Obudowę zrobię z opakowania po kremie . Już mam przygotowaną. Największy problem to szkiełko. Musi mieć dokładnie 7cm i nie mam z czego zrobić . Najlepsze byłoby ze szkła ale plexi tez by uszło tylko nie mam dostępu do tych materiałów.
Edit. Przez przypadek zdobyłem odpowiednie szkło a raczej lusterko, czy wie ktoś w jaki sposób zeskrobać warstwę odblaskowa aby nie porysować szkiełka?
Benzynę i nitro mam więc może coś to da. Ale to już jutro bo dzisiaj nie chce mi się iść do piwnicy. Zaleje nitro i zostawię na czas bycia w pracy. Oby zlazło bo wymiar idealny. Dam znać jutro czy zeszło.
Jacekkg pisze:Po co ci szybka?
Zalej zywica bezbarwna na rowno z soczewkami, bedzie mocne i szczelne
Tylko że jeżeli żywica dostanie się do optyk TIR to ich TIRowatość szlak trafi. A mówiąc po ludzku, światło raczej nie będzie odbijane do przodu, tylko będzie błądzić w żywicy.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
No i lipa nitro tego nie ruszyło. Benzyna także. Użyłem nawet zmywacza do paznokci bo acetonu nie mam i także nic. Podgrzałem trochę i także nic. Mogę farbę delikatnie zeskrobać ale ten srebrny odblask będzie ogromnym problemem. Ciekawe ile szklarz by wziął za wycięcie takiego szkiełka.