Latarka uniwersalna EDC X1 | LED XM-L2 1050lm 3x XP-L 1800lm
Moderator: greg
MaSz, Dlatego moduł 3*led warto pakować do większej optyki niż 20mm, w 35mm robi już robotę
Żeby nie być gołosłownym tu porówanie z L2P OP
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... c&start=15
Żeby nie być gołosłownym tu porówanie z L2P OP
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... c&start=15
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
W weekend w końcu po dłuższym okresie oczekiwania będę miał do dyspozycji lustrzankę i wykonam wszelkie porównania. Moim zdaniem telefonem sensownej sesji wykonać nie sposób, próbowałem z marnym skutkiem.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Wrzuciłem zdjęcia do nowego tematu KLIKlumen pisze:MaSz, dodatkowe zdjęcia bardzo mile widziane.
Na tych, które już zamieściłeś jednak nie widać tych 1600 lumenów i szerokości świecenia...
MaSz pisze:Wrzuciłem zdjęcia do nowego tematu KLIKlumen pisze:MaSz, dodatkowe zdjęcia bardzo mile widziane.
Na tych, które już zamieściłeś jednak nie widać tych 1600 lumenów i szerokości świecenia...
O.K. Super
Greg zawalony chyba zamówieniami, też czekam na fotki porównawcze święta tuż tuż, żonę trzeba namawiać na kolejne światełko ale jakie ? jak nie ma porównania Greg zatem czekamy ....
Solarforce L2P extended XM-L2 T6 3C mod greg,
EDC X1 extended XM-L2 T6 3C mod greg,
Convoy s2+ 3x XP-G2 S3 3C 3.5A 3way mod Dariusz70
Convoy s2 własny mod
EDC X1 extended XM-L2 T6 3C mod greg,
Convoy s2+ 3x XP-G2 S3 3C 3.5A 3way mod Dariusz70
Convoy s2 własny mod
Fajnie by było zobaczyć różne porównania, moja top lista poniżej
- X1 1x XML-2
- X1 3x XP-L
- X1 1x Nichia
- X1 3x Nichia
analogicznie vs L2P czyli
- L2P 1x XML-2
- L2P 3x XP-L
- L2P 1x Nichia
- L2P 3x Nichia
oraz vs
- S2+ 3x X-PL
Wiele osób pewnie by się zdecydowało w końcu na zakup tego "jedynego" i "brakującego" światełka
"tinty" może już mniej nawet ważne choć ja preferuję zdecydowanie te cieplejsze
- X1 1x XML-2
- X1 3x XP-L
- X1 1x Nichia
- X1 3x Nichia
analogicznie vs L2P czyli
- L2P 1x XML-2
- L2P 3x XP-L
- L2P 1x Nichia
- L2P 3x Nichia
oraz vs
- S2+ 3x X-PL
Wiele osób pewnie by się zdecydowało w końcu na zakup tego "jedynego" i "brakującego" światełka
"tinty" może już mniej nawet ważne choć ja preferuję zdecydowanie te cieplejsze
Ja z kolei mam już S2+ 3 XP-L z optyką Carclo 10511 (około 26 stopni)
Daje to mnóstwo światła, zasięgu może nie ma zbyt dużego, ale w komplecie z S2+ OP na rowerze to zestaw wyśmienity na szybkie jeżdżenie nocą po lesie
Dlatego zastanawiam się bardziej nad uzupełnieniem tej powyższej o X1 lub L2P na jednej diodzie chyba, że 3 diodowa L2P będą dorównywać S2+ OP XM-L2 na 3,04A
Ponadto jak wygląda porównanie zasięgu 1 ledowej L2P z wspomnianą S2+ OP
Interesuje mnie też porównanie X1 3x LED i L2P 3x LED vs S2+3x XP-L, jak różnią się zasięgiem.
Co ma większy zasięg Narrow TIR czy OP w L2P i jak mają się boki względem S2+ OP?
W tym wątku padały już opinie, że 1 dioda ma zawsze lepszy zasięg, ale że jednak L2P 3xXP-L na wysokich trybach dorównuje, inne opinie także doświadczonych użytkowników mówią tylko o 80-100m.
W końcu sam nie wiem już...
Widzę też, że wątek techniczny L2P chyba jest nieaktywny od roku ...
Daje to mnóstwo światła, zasięgu może nie ma zbyt dużego, ale w komplecie z S2+ OP na rowerze to zestaw wyśmienity na szybkie jeżdżenie nocą po lesie
Dlatego zastanawiam się bardziej nad uzupełnieniem tej powyższej o X1 lub L2P na jednej diodzie chyba, że 3 diodowa L2P będą dorównywać S2+ OP XM-L2 na 3,04A
Ponadto jak wygląda porównanie zasięgu 1 ledowej L2P z wspomnianą S2+ OP
Interesuje mnie też porównanie X1 3x LED i L2P 3x LED vs S2+3x XP-L, jak różnią się zasięgiem.
Co ma większy zasięg Narrow TIR czy OP w L2P i jak mają się boki względem S2+ OP?
W tym wątku padały już opinie, że 1 dioda ma zawsze lepszy zasięg, ale że jednak L2P 3xXP-L na wysokich trybach dorównuje, inne opinie także doświadczonych użytkowników mówią tylko o 80-100m.
W końcu sam nie wiem już...
Widzę też, że wątek techniczny L2P chyba jest nieaktywny od roku ...