Maxtoch M24 Sniper
- smokuxx1987
Nie jest to ściana lasu ale podobne tło.Darecki87 pisze:Cześć, mógłbyś kiedyś na czasie zrobić fotkę jak to świeci z mniejszej odległości (200 - 300m) na ścianę lasu?
Do krzaka bez liści, jakieś wierzby 200 m.
Do bali 350 m
Do sarenki 200 m.
Aparat na statywie, latarka w ręce, co widać przy zdjęciu krzaka, ale już na balach lepiej to wyszło.
Parametry aparatu f 2.8 iso 200 t 0.77s
Przypominam że to jest moja wersja z prądem 3A i skalpowaną XM-L2 U3
Nie wiem czy jest sens rozważać, bo na stronie, którą podałeś informują, że:smokuxx1987 pisze: Jeśli już dyskutujemy o zakupie grupowym to może by się pokusić o SN6X-2X
Moim zdaniem ładniej wygląda od M24
Tutaj link: http://www.aliexpress.com/store/product ... 89481.html
Sorry, this item is no longer available!
- smokuxx1987
Chyba się nie rozumiemy.
Przy zakupie grupowym jest możliwość negocjacji parametrów latarki, oraz dostępności.
Link podałem przykładowy, latarki są dostępne w innej konfiguracji http://www.aliexpress.com/item/MAXTOCH- ... eb201560_8
Napisałem maila do Amandy na temat SN6X-2X ile by kosztowała wersja z XP-L na specjalne zamówienie, napisała że na razie nie mają w ofercie takiej wersji ale nad nią pracują, więc jakiś postęp w tym kierunku już jest.
Odpisałem z zapytaniem o zakup grupowy jakie trzeba było by spełnić warunki oraz jakie proponuje parametry latarki z moją sugestią o zwiększony prąd
Zobaczymy co odpisze.
Przy zakupie grupowym jest możliwość negocjacji parametrów latarki, oraz dostępności.
Link podałem przykładowy, latarki są dostępne w innej konfiguracji http://www.aliexpress.com/item/MAXTOCH- ... eb201560_8
Napisałem maila do Amandy na temat SN6X-2X ile by kosztowała wersja z XP-L na specjalne zamówienie, napisała że na razie nie mają w ofercie takiej wersji ale nad nią pracują, więc jakiś postęp w tym kierunku już jest.
Odpisałem z zapytaniem o zakup grupowy jakie trzeba było by spełnić warunki oraz jakie proponuje parametry latarki z moją sugestią o zwiększony prąd
Zobaczymy co odpisze.
- smokuxx1987
Zabezpieczenie przed rozładowaniem tak jak piszesz, po prostu się wyłączy.
O zabezpieczeniu termicznym nic mi nie wiadomo, odprowadzanie ciepła jest bdb i latarka dość duża więc nie powinno być problemu z przegrzewaniem.
Dostałem odpowiedź od Amandy, czy mógł bym określić przybliżoną liczbę chętnych.
Odpisałem że najpierw potrzebuje informacji na niżej wymienione tematy bo od nich będzie zależeć liczba chętnych:
Przybliżonej ceny dla zakupu grupowego, normalnej ceny oraz kosztów wysyłki.
Minimalnej liczby chętnych do zakupu grupowego
Danych na temat latarki, prąd w diodę, typ diody, ile luxów oraz jakieś zdjęcie, bo nowa SN6X-2X ma inaczej wyglądać.
Jak myślicie uzbierało by się ze 30 osób??
Na BLF minimalna liczba była chyba 50, tylko że tam praktycznie parametry latarki były na ich życzenie.
O zabezpieczeniu termicznym nic mi nie wiadomo, odprowadzanie ciepła jest bdb i latarka dość duża więc nie powinno być problemu z przegrzewaniem.
Dostałem odpowiedź od Amandy, czy mógł bym określić przybliżoną liczbę chętnych.
Odpisałem że najpierw potrzebuje informacji na niżej wymienione tematy bo od nich będzie zależeć liczba chętnych:
Przybliżonej ceny dla zakupu grupowego, normalnej ceny oraz kosztów wysyłki.
Minimalnej liczby chętnych do zakupu grupowego
Danych na temat latarki, prąd w diodę, typ diody, ile luxów oraz jakieś zdjęcie, bo nowa SN6X-2X ma inaczej wyglądać.
Jak myślicie uzbierało by się ze 30 osób??
Na BLF minimalna liczba była chyba 50, tylko że tam praktycznie parametry latarki były na ich życzenie.
-
Smokuxx1987
Oprócz kwoty za latarkę potrzebowałbym rozmiaru refa (szerokość i głębokość)
Myślę że prąd w najwyższym trybie w takiej latarce to minimum 4,5 do 5A, ewentualnie łatwość podkręcenia drivera do takiego prądu i oczywiście jak długo zapewnia stabilizację prądu. Jak byś się wywiedział tych rzeczy to byłoby mi łatwiej podjąć decyzję. Zresztą kluczowe są dla mnie wymiary refa-driver zawsze można wymienić
Oprócz kwoty za latarkę potrzebowałbym rozmiaru refa (szerokość i głębokość)
Myślę że prąd w najwyższym trybie w takiej latarce to minimum 4,5 do 5A, ewentualnie łatwość podkręcenia drivera do takiego prądu i oczywiście jak długo zapewnia stabilizację prądu. Jak byś się wywiedział tych rzeczy to byłoby mi łatwiej podjąć decyzję. Zresztą kluczowe są dla mnie wymiary refa-driver zawsze można wymienić
Ja bym brał, ale nie chce zimnej diody. A parametry powinny być wyżyłowane na max czyli jak wyżej.
Ostatnio zmieniony czwartek 03 gru 2015, 18:37 przez Jimmy, łącznie zmieniany 1 raz.
- smokuxx1987
Jutro odpisze więc dowiem się kilka rzeczy.
Ale przypuszczam że prąd nie będzie większy niż w M24 TE czyli 4.3A max.
Osobiście nie widzę sensu podnosić prądu do 5A bo przyrost ilości światła będzie wynosił 9% kosztem zwiększenia prądu o 16%.
Ale to zobaczymy co mi odpisze jutro i jak zadecyduje większość która będzie się pisała na zakup grupowy.
Ale przypuszczam że prąd nie będzie większy niż w M24 TE czyli 4.3A max.
Osobiście nie widzę sensu podnosić prądu do 5A bo przyrost ilości światła będzie wynosił 9% kosztem zwiększenia prądu o 16%.
Ale to zobaczymy co mi odpisze jutro i jak zadecyduje większość która będzie się pisała na zakup grupowy.
- smokuxx1987
Amanda odpisała że na razie nic nie może powiedzieć o nowej SN6X-2X do czasu aż produkcja nie będzie zakończona.
Minimalna ilość dla zakupu grupowego to 50 sztuk.
W odpowiedzi odpisałem czy może powiedzieć ile czasu zajmie dokończenie produkcji i prośbę o informację od niej gdy tak się stanie.
Spytałem też o cenę M24 TE dla zakupu grupowego.
Gdyby miało długo im zejść z tym SN6X-2X to zorganizujemy zakupy na M24.
Minimalna ilość dla zakupu grupowego to 50 sztuk.
W odpowiedzi odpisałem czy może powiedzieć ile czasu zajmie dokończenie produkcji i prośbę o informację od niej gdy tak się stanie.
Spytałem też o cenę M24 TE dla zakupu grupowego.
Gdyby miało długo im zejść z tym SN6X-2X to zorganizujemy zakupy na M24.