milek22 pisze:
10 dni temu złożyłem zamówienie na Banggood standardową przesyłką rejestrowaną i nie rozumiem trackingu statusu przesyłki w Shanghai z dnia 22.11 .
Nie przejmuj się, teraz chińska poczta przeżywa oblężenie.
Moja paczuszka też czeka na wylot z Szanghaju (od 2015-11-20)
Przed świętami np dziękczynienia czy gwiazdką zawsze tak jest.
Później jest chwila spokoju w styczniu, a za chwile jest nowy rok chiński (8luty) i dopiero od marca wszystko zaczyna wracać do normy...
Tak jest co roku
Witam
Moje dwa zamówienia złożone 12.11, już doszły z kilkudniowym odstępem, natomiast zakupy dokonane 02.11, jeszcze leżą w Państwie Środka... Wygląda na to, że mają wielką kupę paczek z jakiegoś okresu (wariactwo na jd.) i teraz zabierają z wierchu i wysyłają dalej.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Dzięki wszystkim za info. Pozostaje mi tylko czekać.
Jeszcze jedno pytanko.
Czy warto w sobotę lub niedzielę składać zamówienie na BG ? Oni chyba też mają weekend a po drugie nie wiem czy paypal robi płatności 7 dni w tygodniu?
milek22 pisze:
Czy warto w sobotę lub niedzielę składać zamówienie na BG ? Oni chyba też mają weekend a po drugie nie wiem czy paypal robi płatności 7 dni w tygodniu?
Nie wiem jak w niedziele, ale w soboty wygląda że pzynajmniej część wysyłkowa pracuje.
A Paypal robi płatności 7 dni w tygodniu i 24 godziny na dobę.
Ja też w piątek wieczorem na BangGood złożyłem zamówienie, to w sobotę dostało status „Shipped”. W tym samym momencie złożone zamówienie na GearBest na razie jest ciągle „Processing”.
Olight R50, S30R II, S15R, Skillhunt H03, Led Lenser P2 BM, D.Q.G Spy
smokuxx1987, maila napisz: uslugi.pocztowe@poczta-polska.pl
Po co zaraz UC? Skoro masz tylko "WER Warszawa", a nie "zatrzymano przez UC" to nie ma się co wychylać.
Na śledzeniu WER WARSZAWA, pani z info powiedziała żeby dzwonić na docelowe urzędy pocztowe.
W pośrednim mi powiedzieli że to co mieli to wysłali do docelowych, a w docelowych mówią że nie mają tej przesyłki i że poczta ok 11 przychodzi więc może jeszcze dojdzie.
2 tygodnie idzie z warszawy i nie wiadomo gdzie jest.