SecurityIng SF82

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
tiuro

SecurityIng SF82

Post autor: tiuro »

Oto ona

Obrazek

Sprawia wrażenie solidnej i ciężkiej. Nigdy nie miałem innych latarek na więcej niż 1 ogniwo więc robi na mnie wrażenie i to pozytywne.

Po 4 minutach na full jest ledwo ciepła.

Więcej fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

SecurityIng SF82 poniżej

Obrazek

EDIT: SecurityIng SF82 po skalpie
Obrazek

S2+ modowana chyba dioda 4c i ponad 3A na diodzie

Obrazek

Nitecore HC30

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony sobota 12 gru 2015, 19:04 przez tiuro, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Po 4 minutach na full jest ledwo ciepła.

To akurat nie jest zaleta.
Diody widzę w tym modelu dali oryginalne, ale z Twoich zdjęć wynika, że reflektor pozostawia wiele do życzenia. :|
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

piciex pisze:
z Twoich zdjęć wynika, że reflektor pozostawia wiele do życzenia. :|
Ni to smo ni op :mrgreen: taki pół na pół :wink:
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
piciex

SOP- "Smooth Orange Peel" ;)
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

Moja jeszcze nie wysłana, więc napisałem prośbę do sprzedawcy o jakiś wystrzałowy egzemplarz :) Bo, jak stwierdziłem, opinie są podzielone i koledzy piszą że zależy jak się trafi :)
Zobaczymy na ile uwzględni moją petycję o porządny SMO reflektor z dobrym odprowadzaniem ciepła.
Pozdrawiam, Leszek
Kanghoy

Post autor: Kanghoy »

Dziwne te beamshoty, w żadnej z tych latarek nie ma spota, a wszystkie na refach SMO?
michal1

Post autor: michal1 »

Refy są bardzo małe, poza tym przy 3 diodach z pewnej odległości się wszystko rozmywa.
Awatar użytkownika
tiuro

Kanghoy pisze:Dziwne te beamshoty, w żadnej z tych latarek nie ma spota, a wszystkie na refach SMO?
To moje 1-sze beamshoty, muszę w końcu zrobić sobie porządną galerię wszystkich moich światełek także w terenie. Ustawienia aparatu były te same, zdaje się, że F5,6 ISO200 1/60s, balans bieli 5500K tylko, że to była stałka 50mm więc ogniskowa zwężała kadr, bo już się nie mogłem cofnąć. Odległość 2,5 metra max to była.

S2+ to OP

Z tego, że się nie grzeje to wcale się nie cieszę.

Ponadto z tym "smooth OP" ;-) to może też trochę przez to, że to zdjęcie to już poważne powiększenie, na 1 rzut oka (gołym okiem) nie widać aż tak tych niedoskonałości

Nawet dla porównania zrobiłem podobne SMO w C8
Obrazek

Też już widać jakieś kręgi i rowki, ale zapewne mniej.

Fajnie, że są oryginalne LED'y.

Ciekawe jaki byłby koszt zmodowania tej latarki (oczywiście nie przeze mnie), próbowałem ją jakoś bardziej rozkręcić łapami, ale nie szło.

Może ktoś się orientuje jak umieszczać 2 miniatury fotek w 1 rzędzie obok siebie?
Ostatnio zmieniony wtorek 01 gru 2015, 23:10 przez tiuro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

tiuro pisze:Może ktoś się orientuje jak umieszczać 2 miniatury fotek w 1 rzędzie obok siebie?
Po prosty oddzielaj wklejane kody za pomocą spacji, a nie entera.
Awatar użytkownika
piciex

Na początek to koszt samej pasty termoprzewodzącej MX-2, którą trzebaby posmarować pod diody i ewentualnie butelka acetonu, jeśli chciałbyś je oskalpować i poprawić zasięg. W sumie kilkanaście złotych. Jeśli to Cię nie zadowoli to trzeba wymienić sterownik na mocniejszy.
Awatar użytkownika
tiuro

piciex pisze:Na początek to koszt samej pasty termoprzewodzącej MX-2, którą trzebaby posmarować pod diody i ewentualnie butelka acetonu, jeśli chciałbyś je oskalpować i poprawić zasięg. W sumie kilkanaście złotych. Jeśli to Cię nie zadowoli to trzeba wymienić sterownik na mocniejszy.
Pastę mam ;-) Ale na razie nie dałem rady jej rozkręcić, jak rozkręce zobaczę co i jak. Pewnie chciałbym oskalpować gdybym podołał. Bez żadnego lutowania najlepiej ;-)
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Odlutować będziesz musiał dwa kabelki tylko, a ze skalpowaniem podołasz, bo tylko wrzucasz diodę do benzyny na noc i rano zdmuchniesz soczewkę sprężonym powietrzem i masz oskalpowaną. Już prościej się nie da.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
piciex

kurdolf, tam są XM-L2 także po samej benzynie tak łatwo nie zdmuchniesz. Smoku ostatnio proponował do nich aceton- ponoć łatwiej idzie.

Bez lutowania się nie obędzie bo do skalpowania diody musisz wyjąć, a do przesmarowania pastą, chociaż unieść z jednej strony, co wymaga odlutowania przynajmniej jednego kabelka.
madkeinam

Post autor: madkeinam »

A ktoś wie jak wykręcić driver z tej latarki? Widziałem jakiś filmik gdzie pan tylko lekko przekręcił i wyszło, ja się siłuję z tym już 3 dzień i nic :-P
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

Pozdrawiam, Leszek
ODPOWIEDZ