd.com/product/841866.html
32gb, zapakowany fabrycznie w blister i z danymi na nim.
Oraz karta 16gb OV, zapakowana, z danymi
Innego wytłumaczenia jak to, że to jest czarny rynek kart kradzionych to nie ma.
Przemalować kradzioną kartę, dać do pudełka i mamy
http://ebike.nexun.pl/ - mój blog o budowie rowerów elektrycznych
Właśnie mi na maila przesłali coś ciekawego na maila - cena dobra więc może ktoś skorzysta :
FandyFire 4000LM 5-Mode White Light Flashlight
edit: kliknijcie sobie w baner świąteczny u góry za darmo jeszcze kupony dają - ew. można punkty DX zamienić na inne rabaty.
edit: kliknijcie sobie w baner świąteczny u góry za darmo jeszcze kupony dają - ew. można punkty DX zamienić na inne rabaty.
Kolego to temat o JD, ciekawostki to proszę do działu "Dobra cena"KwasnyA pisze:Właśnie mi na maila przesłali coś ciekawego na maila - cena dobra więc może ktoś skorzysta :
Jak wam działa myszka z JD?
Ganzo G718B