Co sobie ostatnio kupiliście?
Ostatnio Doinwestowałem mocno auto - miedzy innymi reflektory dostały nową warstwę odblaskowa na soczewce i przy okazji firma która mi to robiła, zmierzyła wydajność oryginalnych żarników D2S Philipsa, oceniając ja na 25 % nowych.
Zakupiłem również żarniki tym razem OSRAM, oczywiście nowe. Co ciekawe, pomiar luksomierzem na androida potwierdził ocenę tej firmy - rzeczywiście jak bym nie mierzył stary żarnik pokazywał wartości około 4 krotnie niższe!!!
Niestety przy okazji tej wymiany udało mi się uszkodzić żarówkę od halogenów przeciwmgielnych - był to model H11 - sprawdzenie cen nowych markowych żarówek H11 zmroziło mi krew w żyłach Szukając najlepszej oferty natknąłem się na zamiennik w postaci zestawu HID za kwotę praktycznie taka sama jak zestaw markowych żarówek "klasycznych"
Zakupiłem - poprzez allegro z polskiej firmy z faktura itp - cena z przesyłką poniżej 100 zł ! barwa oczywiście fabryczna 4300 K
Własnie testuję zestaw na zasilaczu laboratoryjnym - pobór mocy - 40 W barwa jasna - bez naleciałości niebieskiego czy innych - jak fabryczny zestaw na Philipsie czy Osramie. Przetwornice malutkie - kable i wtyczki wydaja się bardzo dobrej jakości - śmiem twierdzić, że wyglądają lepiej niż fabryczne zasilanie tych halogenów.
Ps. HID zamontuję w stosunkowo rzadko wykorzystywanych Halogenach - więc zagrożenie oślepianiem innych uczestników raczej niemożliwe, ponieważ będę korzystał z nich tylko sporadycznie. Ryzyko zabrania dowodu też raczej niewielkie bo jaki policjant będzie sprawdzał halogeny, a na przeglądzie też myślę, że nikt nie zwróci uwagi. Auto nie sygnalizuje obecnie nie podłączonej żarówki w tym halogenie więc tez nie powinno "się zorientować" że będzie inny odbiornik.
Ps. 2 Przetwornica startuje na 5A zasilaczu więc instalacja w aucie zabezpieczona 10A bezpiecznikiem też zapewne przyjmie to bez problemu.
Zakupiłem również żarniki tym razem OSRAM, oczywiście nowe. Co ciekawe, pomiar luksomierzem na androida potwierdził ocenę tej firmy - rzeczywiście jak bym nie mierzył stary żarnik pokazywał wartości około 4 krotnie niższe!!!
Niestety przy okazji tej wymiany udało mi się uszkodzić żarówkę od halogenów przeciwmgielnych - był to model H11 - sprawdzenie cen nowych markowych żarówek H11 zmroziło mi krew w żyłach Szukając najlepszej oferty natknąłem się na zamiennik w postaci zestawu HID za kwotę praktycznie taka sama jak zestaw markowych żarówek "klasycznych"
Zakupiłem - poprzez allegro z polskiej firmy z faktura itp - cena z przesyłką poniżej 100 zł ! barwa oczywiście fabryczna 4300 K
Własnie testuję zestaw na zasilaczu laboratoryjnym - pobór mocy - 40 W barwa jasna - bez naleciałości niebieskiego czy innych - jak fabryczny zestaw na Philipsie czy Osramie. Przetwornice malutkie - kable i wtyczki wydaja się bardzo dobrej jakości - śmiem twierdzić, że wyglądają lepiej niż fabryczne zasilanie tych halogenów.
Ps. HID zamontuję w stosunkowo rzadko wykorzystywanych Halogenach - więc zagrożenie oślepianiem innych uczestników raczej niemożliwe, ponieważ będę korzystał z nich tylko sporadycznie. Ryzyko zabrania dowodu też raczej niewielkie bo jaki policjant będzie sprawdzał halogeny, a na przeglądzie też myślę, że nikt nie zwróci uwagi. Auto nie sygnalizuje obecnie nie podłączonej żarówki w tym halogenie więc tez nie powinno "się zorientować" że będzie inny odbiornik.
Ps. 2 Przetwornica startuje na 5A zasilaczu więc instalacja w aucie zabezpieczona 10A bezpiecznikiem też zapewne przyjmie to bez problemu.
Nie wiem gdzie szukałeś ale ja z marszu znalazłem taką żarówkę za 23 złocisze i to już z Vat`em, http://www.iparts.pl/dodatkowa-oferta/a ... GwodrcUP7w więc chyba nie ma mowy o mrożeniu krwiww296 pisze: Niestety przy okazji tej wymiany udało mi się uszkodzić żarówkę od halogenów przeciwmgielnych - był to model H11 - sprawdzenie cen nowych markowych żarówek H11 zmroziło mi krew w żyłach Szukając najlepszej oferty natknąłem się na zamiennik w postaci zestawu HID za kwotę praktycznie taka sama jak zestaw markowych żarówek "klasycznych"
HID made in małe sprytne łapki za kwotę o jakiej piszesz to lipa jakich mało, pomijam wszelkie kwestie typu można - nie można, chodzi mi o parametry i trwałość, o zakłóceniach i pożarach przetwornic nie wspomnę
Pozdrawiam
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki
Witam
Zakupiony 02.11.2015, dziś przyszła paczka, zawierająca:
GM328A
Działa to bardzo ładnie.
Pozdrawiam
GM328A
Działa to bardzo ładnie.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
MariuszB. pisze:Nie wiem gdzie szukałeś ale ja z marszu znalazłem taką żarówkę za 23 złocisze i to już z Vat`em, http://www.iparts.pl/dodatkowa-oferta/a ... GwodrcUP7w więc chyba nie ma mowy o mrożeniu krwiww296 pisze: Niestety przy okazji tej wymiany udało mi się uszkodzić żarówkę od halogenów przeciwmgielnych - był to model H11 - sprawdzenie cen nowych markowych żarówek H11 zmroziło mi krew w żyłach Szukając najlepszej oferty natknąłem się na zamiennik w postaci zestawu HID za kwotę praktycznie taka sama jak zestaw markowych żarówek "klasycznych"
HID made in małe sprytne łapki za kwotę o jakiej piszesz to lipa jakich mało, pomijam wszelkie kwestie typu można - nie można, chodzi mi o parametry i trwałość, o zakłóceniach i pożarach przetwornic nie wspomnę
Najtańsza markowa - Osram - 36 X 2 plus przesyłka - daje kwotę wyższą niż wspomniany HID.
Kiedyś używałem zestawu HID - wytrzymał dwa samochody, około 100 000 km - komputer nie pokazywał błędu w CB radiu nie było nic słychać - może nie pogorszyła się jakość tych elementów przez kilka ostatnich lat
PS. Aby uniknąć komentarzy - samochód to takie ustrojstwo gdzie często wymieniam elementy parami - dotyczy to zawieszenia i również oświetlenia, zwłaszcza trudno dostępnego - ciekawostką jest że wycieraczki wymieniem po jednej
Ja kupiłem ten. http://eu.banggood.com/DIY-M12864-Graph ... 86954.html Przyszedł wczoraj, a paczka szła 8 dni (z europejskiego magazynu). Wybrałem akurat ten głównie ze względu na to, że to kit do składania. Choć akurat w tym dużo lutowania nie było.Pyra pisze:Witam
GM328A
Działa to bardzo ładnie.
Pozdrawiam
A jak takie coś do mojego copterka... czekam tylko aż dotrze - mam nadzieję, że przed świętami
AMKOV AMK500 S
Będą Świąteczno/sylwestrowe filmiki z lotu ptaka
AMKOV AMK500 S
Daj znać koniecznie jak to działa dobra cenaKwasnyA pisze:A jak takie coś do mojego copterka... czekam tylko aż dotrze - mam nadzieję, że przed świętami
AMKOV AMK500 S
Spoko spoko tylko dotoczyć się musiPolsky pisze:Daj znać koniecznie jak to działa dobra cenaKwasnyA pisze:A jak takie coś do mojego copterka... czekam tylko aż dotrze - mam nadzieję, że przed świętami
AMKOV AMK500 S
Potrzebowałem troszkę lepszy luksomierz do jednego, przemysłowego projektu, którego się podjąłem. Postaram się opisać ten projekt (bo może niektórych zainteresować, chodzi o stanowisko wizualnej oceny obudów RTV, w symulowanych różnych typach oświetlenia), o ile znajdę na to czas.
Sometimes darkness can show you the light
Wsiąknąłeś mocnoPolsky pisze:Endura ze stalą VG10
[url=http://s21.postimg.org/t1zz37s6v/20151212_185342.jpg]Obrazek[/url]
screen capture tool
Ja na szczęście, zatrzymałem się na Sanremu i dwóch Victorinoxach (no i jeszcze kilku kompletach OLFY - "tapeciaki" )