W temacie światełek nie siedzę na stałe, od czasu do czasu przy okazji zakupów zdarza mi się trafić to tu, to tam i nie inaczej jest teraz. O ile czytać można bez rejestracji, o tyle pytać już nie jest tak prosto
A moje pytanie dotyczy nowej czołówki firmy Mactronic na diodzie Luxeon Rebel:
Kod: Zaznacz cały
http://www.mactronic.com.pl/index.php?module=katalog&kategor
"Lampa czołowa z przesłoną pozwalającą na rozproszenie światła białego. Zastosowana dioda 1W LUXEON REBEL LED o mocy 80 lumenów. Posiada COLLIMATOR [brzmi bardziej cool niż kolimator? ], soczewkę skupiającą światło. Dodatkowo dwie diody białe NICHIA LED i jedna dioda czerwona."
Miałem zamiar zamawiać model K2, omawiany na forach polskich i zagranicznych, ale natknąłem się na powyższy model i wbił mi on ćwieka
Czy ktoś doświadczony jest w stanie i znajdzie chwilę czasu by ocenić tę lampkę (choćby po zastosowanych diodach, zasilaniu) w porównaniu do modelu K2? Teoretycznie jasność porównywalna, a waga mniejsza plus dodatkowe diody i dyfuzor, pewnie mniej prądu zużywa, ale czy w praktyce jednak może być gorzej ze światłem? Mogę gdybać, ale gdybanie ekspertów, albo użytkowników, na pewno będzie bardziej wartościowe
Z góry dziękuję za głosy w tym temacie.