SecurityIng SF82
Udało się wyczyścić starą pastę bez ruszania kabli to i dam radę srebrną nałożyć.piciex pisze: Bez lutowania się nie obędzie bo do skalpowania diody musisz wyjąć, a do przesmarowania pastą, chociaż unieść z jednej strony, co wymaga odlutowania przynajmniej jednego kabelka.
Wybaczcie te pytania, ale nie rozumiem jednak czy diody mam jakoś oddzielić od podłoża ("wyjąć "?) czy mogę moczyć w acetonie razem z podłożem omijając nieodlutowane kable (chyba że też je mogę moczyć)?
Edit: Chyba te diody nie siedzą w podłożu na wcisk? Czy są też lutowane? Nie wiem jak to od spodu wygląda.
A pisaliście tylko o lutowaniu kabli..
Ostatnio zmieniony środa 02 gru 2015, 21:00 przez tiuro, łącznie zmieniany 1 raz.
Zasięgu za bardzo nie testowałem, ale coś pomiędzy niemodowaną S2+ a C8maro21 pisze:Jaki ma zasięg ta latareczka?
S2+ mododwana wydawało się, że ma większy zasięg.
Ale stało się! Mój niby pierwszy mini-mod Diody oskalpowane. 12h w kąpieli w acetonie technicznym z Castoramy (marki Dragon) i soczewki z XML-2 odpadły (1 odpadła sama, 2 pozostałe trzeba było szturchnąć)
Teraz po południu po pracy skręcę do kupy, zobaczę jak brawa i zasięg, mam nadzieje, że nie będzie problemów z centrowaniem.
Trochę mnie nastraszyłeś, ale to było raczej dotknięcie i wszytko skończyło się dobrze.piciex pisze:Ze "szturchaniem" XM-L2 to lepiej uważaj bo tam są takie druciki grubości włosa. Jak któryś trącisz to pozamiatane... Nigdy nie wolno "szturchać" pod włos.
Jestem bardzo zadowolony z operacji, zasięg wzrósł, barwa jest dla przyjemniejsza. Choć nie widać tego tak na fotce (te same ustawienia aparatu łącznie z balansem bieli), którą umieściłem dla porównania w 1 poście.