Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
darol

Post autor: darol »

pietros pisze:
darol pisze:Wiedziałem, że będzie duża, ale to monstrum jest :grin:

[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_56506f94532024926.jpg]Obrazek[/url]

Dla kontrastu mały, biedny convoy m1.
Hej, napisz coś więcej. Jak skupienie, możesz ją do czegoś porównać? Jak jakość wykonania? Jakie możliwości zmodowania? Możesz podać wymiary reflektora?
Rozkład zbliżony do small sun zy-t08, ale reflektor głębszy, więc zasięg pewnie większy, nie mogę dokładnie porównać bo ss mam obecnie na mt-g2.
Dzięki reflektorowi op brak dziury w spocie i miękkkie przejście do spilla. Zasięg sporo powyżej 300 metrów mimo, że fabrycznie tylko koło 1,5A.
Led na podłożu 25mm. klejony na dość grubym aluminiowym krążku - około 4mm. Krążek jest dobrze spasowany z głowicą, wystarczy miejsca styku posmarować pastą, wymienić klej pod diodą i można cisnąć znacznie większe prądy, bo głowica ma termiczny potencjał.
Driver ma 26 mm. średnicy, a w głowicy dużo miejsca, można montować w sumie co się podoba - dokręcony jest aliminiowym pierścieniem. Anoda i wykończenie nie jest idealne, ale nie jest też bardzo źle na dupce widać tylko małe obicia, pewnie transportowe.
Tuba skręcona 2/3 z 1/3, ale nie ma szans na zasilanie 2s, gwinty sie nie zgadzają.
W zestawie bardzo dobrze spasowane redukcje 26650/ 18650.
Mam 2 sztukę jak ktoś chętny oddam po kosztach, info na pw.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Udało mi się wylicytować za w miarę rozsądną cenę, i kupiłem sobie auto... Dziś przyszła paczka.
W opisie aukcji było, ze auto trzymane w ręku, kręci kołami, a po postawieniu na kołach tylko terkocze. Całe szczęście, moje przypuszczenia okazały się trafne i po rozkręceniu przekładni głównej, oczom mym ukazało się lekko zmielone koło odbiorcze. Po prostu ktoś używał zabawkę przy minimalnym zazębieniu przekładni. Pościnałem farfocle z zębów, ustawiłem prawidłowy luz, i... już mam brudne auto...

Obrazek

Niby niemiecki, ale po analizie, wychodzi że to typowy chińczyk, taki troszkę lepszy niż marketowe...

Pozdrawiam

PS: kurdolf, jak podrasuję, to się może pościgamy ;)
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Nie ma sprawy ;-) kup sobie od razu dwa pakiety, bo na jednym ni zdążysz się nacieszyć jazdą.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
kurdolf pisze:Nie ma sprawy ;-) kup sobie od razu dwa pakiety, bo na jednym ni zdążysz się nacieszyć jazdą.
W sumie to mam dwa, jeden 2200mAh od repliki G36, drugi kiedyś kupiłem do monster trucka 5000mAh.
Na razie muszę go trochę ogarnąć, małe lucy "w kierownicy" serwo do wymiany i ustawienia, Wygląda tak jak by ktoś kupił, wyciągnął z pudełka i jeździł. Jak przestało jeździć to sprzedał, nie wnikając...

Pozdrawiam
PS: Bezszczotka będzie, tylko muszę opanować tą prędkość co jest...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

U mnie zakupów wyposażenia warsztatu ciąg dalszy, dziś dla odmiany zakupiłem 5ty już multimetr - Sanwa PC5000A, świeżo po kalibracji (ponoć błąd pomiaru to <30uV przy 4,5V na zakresie 5V). Razem z miernikiem mam dostać dokładniejsze wyniki z kalibracji. W końcu będę mógł zmierzyć moje wzorce o dokładności 1mV i porównać odczyty prądu w innych miernikach. :mrgreen:
Gregooz

Post autor: Gregooz »

Wygląda jak "zmodzony" Latrax Teton
Pyra pisze:Witam
Udało mi się wylicytować za w miarę rozsądną cenę, i kupiłem sobie auto... Dziś przyszła paczka.
W opisie aukcji było, ze auto trzymane w ręku, kręci kołami, a po postawieniu na kołach tylko terkocze. Całe szczęście, moje przypuszczenia okazały się trafne i po rozkręceniu przekładni głównej, oczom mym ukazało się lekko zmielone koło odbiorcze. Po prostu ktoś używał zabawkę przy minimalnym zazębieniu przekładni. Pościnałem farfocle z zębów, ustawiłem prawidłowy luz, i... już mam brudne auto...

[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_565358cfbd12c1596.jpg]Obrazek[/url]

Niby niemiecki, ale po analizie, wychodzi że to typowy chińczyk, taki troszkę lepszy niż marketowe...

Pozdrawiam

PS: kurdolf, jak podrasuję, to się może pościgamy ;)
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Dzisiaj listonosz przyniósł starszego brata poczciwej M1. :super:
Obrazek
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

W sumie to wszystko kupione w ciągu 1,5 miesiąca :mrgreen:
Odwaliło mi :mrgreen:

Obrazek
screenshot windows
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
Ja mniej latarkowo, ale do robienia lampek się przysłuży...
Obrazek

Śruba z BG, w sumie wykonana ok. Tam gdzie ma być wymiar, to jest (powierzchnie szlifowane), tam gdzie nie trzeba, widać trochę partactwo, ale nie wpłynie ono na eksploatację. Łożyska na czopy wchodzą ciasno, luzów na gwincie nie stwierdziłem.
Będzie do napędu osi Z, trzeba przeprojektować... :roll:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Nabyłem smartfona dla rodziców KLIK za niecałe 200 zł :shock:
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
matijas

Post autor: matijas »

Ja dla mamy wziąłem x5 pro, fajny sprzęcik za mała kasę :-)
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Taki tablet za 191,54zł :D Był wczoraj na wyprzedaży za pół ceny, ciekawe czy przyślą :roll:
http://www.aliexpress.com/item/CHUWI-HI ... 02301.html
Ten rok będzie wyjątkowo Chińśki u mnie, myślę czy nie zrobić zdjęcia wszystkich rzeczy które kupiłem z Chin w tym roku :P

Jednak to był "błąd" i anulowali zamówienie :neutral:
Ostatnio zmieniony poniedziałek 30 lis 2015, 16:35 przez Wojto, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Przyszła Sanwa PC5000a i wg kalibratora max błąd pomiaru napięcia na zakresie 5V to 20&#181;V :o
Zadane 4,5V odczyt 4,49999 czyli 0,000222% błędu
Zadane 2,5V odczyt 2,50002V czyli 0,0008% błędu
Zadane 0,5V odczyt 0,50001V czyli 0,002% błędu
Jakkolwiek nie liczyć to po kalibracji jest o rząd wielkości dokładniejszy niż podaje specyfikacja (0,03%). Dla mnie jest to jeden z bardziej udanych zakupów w ostatnim czasie.
Przy okazji kolega z pracy wziął ode mnie UT70A, jak się dowiedział, że kupuję nowy, więc mam nadal 4 multimetry tylko ;)
Następny, o ile się kiedyś zdecyduję, to będzie pewnie stacjonarny 6&#189; z błędem max 0,003% i oczywiście z kalibracją po zakupie.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

ElSor, jak masz te chińskie źródło odniesienia to sprawdź proszę czy to co podali na naklejce pokrywa się z rzeczywistością :)
Gregooz

Post autor: Gregooz »

Takie coś "zdobyłem"
Obrazek
Zablokowany