SecurityIng SF82
SecurityIng SF82
Oto ona
Sprawia wrażenie solidnej i ciężkiej. Nigdy nie miałem innych latarek na więcej niż 1 ogniwo więc robi na mnie wrażenie i to pozytywne.
Po 4 minutach na full jest ledwo ciepła.
Więcej fotek:
SecurityIng SF82 poniżej
EDIT: SecurityIng SF82 po skalpie
S2+ modowana chyba dioda 4c i ponad 3A na diodzie
Nitecore HC30
Sprawia wrażenie solidnej i ciężkiej. Nigdy nie miałem innych latarek na więcej niż 1 ogniwo więc robi na mnie wrażenie i to pozytywne.
Po 4 minutach na full jest ledwo ciepła.
Więcej fotek:
SecurityIng SF82 poniżej
EDIT: SecurityIng SF82 po skalpie
S2+ modowana chyba dioda 4c i ponad 3A na diodzie
Nitecore HC30
Ostatnio zmieniony sobota 12 gru 2015, 19:04 przez tiuro, łącznie zmieniany 3 razy.
To moje 1-sze beamshoty, muszę w końcu zrobić sobie porządną galerię wszystkich moich światełek także w terenie. Ustawienia aparatu były te same, zdaje się, że F5,6 ISO200 1/60s, balans bieli 5500K tylko, że to była stałka 50mm więc ogniskowa zwężała kadr, bo już się nie mogłem cofnąć. Odległość 2,5 metra max to była.Kanghoy pisze:Dziwne te beamshoty, w żadnej z tych latarek nie ma spota, a wszystkie na refach SMO?
S2+ to OP
Z tego, że się nie grzeje to wcale się nie cieszę.
Ponadto z tym "smooth OP" to może też trochę przez to, że to zdjęcie to już poważne powiększenie, na 1 rzut oka (gołym okiem) nie widać aż tak tych niedoskonałości
Nawet dla porównania zrobiłem podobne SMO w C8
Też już widać jakieś kręgi i rowki, ale zapewne mniej.
Fajnie, że są oryginalne LED'y.
Ciekawe jaki byłby koszt zmodowania tej latarki (oczywiście nie przeze mnie), próbowałem ją jakoś bardziej rozkręcić łapami, ale nie szło.
Może ktoś się orientuje jak umieszczać 2 miniatury fotek w 1 rzędzie obok siebie?
Ostatnio zmieniony wtorek 01 gru 2015, 23:10 przez tiuro, łącznie zmieniany 1 raz.
Pastę mam Ale na razie nie dałem rady jej rozkręcić, jak rozkręce zobaczę co i jak. Pewnie chciałbym oskalpować gdybym podołał. Bez żadnego lutowania najlepiejpiciex pisze:Na początek to koszt samej pasty termoprzewodzącej MX-2, którą trzebaby posmarować pod diody i ewentualnie butelka acetonu, jeśli chciałbyś je oskalpować i poprawić zasięg. W sumie kilkanaście złotych. Jeśli to Cię nie zadowoli to trzeba wymienić sterownik na mocniejszy.
Odlutować będziesz musiał dwa kabelki tylko, a ze skalpowaniem podołasz, bo tylko wrzucasz diodę do benzyny na noc i rano zdmuchniesz soczewkę sprężonym powietrzem i masz oskalpowaną. Już prościej się nie da.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
kurdolf, tam są XM-L2 także po samej benzynie tak łatwo nie zdmuchniesz. Smoku ostatnio proponował do nich aceton- ponoć łatwiej idzie.
Bez lutowania się nie obędzie bo do skalpowania diody musisz wyjąć, a do przesmarowania pastą, chociaż unieść z jednej strony, co wymaga odlutowania przynajmniej jednego kabelka.
Bez lutowania się nie obędzie bo do skalpowania diody musisz wyjąć, a do przesmarowania pastą, chociaż unieść z jednej strony, co wymaga odlutowania przynajmniej jednego kabelka.